Няма данни за участие на човек от МО в истерията за отнемане на деца, подчерта главният прокурор

Цацаров: Към този момент няма данни Корнелия Нинова и Румен Радев да са имали контакти с Решетников

11991 | 10 окт. 2019 | 16:45

"Основанието, на което австралиецът Джок Полфрийман стои в център за мигранти, не е свързано с правомощията на прокуратурата. Той е там заради липсата на валидни документи за самоличност", обясни обвинител №1


Към този момент в досъдебното производство няма данни Корнелия Нинова и Румен Радев са имали контакти с ген. Леонид Решетников. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

На въпрос по повод шпионския скандал с русофилите, дали има данни прокуратурата за нерегламентирани контакти на Корнелия Нинова с ген. Решетников по повод издигането на кандидатурата на Румен Радев за президент, Цацаров отговори:

„Има данни за намесата на ген. Решетников в много неща, които са свързани с ориентацията на политическия и не само политическия живот в България. Нито личността на г-жа Нинова, нито личността на президента Радев, нито техни твърдяни контакти с ген. Решетников, са послужили като повод за образуване на това досъдебно производство, нито до момента в страниците на досъдебното производство има, каквито и да е доказателства в тази насока“, допълни още Цацаров.

Във връзка с основанието, на което австралиецът Джок Полфрийман стои в център за мигранти, Цацаров отговори: „Законовото основание не е свързано с правомощията на Прокуратурата. Центърът за мигранти се управлява от Дирекция „Миграция“ към МВР.“

Той обясни, че основанието той да се намира в центъра за настаняване е липсата на валидни документи за самоличност, които да са издадени от австралийската страна.

„Има изявления, че такива документи са издадени. Физически той не разполага с тях. Това знам аз, ако тези документи му бъдат предадени, той няма основание да стои в центъра в Бусманци“, допълни още главният прокурор.

Във връзка с истерията в Сливен, че ще се отнемат деца, Цацаров заяви, че има едно досъдебно производство на територията на Сливен, по което производство са интезивни разпити с няколко заподозрени лица.

Данни за участие на човек от пресцентъра на Министерство на отбраната бяха казани в национален ефир. Те бяха казани от медия. Сигнал при нас било от граждани, било от институция в тази насока, не е постъпвал. Ако някой, или този, който твърди, че това е така, е свободен да подаде такъв сигнал. В рамките на това, което правим на територията на Сливен, няма данни за такова участие“, допълни още Цацаров.

Той посочи, че има данни а участие на местни общности, лидери на местни общности и лидери на местни религиозни общности.

 


От категорията

След среща с Борисов: Със заповед на Ананиев ще разрешат провеждането на семинари и конгреси

След среща с Борисов: Със заповед на Ананиев ще разрешат провеждането на семинари и конгреси -1590827099.jpg

От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната ...

30 май 2020 | 11:24

Кръстева: Икономическата криза трябва да се бори с ясна програма, правителство няма такава

Кадър БНТ-1590823651.png

Цялото управление на ГЕРБ с националистите може да бъде белязано само и ...

30 май 2020 | 10:24

Каракачанов: Въпреки пандемията, нека сведем глави пред паметта на дедите ни

В деня на Ботев да положим цвета пред най-близкия паметник, призовава Каракачанов-1590827509.jpg

Призовавам всеки българин да си направи снимка на паметника и да я качи в ...

30 май 2020 | 11:30

Доц. Минкин: Силата на епидемията намалява, но трябва да бъдем предпазливи

Кадър БТВ-1590819972.png

Има твърде много неизвестни, за да се изказваме самодоволно. Трябва да сме ...

30 май 2020 | 09:20

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


10 окт. 2019 | 18:28Цацаратурата е бухалката на суджукорастията!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


10 окт. 2019 | 20:37...и педерастията на томи дончев а..