Тръмп се забърка в гръмовен скандал с журналист от CNN. Отне му акредиитацията за Белия дом

Журналистът го попита дали е "демонизирал мигрантите" по време на кампанията за междинните избори

Тръмп се забърка в гръмовен скандал с журналист от CNN. Отне му акредиитацията за Белия дом

3536 | 8 ноем. 2018 | 08:58

Тръмп нарече Акоста "груб, ужасен човек" и "враг на хората", след като Акоста отказа да предаде микрофона си, задавайки настоятелни въпроси на милиардера

Тръмп се забърка в гръмовен скандал с журналист от CNN. Отне му акредиитацията за Белия дом -1541660421.jpgАмериканският президент Доналд Тръмп се забърка в нов скандал с медиите-1541660852.jpgЖурналистът го попита дали е "демонизирал мигрантите" по време на кампанията за междинните избори-1541660703.jpg

Американският президент Доналд Тръмп се забърка в нов скандал с медиите, като конкретно този път другата страна е CNN - телевизията, която воюва най-яростно с държавния глава на САЩ.

 

Заради сблъсък с репортера ѝ Джим Акоста, Тръмп отне правото му на достъп до Белия дом - тъй като Акоста натисна твърде много според разбиранията на американския президент по темата за т.нар. "кервани" с мигранти, идващи към САЩ от Централна Америка.

 

Тръмп нарече Акоста "груб, ужасен човек" и "враг на хората", след като Акоста отказа да предаде микрофона си, задавайки настоятелни въпроси на милиардера, пише БГНЕС.

 

Журналистът го попита дали е "демонизирал мигрантите" по време на кампанията за междинните избори, държавния глава отговори: "Не, аз искам те да дойдат в страната ни. Но те трябва да дойдат легално". "Те са на хиляди мили от нас. Това не е инвазия”, коментира Акоста.

 

"Честно казано мисля, че трябва да ме оставиш да ръководя страната. Ти ръководиш CNN и ако го правеше добре, рейтингът ти щеше да е по-висок”, заяви Тръмп.

 

Журналистът се опита да продължи разговора с държавния глава и то с въпрос относно разследването за руската намеса в американските президентски избори (бел. ред. - буквално преди пресконференцията си тръгна министърът на правосъдието Джеф Сешънс, който отказа да спре разследването), но той заяви: "остави микрофона" и тръгна да напуска пресконференцията.

Един от служителите на Белия дом се опита да вземе микрофона на Акоста, но той извика още един въпрос, след което Тръмп заяви: "CNN трябва да се срамува от това, че ти работиш за тях. Ти си груб, ужасен човек. Ти не трябва да работиш за CNN".

 

Aмериканският президент добави по адрес на Акоста, че "когато ти съобщаваш фалшиви новини, нещо, което CNN прави доста, ти си враг на хората".

 

В крайна сметка заради случилото се от Белия дом отнеха акредитацията на Акоста "до второ нареждане". Това беше потвърдено от говорителя на Белия дом Сара Сандърс. 

 

От телевизията подкрепиха репортера си с думите: "Продължаващите атаки на президента стигнаха твърде далеч. Те не само са опасни, но и са обезпокояващи".

Последва и реакция на Асоциацията, представляваща репортерите в Белия дом. Организацията обяви, че решението на президентската администрация да прекрати акредитацията на журналиста на CNN е извън границата и неприемливо. "Асоциацията на кореспондентите в Белия дом си противопоставя на решението на администрацията на Тръмп да използва акредитативните писма на Сикрет Сървис като инструмент за наказанието на репортер, с който те имат трудна връзка. Ние настояваме Белия дом веднага да се откаже от тези слаби и погрешни действия", казаха от групата.От категорията

Путин пристига в Сърбия. Връчва на Вучич орден като на крал, подписват проекти за милиони евро

Путин пристига в Сърбия. Връчва на Вучич орден като на крал, носи му куче за подарък-1547709060.jpg

И сръбските, и руските власти в последните дни говорят за още два акцента в ...

17 ян. 2019 | 08:18

Тръмп представя новата американска стратегия за противоракетна отбрана

-1505295691.jpg

За да се защитят от новите оръжейни системи на Москва и Пекин, САЩ искат да ...

17 ян. 2019 | 10:18

В Скопие: Лъжите на Заев са разобличени - нотата до Атина доказва, че вече няма „македонци"

Факсимиле от нотата на МВнР в Скопие до Атина-1547721530.jpg

Министерството на външните работи на Македония в сряда вечерта изпрати вербална ...

17 ян. 2019 | 12:38

Европарламентът пак натиска за ратификация на Истанбулската конвенция и защита на гейовете

Европарламентът пак натиска за ратификация на Истанбулската конвенция и защита на гейовете-1547721136.jpg

В незаконодателна резолюция евродепутатите се обявяват против продължаващата ...

17 ян. 2019 | 12:30

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


8 ноем. 2018 | 16:44Във всеки диалог с политик ,журналистите трябва да са почтени и уважителни към събеседника си! Още повече това се отнася ,когато се задават въпроси на премиери и президенти като Д.Тръмп! При задаването на въпросите грубата упоритост да се получи отговор ,е на една крачка от твърдоглавието и недоброто възпитание !Ето защо отнемането на акредитацията на този журналист от "СNN "е може би заслужена !Никой не му дава право да се държи с президента на държавата ,по този начин ,така неучтиво ,да не дава микрофона ,да се провиква по негов адрес и т.н.Къде е неговото гражданско и журналистическо възпитание и поведение ???.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


9 ноем. 2018 | 15:30Гей либерал джендър мюсюлманин с възпитание и добро поведение? Тази порода получовеци обичат да го играят кресливи и мразят чуждото мнение. Докараха америка и европа до откровена диктатура, вие търсите възпитание, принципи или да различават добро от зло.