Цветан Цветанов Снимка: Републиканци за България"

Той подчерта, че партията се стреми към сериозно присъствие в новия парламент

Цветан Цветанов: В България трябва да бъде въведено реално електронно управление

2121 | 5 март 2021 | 20:51

Лидерът на "Републиканци за България" подчерта, че както Гърция в момента играе ключова роля в диалога със Северна Македония, България трябва да си върне изгубеното доверие, за което е допринесло сегашното правителство


_izbori_2021_v1

 

В България трябва да бъде въведено реално електронно управление. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов, който е водач на листата с кандидати за народни представители във Велико Търново за предстоящия парламентарен вот.

„С учредяването на ПП „Републиканци за България” дадохме ясна заявка, че ще бъдем алтернативата на сегашното статукво. Днес окончателно е финализиран проектът за управленска програма. България има нужда от ясен хоризонт, трябва ни отговор на въпроса накъде ще вървим след толкова години на безпътица, защото в момента противопоставянето - лично и институционално, вреди на страната и във външнополитически план ние изпускаме много от важните акценти за перспектива. Днес повече от всякога се нуждаем от реални политики, които да могат да стигнат до хората. За мен основните това са правосъдие и върховенство на закона. В тази секторна политика предлагаме намаляване на политическата квота във ВСС и ефективно разделяне на ВСС на колегии, въвеждане на индивидуално конституционна жалба, закриване на специализираното наказателно правосъдие“, допълни Цветан Цветанов.

Сред приоритетите в управленската програма на ПП „Републиканци за България” е въвеждането на реално електронно управление, каза още Цветан Цветанов и допълни, че това е тема, която може да обедини всички политици и политически формации.

ПП „Републиканци за България” предвижда реални политики за българите в чужбина чрез създаване на Министерство на българите в чужбина, въвеждане на електронно дистанционно гласуване за българите в чужбина, както и създаването на многомандатен избирателен район в чужбина, подчерта Цветан Цветанов. По този начин ще бъде чут гласът на над 2 милиона български граждани в чужбина, отбеляза той.

Сред приоритетите на управленската програма е и развитието на икономиката, допълни председателя на партията. Предвижда се държавна подкрепа чрез създаването на бизнес хъбове във всеки от шестте района за развитие, коментира Цветанов.

„Семейните, микро, малки и средни бизнеси, гръбнакът на всяка икономика, трябва да бъдат подпомогнати от държавата. В регионалната политика предвиждаме създаването на регионални инвестиционни фондове и програми за изостаналите райони“, подчерта той.

Цветан Цветанов отбеляза, че ПП „Републиканци за България” ще бъде незаобиколим фактор в политическото пространство. Той допълни, че партията е една от малкото в страната, които се явяват самостоятелно на изборите.

ПП „Републиканци за България” ще възстанови единството на нацията и равенството на българите у нас и в чужбина, заяви още Цветанов. Той подчерта, че партията се стреми към сериозно присъствие в новия парламент.

„Стремим се към по-сериозна парламентарна група, защото това, което ще има в политическия план на страната, ще има невероятна турбулентност. Като партия искаме нормалност, сигурност, стабилност и икономически просперитет, България да има и своята международна тежест, участвайки активно във всички регионални инициативи. България да има своята тежест в Триморието, както и при всички регионални инициативи в Черноморския регион, като страна-членка на НАТО. Не можем да говорим за платноходки в Черно море, трябва да говорим за ангажименти, оперативна съвместимост на нашите сили за сигурност с всички структури на НАТО и с евроатлантическите държави“, допълни Цветан Цветанов.

Той подчерта, че както Гърция в момента играе ключова роля в диалога със Северна Македония, България трябва да си върне изгубеното доверие, за което е допринесло сегашното правителство.

„По време на Председателството през 2018 година България беше изключително добре възприета. След Солунската среща през 2003 година имаше 15 години застой поради неотстъпчивостта на Гърция, но със Преспанското споразумение Гърция и Северна Македония направиха разписани правила в 42 страници, което им даде възможност да имат по-силна връзка днес. В момент, когато България имаше домакинството на Берлинския процес, не извървя и не направи нищо като пътна карта от 2018 до 2020 година. Вина носи и премиерът, и външният министър, и липсата на дипломатическа работа, която трябваше да бъде свършена. Включването в дневния ред на Европа на Западните Балкани е повече диверсификация за абсолютно всичко“, допълни Цветан Цветанов.

 


От категорията

Корнелия Нинова: Късно е, колеги, за китка! Борисов се бетонира в енергетиката за 5 години напред
(Видео)

-1618921704.png

Нинова вади нови примерии за кадрови назначения в сектора, направени в последно ...

20 апр. 2021 | 13:53

Даниел Митов след получения мандат: Ще търсим подкрепа от "Демократична България" и диалог с ИТН
(Видео)

-1464702015.jpg

Митов подчерта, че единствено няма да влиза в диалог с ДПС и БСП.

20 апр. 2021 | 14:14

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава!
(Видео)

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава! -1618937606.jpg

И каква е идейната близост на ГЕРБ с лицето Христо Иванов? Виден соросоид, ...

20 апр. 2021 | 19:52

Браншът в шок: Любен Дилов за министър на туризма е подигравка
(Видео)

-1618385342.jpg

Вече се кръстим и се шегуваме в бранша, защото се гаврят с нас, обяви Бранимир ...

20 апр. 2021 | 19:46