По преме на президентската кампания имаше фалшиви новини, кампания за дискредитирането на ЕС, смята той

Цветан Цветанов за доклада за националната сигурност: Няма предпоставки за противопоставяне с Русия!

2525 | 13 септ. 2017 | 12:30

Информационна война се води! Удовлетворени от това, че се назовават нещата с истинските им имена, посочи вторият човек в ГЕРБ


Зам.-председателят на ПП ГЕРБ и лидер на парламентарната й група Цветан Цветанов коментира правителствения доклад, според който Русия е една от основните външнополитически заплахи за България.

 

"Текстовете на Доклада за състоянието на националната сигурност по никакъв начин не създават предпоставка за противопоставяне", каза на брифинг в парламента Цветанов, който е и председателят парламентарната комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

 

На въпросите на медиите по документа Цветанов, цитиран от "Фокус", отговори следното: „Да си призная честно в детайли не съм прочел Доклада за състоянието на националната сигурност, защото все още не е гледан и в комисиите. Знаете, че той излезе от Министерски съвет съвсем скоро. Това, което мога да заявя категорично е, че сме удовлетворени от това, че се назовават нещата с истинските им имена. Може би повече се вади като контекст от написаното, отколкото цялото формулиране на всички тези текстове, за които ме питате да направя коментар. Разбира се, че в доклада има за анексирането на Крим, за изострените отношения между ЕС, Русия, НАТО и за информационната война, която се води, а тя винаги е свързана и с предпоставките за много фалшиви новини. От тази гледна точка мисля, че е по-скоро извадено от контекста на написаното и смятам, че когато вече бъде за обсъждане и гласуване в съответните комисии, тогава ще можем да говорим по-ясно, а и вие ще имате възможност да се запознаете по-добре.“ Според него "не трябва да се оставяме на интерпретации и на тълкуване, а просто да се запознаем с текстовете, които по никакъв начин не създават предпоставка за едно противопоставяне".

 

„Всички сме свидетели, че това, което се случи в изборите в САЩ, във Франция, разбира се, че не бяхме подминати и ние в България за всичко това, което се направи по време на президентската кампания. Знаете, че имаше много фалшиви новини, добре планирана кампания за дискредитирането на ЕС и едва ли не, че той е вреден за България и стратегическото партньорство със САЩ е вредно за ЕС. Това са теми, които са общоизвестни и не трябва да даваме чак толкова значение. Трябва да бъдем достатъчно информирани, за да можем да противодействаме на подобни странични влияния, които могат да дестабилизират сигурността в региона“, добави Цветан Цветанов. Според него част от нещата, които прави българското правителство и това, което иска да реализира в предстоящото председателство, е да засили акцента на Европа към Западните Балкани. „Те също са уязвими и може да има сериозни потенциални заплахи точно по такива внушения, които могат да бъдат направени. Когато едни бъдещи граждани на ЕС виждат европейската перспектива, това е гаранция за стабилността. Политиката, която води страната ни е за добри двустранни отношения с всички държави по света. Ние сме част от ЕС и винаги решенията, които се взимат са на Съвета на лидерите на ЕС. Заедно с всички държави-членки сме много по-силни, отколкото всеки един поотделно“, каза още Цветан Цветанов.


От категорията

Пълен консенсус! По идея на БСП власт и опозиция се разбраха да не приемаме обратно мигранти!

Управляващи и опозиция приеха обща позиция по въпросите за миграцията-1532085913.jpg

В срок до 30 септември кабинетът трябва да представи предложение на България за ...

20 юли 2018 | 14:21

Борисов отказал на Италия да приеме кораб с мигранти

Борисов отказал на Италия да приеме кораб с мигранти-1532085089.jpg

Отказът му да приеме мигранти идва на фона на фалшивите новини, които заливат ...

20 юли 2018 | 14:09

Умъртвяването на животните в Шарково продължава. Сменят ветеринарите

Умъртвяването на животните в Шарково продължава. Сменят ветеринарите-1532116649.jpg

Протоколът показа, че две животни са дали положителна проба за чума, но ...

20 юли 2018 | 22:56

БСП представя управленската си алтернатива "Визия за България"

БСП представя управленсаката си алтернатива  "Визия за България" -1532116269.jpg

Проектодокументът ще бъде разгледан на Национално съвещание, в което участват ...

20 юли 2018 | 22:49

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


tari64


14 септ. 2017 | 12:41Как да щракне нещо в главата на човек, когато там кънти на кухо.Ако ГЕРБ искат да назоват нещата с истинските им имена, нека не забравят да споменат в правителствения доклад за заплахата от някои активни посолства от ЕС и САЩ, а и някои неправителствени организации. Да посочат и определени министерства като заплаха за българския суверенитет и държавност.Тогава народа може и да им повярва, а не само чиновниците на заплата задължени да гласуват за ГЕРБ за да не останат без работа.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


13 септ. 2017 | 19:55Абе човек, ти по 3 4 пъти на ден сменяш позицията си и с готовност играеш ролята на лошото ченге, та дори и на шут на премиера. Дръж се като мъж, а не като тези, дето се подвизават край магистралите. Прочети си в продължение на няколко дни изказванията, които правиш дневно и дано накрая нещо в главата ти щракне и ти покаже каква роля сам си избрал.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.