Торта Кодрит Кадир

Торта Кодрит Кадир

2530 | 2 окт. 2017 | 12:43


Необходими продукти

За крем карамела:

  • 800 мл прясно мляко
  • 5 бр. яйца
  • 200 г захар
  • 1 ванилия

За кекса:

  • 1 бр. яйце
  • 100 г захар
  • 100 мл олио
  • 100 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 2 ч.л. какао
  • 100 мл прясно мляко

Начин на приготвяне

За крем карамела: се разбиват яйцата със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко. За кекса: се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото. Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела, излива се в средата на формата, която се слага в тава с 2 см гореща вода.

Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С.

Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се объръща в поднос.


От категорията

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

Спагети Карбонара със сметана

Спагети Карбонара със сметана-1528368718.jpg

7 юни 2018 | 13:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.