Щатната отговорничка за обществените поръчки възразила, той й предложил да остане на работа като секретарка

Тръгна делото срещу Мирослав Боршош. Той наел ненужно адвокатска кантора за НДК

1742 | 14 ян. 2019 | 12:38

Показания пред съда даде и Мартин Дановски, който е бил част от екипа на съветниците в кабинета на вицепремиера Томислав Дончев и е участвал в работата на работната група за определяне обхвата и дейностите, както и предварителната подготовка на НДК


Първите четирима свидетели дадоха показания пред Софийския градски съд по делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош и председателя на управителния съвет Владимир Кръстев, обвинени за присвояване на пари от ремонта и обновяването на сградата преди европредседателството, съобщи „Труд“.

 

Марияна Владова разказа пред съда, че е предупредила Боршош да не наема адвокатска кантора и че вместо това могат да бъдат назначени поне петима служители, които да работят на договор само за НДК. Тя се е занимавала с обществени поръчки, а след като Министерският съвет е отпуснал допълнителни средства дошла идеята за сключване на договор с външна фирма. След като чул предложението й, Боршош й предложил да я остави на работа като секретарка. Владова обясни пред съда, че е с две висши образования, международна квалификация и владее четири езика, заради което отказала секретарската длъжност.

 

Показания пред съда даде и Мартин Дановски, който е бил част от екипа на съветниците в кабинета на вицепремиера Томислав Дончев и е участвал в работата и в заседанията на работната група за определяне обхвата и дейностите, както и предварителната подготовка на НДК. Той разказа, че по време на заседанията е бил обсъждан и необходимия бюджет за обновяването на сградата, така че тя да остане като международен конгресен център и след европредседателството.

 

Показания дадоха още служител в пиар отдела и шефката на отдел „Информационни и комуникационни системи“.

 


От категорията

Николай Банев с писмо срещу прокурор Иван Гешев от следствения арест (ВИДЕО)

-1544197306.jpg

Според арестувания и обвинен в пране на над 1 милиард лева бизнесмен "са ...

19 ян. 2019 | 20:39

Адвокат Марковски за отхвърленото вето на президента: Промените в НПК не застрашават човешките права

Адвокат Марин Марковски-1524462868.jpg

Те обаче се разминават с конституционния принцип, че непълнолетните и децата са ...

19 ян. 2019 | 16:20

Арнаудова: 6 души са обвинени след акцията за тероризъм, един е обявен за международно издирване

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова -1507727911.jpg

На петима сирийци и една българска гражданка са повдигнати по две обвинения за ...

19 ян. 2019 | 14:29

Двама мъже загинаха в пожари само за ден

-1536658416.jpg

Мъж на 65 години и две жени - на 69 и на 88 години, са били обгазени и са ...

19 ян. 2019 | 17:06

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.