Тошко Йордaнов: Татяна Дончева e предлагала на хора от ИТН да се отцепят срещу 500 000 лв.

Петър Илиев е почти извънземен, обрисува го зам.председателят на ИТН

Скандал! Тошко Йордaнов: Татяна Дончева e предлагала на хора от ИТН да се отцепят срещу 500 000 лв.

14651 | 4 септ. 2021 | 13:12

В сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ - с името на майка ѝ и с изречението: "Знам къде живее". По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си.

Тошко Йордaнов: Татяна Дончева e предлагала на хора от ИТН да се отцепят срещу 500 000 лв.-1630761623.jpg-1630664776.png

Татяна Дончева e предлагала на хора от ИТН да се отцепят срещу 500 000 лв. 

Това скандално разкритие направи пред БНР председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" и заместник-председател на партията Тошко Йорданов. 

 

По думите му Дончева е предлагала на хора от ИТН - Ива Митева и Иван Хиновски да се отцепят от парламентарната група на партията срещу половин милион лв., написани на “листче”.

 

"Татяна Дончева е лъжец и нечистоплътен политически човек. Тя е човекът, който когато се говореше при кого ще отиде третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати и да им предлага да напуснат нашата парламентарна група; да ги убеждава да взима други с тях, за да вземат част от лицата на нашата парламентарна група, които да станат министри, обещавайки им министерски кресла, за да може да се опакова третия мандат, тогава няма значение кои ще го подкрепят. Включително и е драскала на едни листчета „половин милион ще ти дам”.

 

Това бяха скандалните разкрития на председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) и заместник-председател на партията Тошко Йорданов, цитиран от НОВА ТВ.


„Листчетата ги е драскала и си ги е взела, но разговорът, който тя е провела, може да бъде доказан. Там, където е отишла да го води този разговор с човека от нашите, който може да излезе на детектор на лъжата и да потвърди всичко това, което казах, има камери. Това е факт”, добави той.

„На човека, с когото е водила разговор от нашите, с конкретни имена кого трябва да дръпне – Ива Митева, Иван Хинковски и т.н., е размахвала листчета с цифра половин милион лева и му е обяснявала как ще стане - министри да идват при добрите, защото ние сме чалгари. Тя знае къде е ходила и при кого е ходила, защото там, пак казвам, на офиса има камери. Татяна Дончева е некоректен човек”, категоричен бе Тошко Йорданов.

 

Пред bTV Дончева отрече обвиненията и заяви, че иска Йорданов да изкара записите, на които уж се виждало, че тя посещава офиси на ИТН.

 

Още преди третият мандат да отиде при БСП, Татяна Дончева в свое изказване направи разделение между сценаристите на Слави, които тя нарича "тошковците" и професионалисти, които са в парламентарната група на ИТН, но "били по-разумни".

Оттогава и тръгнаха спекуалиции в медиите, че е възможен трети мандат с част от депутатите на Слави.

 

"Нямаме нищо общо с Орлин Алексиев. Татяна Дончева лъже", заяви заместник-председателят на ИТН във връзка с думите на Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме!", че Доган и Орлин Алексиев стоят зад партията на Слави Трифонов:

Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Зад Орлин Алексиев е ясно кой стои. Той беше дългогодишен не просто общински съветник, а шеф на финансово-бюджетната комисия и „касичката“ на ГЕРБ. Разбира се, дали точно Доган, дали Доган и Пеевски, срещу какво, кога – това са съвсем различни неща“, коментира миналата седмица Татяна Дончева в предаването „Неделя 150“.

"Орлин Алексиев беше от ГЕРБ, не виждам къде е връзката ГЕРБ - ДПС, те вярно, че са едно и работят заедно, то затова правят такава връзка", отговори днес Тошко Йорданов и припомни, че в 45-ото НС е имало мантра, че ИТН ще са патерица на ГЕРБ, а в 46-ия парламент новата мантра е, че ДПС стои зад ИТН.

 

"Когато бъде изчегъртана ГЕРБ от властта и от организма на държавата, тогава нека си водим войни. Хубаво е да осъзнаят и другите партии, че има по-голямо зло. Ако останалите партии, които влязат в следващия парламент, осъзнаят, че големият враг е ГЕРБ, защото те са достатъчно силни и с достатъчно ресурси, просмукани са в цялото държавно управление и реално имат власт по места и тормозят хората, а нас да ни оставят на мира и да се съсредоточим върху големия враг", каза Йорданов.

 

"Абсолютна политическа демонстрация за сплашване", така Тошко Йорданов определи сигнала със заплаха за убийство на председателката на Народното събрание Ива Митева.

 

"Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ - с името на майка ѝ и с изречението: "Знам къде живее", добави пред БНР той. По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си.

 

"Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.". 

 

По думите на Йорданов е имало прекалено много съвпадения: "Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това - чета и аз от медиите -  ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали, прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек. ... Не мисля, че някой се е напил и го е направил, изпратил е имейл със заплаха", добави той.

 

В предаването "Политически НЕкоректно" Йорданов заяви категорично, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет:

"Ако правилно съм разбрал това, което каза вчера президентът Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание, за да може да се приеме актуализацията на бюджета и още два закона - за НСО и за изваждане на Бюрото за защита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор.

Що се отнася до съдебната реформа - за закриване на спецсъдилищата, дано да стане, защото вчера БСП, ДПС и ГЕРБ практически саботираха заседанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни. Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това Народно събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество", посочи той

Според Тошко Йорданов има тенденциозна координирана атака срещу Петър Илиев, кандидат на ИТН за вицепремиер в предложения от партията втори вариант за правителство. По думите му целта на обвиненията в плагиатство е Илиев да бъде уволнен от Софийския университет, където преподава:

"Ние си защитаваме хората, особено когато са подложени на безпрецедентен натиск и то без причина. Ако са сбъркали нещо, ще си признаем, че сме сбъркали нещо и това си е решение вътре при нас. До момента Илиев не е осъден за плагиатство, а това се доказва в съда. ... Има съзнателен план срещу него. ... Когото и да попиташ от Юридическия факултет дали някой е завършвал с 6.00 и какво означава това - човекът е почти извънземен на тема право. Той е прекрасен юрист, тука никой не може да го атакува и не смее да каже, че е лош юрист. Той е от едно поколение с лицата от "Демократична България", което са юристи, само че той не е от тази клика".

Йорданов изказа свое съмнение, че атаката е координирана, сигналите са основно на базата на публикации в "Дневник":

"Дневник" е всичко друго, само не и независим вестник, който няма нищо общо с "Демократична България", заяви той.

 

"Аз не мисля, че обидих ГЕРБ, като казах, че са мафиотска структура, защото те са. Председателят им - този, дето беше министър-председател, какво му е миналото?! Какъв е Бойко Борисов?! СИК да не са били НПО с идеална цел?! Когато един човек е бивш от криминалните среди и в такава силова групировка и стои начело на една организация, тя каква е? Пабло Ескобар като е станал депутат, какъв е, да не би да е станал... от наркобарон рязко да се е превърнал в светец? Казвам само, че когато един човек има минало и е такъв, той не може да стане светец на другия ден. ГЕРБ наистина се държат като мафиотска структура. Така че какво съм казал по-различно от това, което смятат много хора?", каза още Тошко Йорданов.


От категорията

Черен рекорд за България! 5861 са новите ковид-заразени, 243 са починали за 24 часа!

Черен рекорд за България! 5861 са новите случаи на ковид-зараззени, 243 са починали за 24 часа!-1635189526.jpg

Битката с вируса са загубили 243 души за последните 24 часа, което е кошмарен ...

26 окт. 2021 | 00:26

Димитровден е! Зимата чука на вратата

Димитровден е! Зимата чука на вратата-1635194806.jpg

Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат ...

25 окт. 2021 | 00:01

Милка Христова: Безотговорнo е СO да обвинява държавата за проблеми на „Топлофикация“

-1621511522.jpg

Ще търсим най-вече вариант, при който да не се повишават цените на парното за ...

26 окт. 2021 | 11:52

Увеличават се областите в тъмночервената зона

-1635237644.png

С най-ниска 14-дневна заболеваемост е Кърджали, единственият град в жълтата зона

26 окт. 2021 | 11:37