Ремонтирана е и сероочистващата инсталация

Топлофикация – Перник има готовност да стартира новия отоплителен сезон

1963 | 4 окт. 2018 | 19:49

Ревизирани и отремонтирани са всички основни съоръжения в останалите цехове на централата


„Топлофикация Перник” ЕАД информира своите абонати, че през изминалите месеци бяха извършени редица дейности, свързани с подготовката за новия отоплителен сезон с цел подобряване на бъдещата работа на дружеството. Направени бяха редица планови и извънпланови обновления с цел да бъде сведен до минимум процентът на авариите.

 

От месец октомври планираме да използваме като резервна мощност парогенератор 3 заедно с турбогенератор 4 и за да гарантираме безпрепятствената им работа подменихме таванният паропрегревател. За да сведем до минимум аварийността на съоръженията през предстоящия сезон заменихме с нови различни части от нагревните повърхности, зидарии и други детайли по парогенератор 5, казват от дружеството.

 

За запазване на чистотата на въздухa в града с цел възпрепятсване пропускането на димни газове, ревизирахме и стария комин, като бяха отстранени и редица пропуски в електрофилтъра. Извършени бяха ремонт, почистване и смяна на елементи по съоръженията в сероочистващата инсталация, както и в абсорбера. Положен е нов бетон на пода към комина и са укрепени и подновени капкоуловители.

 

Извършени бяха и редица ремонти, за да се осъществи подобряване на функционирането на цялостната система. Направен бе ремонт и профилактика на топлопреносната мрежа чрез отстраняване на течове от главни магистрални тръбопроводи, които включваха подмяна на участъци и арматура. Освен това през лятото успяхме да осъществим присъединяването на три нови абонатни станции.

 

Ревизирани и отремонтирани са всички основни съоръжения в останалите цехове на централата.

 

Главният газопровод на ТЕЦ „Република“ бе изпитан и одобрен за експлоатация от органите за технически надзор.

 

Щастливи сме, че успяхме да закупим един нов булдозер, тъй като отдавна имахме нужда от допълнителен. Той ще реши изцяло проблема, който имахме до момента с организацията на склада за въглища. Осигурили сме и нови тръби, с които изцяло да подменим трасето на сгуропровода от Топлофикация до самия сгуроотвал, казват от ТЕЦ-а.

 

„Топлофикация Перник” ЕАД ежегодно инвестира в обновяването и модернизиране на своите производствени мощности и топлопреносната мрежа.

 

Надяваме се, че предстоящият отоплителен сезон ще бъде успешен и всички стъпки, които предприехме през лятото по намаляване на аварийността, ще окажат своя положителен ефект, допълват от компанията.


От категорията

Bloomberg: Рецесията в световната икономика вероятно ще започне от Европа

Bloomberg: Рецесията, световната, икономика, вероятно, започне, Европа-1550249110.jpg

Точно икономиката на Европа в много по-голяма степен, отколкото търговската ...

15 февр. 2019 | 18:44

НСИ отчете увеличение на цените на храни и услуги

Годишната инфлация за януари 2019 г. спрямо януари 2018 г. е 3.0%-1550234109.png

Регистрирано е намаление на цените на облеклата (4.0 - 4.2%), на горивата (2.3 ...

15 февр. 2019 | 14:33

Хърсев: Изводите от случая с венецуелските пари са положителни за правната и банковата система у нас

-1531113097.png

Тези пари всъщност никога не са влизали в България. Те не са докарани с камион, ...

16 февр. 2019 | 11:57

И Сърбия е решена да строи ”Турски поток”

И Сърбия е решена да строи ”Турски поток” -1550226926.jpg

Сърбия може да каже на европейските си партньори и на Вашингтон, че няма да ...

15 февр. 2019 | 12:34

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Рада


5 окт. 2018 | 07:40Нали е по ясно и чисто да се използва българският израз ...е готова", а не "има готовност". Все повече не особено грамотни политици и журналисти използват небългарски изрази като "имам воля", "имам глад" и т.н.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.