В момента е по-важна победата над „Ислямска държава“, отколкото това да се убеди сирийския президент Башар Асад да слезе от власт

Тръмп: Планът на Клинтън ще доведе до Трета световна война

3754 | 26 окт. 2016 | 07:54

Тръмп заяви, че Клинтън ще въвлече САЩ в световна война със своята агресивна позиция. Тя призова за създаването на зони, забранени за полети в Сирия, което може да доведе до пряк сблъсък с Русия


Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че планът на кандидата от Демократическата партия Хилари Клинтън може да доведе до Третата световна война поради възможността за конфликт с ядрена Русия.

 

Според него в момента е по-важна победата над „Ислямска държава“ отколкото това да се убеди сирийския президент Башар Асад да слезе от власт, предаде Reuters, цитирана от Фокус.

 

Доналд Тръмп постави под въпрос това как Клинтън ще преговаря с руския президент Владимир Путин, след като постоянно го демонизира. Той обвини президента на САЩ Барак Обама, че е провалил отношенията на САЩ с Филипините и осъди част от републиканците, че не са застанали зад кандидатурата му, с което е щял по-лесно да спечели скорошните избори. Тръмп заяви, че Клинтън ще въвлече САЩ в световна война със своята агресивна позиция що се отнася до конфликта в Сирия. Тя призова за създаването на зони, забранени за полети в Сирия, което според някои анализатори може да доведе до пряк сблъсък с Русия. „Хилари Клинтън няма план за Сирия. С нея ще приключим с Трета световна война. Тя не знае какво прави, също както не знаеше какво прави в Либия, както не знае какво прави навсякъде другаде“, заяви Тръмп.

 

„Трябва да се фокусираме върху „Ислямска държава“. Ще се забъркаме в Третата световна война заради Сирия, ако слушаме Клинтън“, предупреди Тръмп. „Няма да се борим със Сирия повече, а със Сирия, Русия и Иран. Русия е ядрена държава“, посочи той. Милиардерът заяви, че е по-нужно „Ислямска държава“ да бъде победена от свалянето на Асад. „Асад за мен е на второ място в сравнение с „Ислямска държава“, заяви той

 

Самият той заяви, че ако стане президент на САЩ, би градил добри отношения с Русия. „Надявам се на добри отношения с Русия. Не съм нито приятел, нито враг на Русия“, заяви Тръмп. „Президентът на Филипините преговаря с Китай и Русия. Филипините са стратегически важни“, заяви Тръмп.

 

„Дутерте няма уважение към хора като Обама. Мисля, че е ужасно, че САЩ са достигнали до там, че да бъдат изхвърлени от тази държава“, добави той. „Има голяма група хора, които спадат към тези, които не харесват Обама, защото той се фокусира единствено върху голфа. Не иска да му се отнема от времето, а то е необходимо, за да бъде в добри отношения с хората. Това е лошо“, смята кандидатът за президент. Кандидатът за президент не пропусна и медиите в своите критики.

 

„Медиите изкривяват системата. Те изкривяват социологическите проучвания. Социологическите проучвания са смехотворни. Вижте например това на вестник „Уошингтън Поуст“. То бе проведено сред демократи. Те изкривяват системата“, заяви Тръмп.

 


Намери своята история

От категорията

New York Times: Руския намеква за ядрени ракети „по-близо до бреговете на САЩ“

Руските дипломати са загатнали за възможността за разполагане на ядрени ракети „по-близо до американските брегове“-1578583213.jpg

В руски медии все по-често започва да се задава въпросът как биха реагирали ...

16 ян. 2022 | 22:48

Москва обмисля асиметричен отговор на нови санкции, може да спре петролните доставки за САЩ

Очаква се президентът Путин да засегне темата в обръщението си към Федералното събрание-1640802749.jpg

Според изчисленията на експерти Русия е на второ място по доставка на ...

16 ян. 2022 | 15:19

Скандално! Сенатор Тени: Ако София не вдигне ветото срещу РСМ, ще наложим санкции срещу България

Сенатор Клаудия Тени: Ако София не вдигне ветото срещу РСМ, ще наложим санкции срещу България-1642323557.jpg

Преди около два месеца тя и 12 други конгресмени изпратиха на посланика ни в ...

16 ян. 2022 | 10:56

До полунощ парламентът на РСМ трябва да гласува новия кабинет на Димитър Ковачевски

Номинираният за премиер на РС Македония Димитър Ковачевски-1639420868.jpg

Ковачевски декларира, че иска да води диалог по всички въпроси с опозицията и ...

16 ян. 2022 | 20:07