Снимка Фейсбук на Цветан Цветанов

На заместника на Борисов едва ли му се събират четири часа сън

Цветан Цветанов - организационният мотор на ГЕРБ, за когото 400 км дневно не са проблем

8419 | 7 ноем. 2017 | 15:33

Вторият човек в ГЕРБ обикаля надлъж и нашир структурите в страната. Среща се със структурите на партията, отговаря на журналистически въпроси, ралоти в парламента и междувременно отчита всичко това във фейсбук. Това издава желязна организация и желязна р


На репортерите в медиите сигурно свят им се завива да следят изявите на Цветан Цветанов, втория човек в ГЕРБ, зам.-председател на най-голямата партия и шеф на парламентарната ѝ група.

 

Цветанов обикаля държавата надлъж и нашир и това не е метафора, а самата скучна истина. Среща се с обикновени хора, изслушва болежките им, решава им дребни и по-едри битови проблеми, интересува се от младите, бабите и внуците. Едновременно с това не пропуска да „засече“ опозицията от парламентарната трибуна и да участва в някой сутрешен телевизионен блок. Което не е лесно, защото най-малкото означава, че трябва да си като пионерче – винаги готов да направиш остро политическо изказване. Защото лидерът на опозицията Корнелия Нинова едва ли предупреждава кога ще отправи поредния словесен залп към управляващите. Още по малко – по каква тема и с какви аргументи.

В парламента неизменно се разиграва следната сцена. Нинова взима думата от името на парламентарната група на „БСП за България“. Стреля. Цветанов иска думата от името на парламентарната група на ГЕРБ. И отвръща на удара.

Ако не всяка седмица, то поне три пъти месечно зрителите на парламентарния канал виждат точно това.

 

В същото време организационният мотор на ГЕРБ неуморно вършее по основната си работа – със структурите. Познава ги всичките - поименно.

Доказателства?

 

Ето какво е правил Цветанов по дни само от 29 октомври насам. Сведенията са почерпени от съвсем легални източници - страницата му във фейсбук и медийните публикации.

 

29 октомври /неделя/

 

Няма почивка. Това е денят, след като в събота конгресът на БСП разтърси политическия живот у нас. „Не просто трябва да предложим лява алтернатива на дясната ГЕРБ, а да освободим държавата и народа си от веригите, в които ги държи тази партия“, заяви устремно в политическия си доклад пред форума лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

 

Управляващите преспаха и отговориха на удара. В неделя.

„БСП не могат да са алтернатива“, заяви на спешно свиканата пресконференция Цветанов. Преди това - извънредно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Разбор на конгреса, анализ на доклада на Нинова, изработване на опорни точки за отпор на обвиненията ѝ.

„БСП е дивашка опозиция“ - ядосано заяви Цветанов в присъствието на трима министри и един вицепремиер. И медиите. И се закани управляващата партия да направи регистър на фалшивите новини на червените. Сетне продължи: „Това, което прави ГЕРБ след проведените избори, е да изпълни управленската си програма, да се борим ефективно срещу корупцията, организираната престъпност и да можем да изпълним ангажиментите си относно предстоящото председателство.“

Цветанов демонстрира, че се готви за всяка своя изява като показа данни, цифри, графики - дори за това как се е движил индексът на корупцията през годините. Прави изводи, показва с явно удоволствие кръгчета, които е оградил с червено, защото се падат по време на управление на левицата.

Ангажиментите в централата на ГЕРБ не свършват до късния неделен ден.

 

30 октомври /понеделник/

 

Ранно ставане. Бягане. Влизане в работния график. Цветан Цветанов е гост на предаването „Тази сутрин“ по БТВ. Участието му е след новините в осем, което означава, че трябва да е там поне 20 минути по-рано, за да мине през задължителния за телевизия грим. 

„БСП не спират да тиражират фалшиви новини и да обиждат електората ни. Българските граждани не поискаха БСП да бъдат алтернатива. Аз не мога да ги разбера, че искат да дебатираме по темата за корупцията“, каза той. И повтори тезата си от предишния ден - При техните управления е имало най-високи нива на корупция“.

 

1 ноември /вторник/

 

Ранно ставане. Отбелязване Деня на народните будители - в парламента посреща с широка усмивка ученици от училище „Св. Паисий Хилендарски“, дошли от Златица. Час по-късно разговорът е на по-високо ниво - Цветанов говори пред студенти от Великотърновския университет.

Отчита срещите във фейсбук.

Ето какво пише в социалната мрежа след разговора със студентите: „Поводът за посещението им е Денят на народните будители. Уверих присъстващите, че за нас първостепенна задача е да осигурим по-добро бъдеще и достойно настояще на младите хора. Именно заради това основен приоритет на настоящото управление е инвестицията в образованието и квалификацията на младежите.

Обсъдихме също така състоянието на студентските общежития и условията им за живот и развитие по време и след обучението им. Поех ангажимент, че ще търсим начин за подобряване на тези условия. Изтъкнах пред младите хора, че с 624 млн. лева ще бъдат реализирани проекти по оперативната програма "Региони в растеж" за подобряване на материално-техническата база в детски градини, училища и университети.“

След обяд работа в централата на ГЕРБ.

 

2 ноември /сряда/

 

Пак ранно ставане. Още в сутрешните часове е първата му среща - с ученици от ОУ „Иван Вазов“ от Свищов. След това разговаря с представители на Жени ГЕРБ, дошли от Банско.

Навсякъде говори за успехите на правителството.

Това става в парламента. Където междувременно, на крак, вторият човек в управляващата партия коментира намеренията на опозицията да внесе вот на недоверие към кабинета.

„Това ще бъде загуба на време, защото страната има съответните добри показатели и опозицията няма алтернативни решения за това, което сме направили досега“, казва той пред медиите.

После заминава за Варна. 440 км от София. В морската столица има обща среща на две младежки структури на управляващата партия – от Варна и от София.

И тук Цветанов говори за успехите на кабинета.

И се връща обратно, защото следващия ден е „на работа“. В парламента.

 

3 ноември /четвъртък/

 

Пак е от рано в парламента. „Младежи от ГЕРБ от Варна и Добрич посетиха Народното събрание. За мен беше зареждащо отново да се срещна с тези млади и любознателни хора“, отчете зам.-шефът на ГЕРБ във фейсбук.

И написа, че на следващия ден ще бъде в Минерални бани, област Хасково (222 км от столицата), където в 11 ч ще открие регионалната политическа академия на МГЕРБ. „Събитието се организира от младежката структура на партията с подкрепата на фондация “Конрад Аденауер”. Форумът ще се проведе на 4 и 5 ноември, като на него ще се обсъждат теми, свързани с мястото на България на международната сцена, противодействие на спекулациите и фалшивите новини, бъдещето на Европейския съюз, предстоящото европредседателство и др.“, добавя Цветанов.

В парламента е до 14 часа, после пак в централата на ГЕРБ.

 

4 ноември /петък/

 

Няма лъжа. Цветанов наистина е в Минерални бани, област Хасково. Говори пред младежите. Пак хвали управлението и бичува опозицията. Казва: „Само фактът, че от БСП искат да закрият комисията за досиетата показва, че тази партия иска да заличи следите от миналото, а ние искаме точно обратното. Ние искаме младите хора да знаят какво се е случило преди, за да могат да вземат важните решения за бъдещето.“ А също така и: „Посочих, че в момента в страната има два полюса: на истината и на лъжата. ГЕРБ категорично избира истината и затова с форуми като днешния трябва да се борим с фалшивите новини.“

В Минерални бани е заедно с премиера Бойко Борисов. Двамата разясняват на младите управленските инициативи на ГЕРБ. Срещата завършва със шеги и закачки, и много снимки.  

 

5 ноември /събота/

 

Вторият човек в ГЕРБ обикаля областите Разград и Силистра.

Сигурно е тръгнал от Минерални бани, област Хасково.

Първо в Силистра (400 км от Минерални бани), а после и в Разград (стотина км от Силистра) се среща с представители на партията и кметове, излъчени от нея в съответната област.

 

„Държавата е в изключително добро състояние. Ръстът на БВП е 4%, като през 2018 година ще достигне рекордните 105 млрд. лв.“, заявява в Силистра на работната среща с представители на ГЕРБ от областта. „В рамките на срещата посочих, че през следващата година минималната работна заплата ще стане 510 лв., а минималната пенсия - 200 лв. 750 млн. лв. ще бъдат отделени за увеличение на заплатите на държавните служители. Въпреки тези добри новини и предстоящото европредседателство, от БСП продължават с опитите си да изместят центъра на вниманието, заливайки ни с комромати. Те могат само да рушат, като в същото време не предлагат нищо градивно. Призовах присъстващите още отсега да се готвят за местните избори през 2019 година“, пише във фейсбук Цветанов.

 

За срещата в Разград пише почти същото: „БСП компрометира кметове и общински съветници от ГЕРБ с цел да спъва тяхната работа в полза на хората. В същото време държавният бюджет предвижда 330 млн. лв. за учителски заплати, 750 млн. лв. за бюджетни заплати и 180 млн. лв. за увеличаване на пенсиите. С подобен подход страната ще получи по-добро развитие и ще оправдаем очакванията към нас, свързани с европредседателството.“

 

По време на посещението си в Разград намира време и да инспектира (заедно с кмета от ГЕРБ д-р Валентин Василев) три току-що ремонтирани улици в града, като не пропуска да заяви по време на обиколката, че ако се запази растежът на икономиката и през следващата година, ще има повече средства за общините.

Вечерта се връща се в София.

 

6 ноември /неделя/

 

Рано сутринта е на заседанието на Политическия съвет на управляващата коалиция в Министерския съвет. По обяд тръгва отново за Русе и в Бяла.

В Бяла проверява на място как върви строежът на нова църква и го отразява в социалната мрежа. Пише: „Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши 20 000 лева от държавната субсидия за партията да бъдат дарени за завършването на храма „Свети Пантелеймон“ в квартал „Гара Бяла“.

 

Вечерта се среща със структурата на ГЕРБ в Русе. И разбира се, я отразява във фейсбук, като пише там следното:

„Смехотворно, несериозно и безотговорно е държавата да отива на нови избори. Политическите опоненти в лицето на БСП и ДПС се опитват да оформят антиправителствен блок. Нямаме притеснения за вота на недоверие.“ Разбира се, посочва и, че „държавата днес е стабилна, а политическите ни опоненти нямат какво друго да направят освен да водят една компроматна война, която цели дискредитиране на страната в контекста на предстоящото европредседателство.“

Дава късен брифинг за новия здравен министър.

 

7 ноември /понеделник/

 

В сградата на Областната администрация на Русе се провежда изнесено заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, чийто председател е Цветан Цветанов. Той го ръководи, а после отчита във фейсбук. Заявява следното: „България има нужда от висококвалифицирана работна ръка. Поради тази причина се създава правна възможност страната ни да има високотехнологично развитие, а не да се привлича нискоквалифицирана работна ръка у нас. Във връзка с одобряването на текстовете в проектозакона за изменение на Закона за МВР относно т. нар. „Синя карта“, обясних, че се удължава срокът за висококвалифицирани кадри да идват и работят в България. По този начин българските общности в Молдова, Украйна и Албания ще могат да намерят своята професионална реализация по висококвалифицираните си специалности у нас.“

 

По-късно Цветанов участва в съвместно заседание на парламентарните комисии по вътрешна сигурност на българския и румънския парламент. Преди това разговаря с румънския си колега Дорел - Георге Къпрар.

 

Прибира се късно вечерта в София

 

Ето така.

Вторият човек в ГЕРБ обикаля страната (да изминава по 400 км е почти всекидневие), среща се със структурите на партията, отговаря на журналистически въпроси и междувременно отчита всичко това във фейсбук. Най-вероятно не лично.

Но това издава желязна организация и желязна работоспособност. Умение да подбере екип от способни и издръжливи хора (когато шефът работи по 14 часа на ден и ти работиш по толкова).

От всяко събитие с Цветанов пресцентърът на ГЕРБ "изсипва" в електронните пощи на журналистите, отразяващи партията, по десетина снимки. Същите се качват и на фейсбук страницата му. Явно, не се фотографира сам.

Но от тях личи умението му да общува с избирателите и членовете на ГЕРБ, да изслушва, да изглежда заинтересован. Умение, което за малцина е вродено, но с упортост и постоянство може да се усвои.

 

Казват, че успешните световни мениджъри работели над сто часа седмично. По този показател Цветанов със сигурност се е подредил сред тях. Това прави по над 16 часа дневно активна ангажираност при шестдневна работна седмица и по над 14 часа, ако се работи без почивен ден. Туй то!, както казват в избирателния му район – Великотърновския. За сън остават по четири – пет часа.

Е, и Желязната лейди Маргарет Тачър по толкова спяла. Така се управлява 11 години – Тачър ръководи Великобритания като министър-председател от 4 май 1979 г. до 28 ноември 1990 г.

ГЕРБ се опитва да догони торите, партията е почти непрекъснато на власт от 2009 г. Печели убедително всички избори, без президентските миналата година. Зад това стоят непоклатимите гласове на поне милион избиратели. Но и много къртовски труд в партийните организации всеки ден.

Летва, която Цветан Цветанов вдигна високо. Много високо.


От категорията

Анализът на ИСА: Скандали, протести и война между институциите нанасят сериозен удар върху властта

Анализът на ИСА-1543941725.jpg

ДПС смени окончателно тона и мина в конкретна институционална атака със свои ...

5 дек. 2018 | 07:08

Мирела Костадинова: Писателят Георги Райчев пожелал бреза на гроба си!

Георги Райчев-1544175859.png

Авторът иска да опознае човека, съдбата и времето, в което живее. Обичал да ...

7 дек. 2018 | 11:39

Кеворк Кеворкян: Каракачанов сега се усети за Заев

-1460633929.jpg

Правихте се на глухи, когато ви казвахме да си отваряте очите с „договора“ – но ...

10 дек. 2018 | 23:38

България на 41-во място от 162 държави по граждански и икономически свободи

-1543310351.jpg

С най-ниски резултати са Сирия, Венецуела и Йемен

10 дек. 2018 | 13:56

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Tom


8 ноем. 2017 | 07:38Г жа Велева, да публикувате този материал е хубаво. Хубаво е да обичате Цветанов. Хубаво е да се обича и "съветската Власт" , но нещо трябва и да се работи. Намерете начин да припечелвате нещо без да се излагате с подобни пасквили.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иванчу Йотата


7 ноем. 2017 | 17:45Я моля Василе З. обясни, че не разбира кратуна проста: каква е връзката, че "баща му е возил Шопов и Спасов от КДС". Да кажем, че наистина ги в возил. Значи е бил пионка някаква в зловещата КДС. Е ако е бил наистина, комунистите на Нинова (наследници на КДС) щяха да си го обичат там наследствените заслуги (и омраза, де) се ценят. Ама не са го взели. Взеха го ГЕРБ които определено са противниуци на Ниновица и червените около нея. А и тази работоспособност наследствена ли е?? Я да обясниш.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Рада Госпожина


7 ноем. 2017 | 17:34И всичкият този панегирик за Цв.Цв.? Г жо Велева, падате в очите на читателите си. Материалът трябва да се публикува под надслов "платено съобщение"


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


7 ноем. 2017 | 17:18цветанов е това, което е сега единствено и само защото баща му е возил Гр. Шопов и М. Спасов от КДС. А е изключително семпъл, меко казано, човек, без образование, без владеене на чужди езици. Просто един ефрейтор в мафиотската групировка герб. За жалост опростачването на българския народ е необратимо и такива лица ще ни тормозят до гроб.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Marta


7 ноем. 2017 | 17:06Вие сериозно ли бе? И сте ни лепнали целия му тъп график тука. А с Чий пари се вози като Шейх да си урежда далаверите по места?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ТИКВЕНИК


7 ноем. 2017 | 15:47"Цветан Цветанов организационният мотор на ГЕРБ" __________________________________________________________Грешка в заглавието. Г н Цветанов НЕ Е МОТОР, А ЛАТЕРНА, която възпроизвежда едно и също навсякъде, дотогава, докато човек хване мазол на ушите.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.