Щатната отговорничка за обществените поръчки възразила, той й предложил да остане на работа като секретарка

Тръгна делото срещу Мирослав Боршош. Той наел ненужно адвокатска кантора за НДК

1971 | 14 ян. 2019 | 12:38

Показания пред съда даде и Мартин Дановски, който е бил част от екипа на съветниците в кабинета на вицепремиера Томислав Дончев и е участвал в работата на работната група за определяне обхвата и дейностите, както и предварителната подготовка на НДК


Първите четирима свидетели дадоха показания пред Софийския градски съд по делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош и председателя на управителния съвет Владимир Кръстев, обвинени за присвояване на пари от ремонта и обновяването на сградата преди европредседателството, съобщи „Труд“.

 

Марияна Владова разказа пред съда, че е предупредила Боршош да не наема адвокатска кантора и че вместо това могат да бъдат назначени поне петима служители, които да работят на договор само за НДК. Тя се е занимавала с обществени поръчки, а след като Министерският съвет е отпуснал допълнителни средства дошла идеята за сключване на договор с външна фирма. След като чул предложението й, Боршош й предложил да я остави на работа като секретарка. Владова обясни пред съда, че е с две висши образования, международна квалификация и владее четири езика, заради което отказала секретарската длъжност.

 

Показания пред съда даде и Мартин Дановски, който е бил част от екипа на съветниците в кабинета на вицепремиера Томислав Дончев и е участвал в работата и в заседанията на работната група за определяне обхвата и дейностите, както и предварителната подготовка на НДК. Той разказа, че по време на заседанията е бил обсъждан и необходимия бюджет за обновяването на сградата, така че тя да остане като международен конгресен център и след европредседателството.

 

Показания дадоха още служител в пиар отдела и шефката на отдел „Информационни и комуникационни системи“.

 


От категорията

Основният свидетел по делото "КТБ" Бисер Лазов: Цветан Василев плащаше на Иван Костов

Бисер Лазов Снимка: В. "Труд"-1553597800.jpg

Той разказа пред съда, че познава банкера-беглец от 1994 г. и през 1998 г. ...

26 март 2019 | 12:56

Иван Гешев: 90% от истината за КТБ се разкрива от свидетеля Лазов - дясната ръка на Цветан Василев

Заместник-главният прокурор Иван Гешев-1549368032.jpg

"Чухте за първите политически трепети на подсъдимия Василев, свързани с ...

26 март 2019 | 12:46

Миню Стайков остава в ареста

-1552931224.jpg

Апелативният спецсъд отмени решението на първоинстанционния наказателен съд, ...

26 март 2019 | 14:05

Откриха 3 кг кокаин в багажа на пътник на ГКПП Калотина

Снимка: Агенция "Митници"-1553593978.jpg

Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – София за налагане на мярка за ...

26 март 2019 | 11:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.