Физическите наказания включват лицеви опори, коремни преси и др. Кадър: Нова тв

От вчера 1,3 милиарда индийци са в пълна карантина

Тотална блокада в Индия, властите пратиха полицаи с тояги по улиците (ВИДЕО)

1048 | 26 март 2020 | 20:34

Полицията в цялата страна започна да барикадира пътища и да спира превозните средства, за да ограничи движението на хората, с изключение на онези, които осигуряват жизненонеобходими услуги


Строги мерки за карантина и социална изолация в Индия, след като вчера страната сложи под тотална блокада населението си от 1 милиард и 300 милиона души.

Полицаи с пръчки бяха изпратени по улиците на Индия, за да дисциплинират и приберат по домовете им хората, които нарушават стриктните правила, обявени от премиера Моди в опит да бъде спряно разпространението на коронавируса, предава Нова тв.

“Искам да останете там, където сте в страната. В контекста на ситуацията, блокадата се налага за 21 дни, което означава, че следващите 21 дни са решаващи за нас”, каза Моди.

Полицията в цялата страна започна да барикадира пътища и да спира превозните средства, за да ограничи движението на хората, с изключение на онези, които осигуряват жизненонеобходими услуги на гражданите.

„Всички магазини, търговски комплекси, фабрики, работилници, офиси, пазари, храмове ще бъдат затворени, а междуградските автобуси и метрото ще бъдат спрени. Строителните дейности също ще бъдат прекратени за този период“, добави Моди.

Полицията в Мумбай разчита и на физически упражнения, които нарушителите на стриктната карантина са принудени да правят директно там, където бъдат заловени - дори и на улицата. Лицеви опори, коремни преси и клекове са само малка част от наказанията, които хората, позволили си да излязат без причина, трябва да направят под зоркия поглед на служителите на реда. Някои се опитали да се измъкнат, като обяснили, че са излезли за да купят храна, но това не трогва полицията.

„В момента има около 600 случая, които са потвърдени от индийското правителство. Има 10 смъртни случая. А минути след като премиерът обяви блокадата, хората се втурнаха панически да се запасяват“, заяви журналистката Ведика Суд.

Вчера, 1 милиард и 300 милиона граждани на Индия бяха поставени под пълна блокада, след като се оказа, че вирусът се е разпространил, освен в Делхи и Мумбай, и в много малки градчета на втората по население държава в света.

 Тотална блокада в Индия, властите пратиха полицаи с тояги по улиците

Полицията в цялата страна започна да барикадира пътища и да спира превозните средства, за да ограничи движението на хората, с изключение на онези, които осигуряват жизненонеобходими услуги

От категорията

Шефът на СЗО: Не вдигайте ограниченията, има опасност от засилване на пандемията!

Шефът на СЗО: Не вдигайте ограниченията, има опасност от засилване на пандемията!-1585978082.jpg

"Ако страните прибързано снемат ограниченията, коронавирусът може да се ...

4 апр. 2020 | 08:26

Китай почете за три минути "мъчениците", починали от коронавируса

-1585835026.jpg

През последното денонощие в Китай са били регистрирани 19 случаи на зараза - ...

4 апр. 2020 | 07:59

СЗО с категорична препоръка: Носете си маските!

СЗО с категорична препоръка: Носете си маските! -1585989599.jpg

Ние ще подкрепим правителствата, които желаят да прибегнат към този подход за ...

4 апр. 2020 | 11:38

Руският патриарх обиколи Москва с чудотворна икона за спасение от коронавируса

-1451573865.jpg

С черен автомобил със затъмнени стъкла той първо премина по околовръстния път ...

4 апр. 2020 | 09:07

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.