Раклет

Традиционен раклет в гювече

4963 | 15 февр. 2019 | 13:14


Необходими продукти: 

200 г сирене Раклет за всяка една порция

1 бурканче малки мариновани лукчета

1 буркан кисели краставички

по 2 варени картофа на порция

 

Начин на приготвяне:

Нарежете сварените картофи на големи парчета. Разпределете ги равномерно в гювечета. Върху тях наредете нарязаното на филийки сирене, така че да покрие всички картофи. Запечете на силно загряна фурна. 

Извадете ги от гювечето и всяка порция гарнирайте с краставички и лукчета.

Това ястие си акомпанира чудесно и с бели, и с червени вина.


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37