Топ-художници рисуват за болни деца

На традиционния Бал на юристите

Топ-художници рисуват за болни деца

1881 | 21 ноем. 2020 | 17:59

Тази година към благородната инициатива се включват Николай Панайотов, Виктор Леви, Иван Яхнаджиев, Джоузеф Ораби, юристът-художник Румяна Недялкова и Илиян Шарков, изработил бронзов лъв, специално за събитието


Едни от най-изявените родни художници ще предоставят картини за Благотворителния бал на юристите, на който всяка година се прави търг за събиране на средства за деца с церебрална парализа.

 

Тази година към благородната инициатива се включват Николай Панайотов, Виктор Леви, Иван Яхнаджиев, Джоузеф Ораби, юристът-художник Румяна Недялкова. Сред творците се нарежда и Илиян Шарков, който изработва бронзова скулптура на лъв, специално за мероприятието на 27 ноември 2020 г. в хотел „Маринела“.

 

Децата, на които ще се помогне, са Божи, Ванеска и Снежанка. Средства ще бъдат дарени и на Преслава Братойчева, която има спешна нужда от операция в Турция заради онкозаболяване.

 

Иван Яхнаджиев за поредна година обещава да доведе и децата, на които преподава, за да рисуват на място. Миналата година благодарение на проф. Огнян Герджиков, който водеше търга, детските картини се продадоха за колосални суми. Тази година към творците се присъединиха Николай Панайотов, Джоузеф Ораби и Виктор Леви.

 

Ники Панайотов живее и твори в Париж от 30 години, има над 50 изложби по цял свят. Създател е на сценографията и костюмите за цикъла на Вагнер "Пръстенът на Нибелунга". Този октомври направи изложба и в София.

Известният режисьор и художник Джоузеф Ораби нарисува за събитието картината "Родопска стряха". Към творбата внукът на Ваня Петкова дарява безценната бутикова стихосбирка на голямата българска поетеса "Пиратски стихове".

 

Виктор Леви рисува от дете, но дълги години е професионален фотограф. От известно време е решил да превърне хобито си в професия, дори подреди първата си самостоятелна изложба "Чесралетът на един луд". До 23 ноември 2020 г. може да разгледате творбите му в галерия „Къщата на София“, в кв. „Лозенец“ на ул. „Миджур“.

Той предоставя и бутикова чанта D'queen и луксозен дамски био парфюм Inspire you за търга.


От категорията

Цитиридис взе диванчено на Сашо Кадиев, актьорът хукнал с ново гадже в Доминикана

Кадър. бТВ-1620132713.jpg

Кадиев и изгората му са на воаяж в Пунта Кана, Доминикана. След упорито ...

4 май 2021 | 15:51

Биографът на Филип: Хари е виновен за Мегзит, той е излъгал Меган
(Галерия)

-1615276441.jpg

Маркъл не можела да понесе факта, че Уилям и Кейт са толкова обичани и ...

4 май 2021 | 10:13

Hacienda Beach с революция в нощния живот, отваря врати на 7 май
(Галерия)

Hacienda Beach с революция в нощния живот, отваря врати на 7 май-1620238024.jpg

С 4 дневен DJ фестивал ще бъде отбелязана 10 годишнината на морския клуб

5 май 2021 | 21:03

Ако не задоволяваме нуждите си – се разболяваме. Боледува и тялото, и душата ни
(Галерия)

АСТРОДРАМА под ръководството на режисьора и астролог Стилиян Иванов събота, 8 май, от 10:00 до 17:00 ч.-1620230358.jpg

Чрез преживяване на катарзис - разбиране, осъзнаване на потенциалите ни в ...

5 май 2021 | 18:56