Топка от Мондиал’94 в колекцията на УниБИТ

БФС удостои с плакет УниБИТ и подари професионални екипи на университетския отбор по случай 70-годишнината на университета

Топка от Мондиал’94 в колекцията на УниБИТ

2958 | 4 дек. 2020 | 13:18

Топката, подписана от Емил Костадинов и плакетът на БФС ще бъдат на специално място в нашата уникална музейна сбирка, подчерта проф. д.ик.н. Стоян Денчев, председател на Общото събрание на УниБИТ


Реплика на топката, с която легендарният футболист Емил Костадинов изпрати България на Мондиал’94 в САЩ, и с негово лично послание, влезе в музейната колекция на УниБИТ.

 

Скъпият дар донесоха представители на ръководството на Българския футболен съюз – Михаил Касабов, изпълняващ функциите президент на БФС и Борислав Попов, изпълнителен директор, като подарък по случай 70-годишнината на висшето училище. Гостите посрещна ректорът проф. дн Ирена Петева.


УниБИТ е удостоен със специалния плакет на БФС, а футболният отбор на университета на духовността – с екипи с български трикольор и професионални футболни топки.


За мен е чест да приема тези дарове, те са реликви и ще допълнят с още смисъл и добавена стойност нашата музейна колекция, каза с усмивка проф. Петева. Тя изрази удовлетворението си, че министърът на образованието Красимир Вълчев подкрепя политиката на Министерство на младежта и спорта в лицето на Красен Кралев за развитие на спорта във висшето образование. А това е зелена светлина за УниБИТ да се стреми да развива спортните дейности като неотменна част от ежедневието на студентите и преподавателите, защото спортът е здраве, свобода.


Ректорът на университета на книгата дари гостите с художествена литература, свързана с културното наследство на България, издадена от университетското издателство „За Буквите – О писменехь“.


Топката, подписана от Емил Костадинов – един от знаменитите ни футболисти, обичан като професионалист и като автор на някои от най-важните голове за златното поколение на родния футбол, както и плакетът на БФС ще бъдат на специално място в нашата уникална музейна сбирка, подчерта проф. д.ик.н. Стоян Денчев, председател на Общото събрание на УниБИТ. Той благодари на БФС за уважението към висшето училище футболният му отбор да играе и печели турнири с професионални екипи. И покани футболните деятели да запалим Коледния бъдник в навечерието на Рождество Христово в двора на УниБИТ. За да бъдем заедно край огъня и чрез неговата магическа сила символично да преминем в новата година със здраве и благословение – традиция, която се спазва от години в УниБИТ.


От категорията

Правителството реши: Бойко Рашков отново ще отговаря за провеждането на изборите

-1624003235.jpg

„Има редица мероприятия, които изискват координация между ЦИК и изпълнителната ...

23 септ. 2021 | 12:23

Пеканов с нулев интерес към проекта Петков/Василев, притеснен за европарите: Брюксел не отстъпва

-1627195554.png

„Мерките срещу корупциите са важни, трябва да правим много повече и в сферата ...

23 септ. 2021 | 08:36

Илияна Йотова: Не се притесняваме от конкурентите

-1626437593.jpg

По думите на Йотова, те имат подкрепа и от безпартийни граждани от големи и ...

23 септ. 2021 | 20:58

Камен Костадинов: ДПС ще има собствена кандидатура за президент

Камен Костадинов: ДПС ще има собствена кандидатура за президент -1632420037.jpg

На втория тур през 2016 г. подкрепихме Румен Радев, след което съжалихме. Това, ...

23 септ. 2021 | 20:26