Снимка: БГНЕС

Цартистично

3838 | 28 март 2015 | 14:08

Навред ще се носи цароматът на благоденствието


Карат Царя да се върне в политиката. Е, нека пак да дойде Н.В., тоест Негово Величество! Което ще си е 2 в 1, защото с Негово Величество пак ще дойде „Новото време“. А знаем, че всяко ново е добре забравено старо.


Простата царитметика показва, че този път всички българи имаме шанс да заживеем като истински царистократи. Че как отново да не бъдем оцаровани? Всички ще сме окончателно оправени, колкото и това да звучи царогантно.


Ще се оправи най-сетне здравеопазването. Сърдечноболните могат да бъдат спокойни - направо ще се гордеят със своята царитмия. А цартериосклерозата ще бъде на особена почит. Този път наистина ще живне селското стопанство. Девизът ще е: „Цялата земя под царенда!“ Предприемчиви царендатори ще наемат трудолюбиви царгати. Проблемът с безводието ще се реши посредством цартезиански кладенци. Разбира се, приоритетни култури ще са царевицата и царпаджикът. Навред ще се носи цароматът на благоденствието.


Военните също трябва да са спокойни. Ще имаме боеспособна цармия. Казанлъшкият завод „Царсенал“ ще работи на пълни обороти. Не ни трябва война, но и при най-обикновената заря ще се види каква цартилерия имаме.


Строителството ще обхване цялата страна. Направо ще шашнем света с цархитектурата си. А българското царматурно желязо ще има най-високите показатели за опън и напън.


Най-сетне ще се оправи и царквата ни. За тази цел много ще се разчита на цархиепископи, цархимандрити, цархиереи...


А какви грижи ще се полагат за културата! Вредом ще звучат царии из опери. Обаче в нов, съвременен царанжимент. В зала „Царена“ ще се прожектират филмите „Царска милост“ и „Цар и Генерал“. В театрите цартистите особено ще наблягат на цартикулацията, та да бъдат разбираеми от всеки. Ех, какъв цартистичен живот ще си живеем! Да си митницар пак ще е престижна професия, обаче ще изчезне корупцията. Никакви рушвети под форма на цармагани! При спорни въпроси ще се ходи на царбитраж. Знаем кой ще е главният царбитър. Той ще преценява царгументите, мерейки всички с един и същ царшин. Разбира се, който е сгазил закона, ще бъде царестуван.


Ще живеем така, че наистина ще шашнем бъдещите цархеолози. Ще спим в бели царшафи и горди ще крачим из царшията. А в градския транспорт ще пътуваме като цардели. Небето над нас ще е фрашкано от цартърни полети. Някой може да рече царкастично:


- Ега ти цархаизма! Сигурно ще вземат да ви погребват в царкофази...


Ние обаче няма да му обръщаме внимание. Защото ще си живеем царски. Направо по швейцарски!


Само да не се окаже швейк-царски...


Впрочем и един винаги готов за коалиционен партньор призова:


- Абе, нека да се върне в политиката царкадаша!


От категорията

Отстрелването на олигарсите

олигарси-1590677394.jpg

Да следим внимателно какво ще каже Валери Симеонов, който преди дни предупреди ...

28 май 2020 | 19:06

"Свободните" гласове свършиха. Няма да има нито за Мая, нито за Слави...

-1505743367.jpg

Никакви нови политически формации не могат да поникнат, камо ли да разцъфтят в ...

26 май 2020 | 13:05

Китай е приоритет за Берлин и ЕС

-1511169105.jpg

Предстоящото от 1 юли председателство на ЕС е един от последните големи ...

30 май 2020 | 10:04

Българите сред най-пострадалите финансово от пандемията в ЕС

Снимка БГНЕС-1590756399.jpg

Датчаните, нидерландците, шведите, финландците и австрийците са изпитали ...

29 май 2020 | 15:45

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.