Цезар „Романо“

10115 | 25 февр. 2015 | 18:38

Автор:


Необходими продукти

 

200 г зелена салата

100 г пилешки гърди

70 г пармезан

1 яйце

сухари - на вкус

1 ч.л. дижонска горчица

малко чесън

1/2 лимон

сос „Уорчестър“ на вкус

150 мл зехтин

4 рибки аншоа

 

Начин на приготвяне

 

1. Запържваме пилешките гърди до златиста коричка.

2. Правим сос „Цезар“, като разбиваме в блендера яйцето, горчицата, чесъна, няколко капки сос „Уорчестър“, сока от половин лимон и четирите парчета аншоа.

3. Продължаваме да разбиваме, като постепенно добавяме 150 г зехтин и 40 г настърган пармезан.

4. В купа нареждаме накъсаната салата и върху нея запържените и нарязани на ситно пилешки гърди.

5. Изсипваме соса „Цезар“.

6. Украсяваме с няколко ивички пармезан и кубчета от сухар.


Още по темата

Салата „Житна“

-1424709179.jpg

23 февр. 2015 | 18:31

Пикантни моркови

-1424275279.jpg

18 февр. 2015 | 18:01

Зимна салата с кисело мляко

-1424106673.jpg

16 февр. 2015 | 19:10

Салата „Истанбул“

-1421597388.jpg

18 ян. 2015 | 18:09

Салата „Фатуш“

Салата Фатуш-1419873975.jpg

23 дек. 2014 | 11:03