Цветан Цветанов. Кадър: Канал 3

За каква цензура говорят от БСП, когато от сутрин до вечер ги дават по телевизиите, учуди се Томислав Дончев

Цветанов: БСП е дивашка опозиция, ГЕРБ никога не е искала да се коалира с нея

9508 | 29 окт. 2017 | 13:15

Искахме да предложим председателския пост на Народното събрание не, за да опитомим опозицията, а за да покажем държавническо поведение във връзка с предстоящото председателство, заяви зам.-шефът на ГЕРБ


Остри критики към поведението на БСП отправи ръководството на ГЕРБ след днешното заседание на Изпълнителната комисия. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи червената партия като „дивашка опозиция“ и категорично отрече някога управляващата партия да е искала коалиция със социалистите.

 

Не искаме да опитомяваме опозицията, искаме тя да е силна, но в момента е дивашка“, каза той на пресконференция в централата на партията.

 

„Смятам, че колегите се постараха максимално да дадат отговор на това, което се случи вчера. Но когато беше формиран 44-ия парламент, ние имахме едно желание. Искахме да предложим председателския пост на Народното събрание не, за да опитомим опозицията, а за да покажем държавническо поведение във връзка с предстоящото председателство. Всяка една от политическите сили предлагаше да има единение“, каза той.

 

По думите му е очаквано повече от 5 месеца това да се изрази с действия. „Виждаме, че от страна на българската опозиция с лидер Корнелия Нинова, това не се случва. Това, което наблюдаваме, е да се стремят да разделят нацията. Ние не искаме да водим дебата по този начин. Ние не искаме да се възприема, че българската опозиция трябва да бъде опитомена. Ние искаме да има силна опозиция, но в момента виждаме, че тя стана дивашка опозиция. С подобен подход могат само да разграждат институциите в България и да разграждат доверието, което ние сме създали в Европа и лидерството, което има днес Бойко Борисов. Бихте ли погледнали обективно кога някое управление в страната е имало такъв поглед към Западните Балкани?“, каза той.

 

И подчерта, че преди години това не е била тема. Според него е недопустимо да противопоставяш европейската ориентация на България с приятелството с Русия. „Това е несъстоятелна теза. Ние сме част от силна и обединена Европа, ние сме част от голямото европейско семейство. Западните Балкани се нуждаят от европейска перспектива. Ние трябва да имаме прагматични отношения с Русия“, заяви Цветанов.

 

ГЕРБ никога няма да влезе в коалиция с БСП

 

„БСП никога не са били разглеждани като възможен вариант за коалиционно правителство - ще излезем с политическа декларация, че никога няма да влизаме в управление с тях“, каза зам.- председателят на ГЕРБ

 

"ГЕРБ ще излезе с политическа декларация на предстоящия Конгрес, затова че никога няма да влизаме в управление с БСП. Трябва да спрем спекулациите и когато някой търси врага си с партиен билет в неговата партия, нека да го търси там, но не да го прехвърля като отговорност на ГЕРБ“, заяви Цветанов.

 

Той посочи, че ГЕРБ е с протегната ръка по важните национални теми. „Нека да прочетат внимателно това, което предлагат. Да, ние сме го направили още юни месец, когато бяха одобрени приоритетите на триото. В момента те се изпълняват. Хубаво е, че г-н Станишев каза какви са приоритетите. Хубаво е да го прочетат и лидерите на БСП, цялата им парламентарна група и цялото им ръководство“, заяви Цветанов.

 

По думите му е невъзможно приоритетите да бъдат променени. „България е готова за оценката, която се даде и от Юнкер, и от Туск, и от всичките еврокомисари, които посещават страната ни. Нека тази специфика, която си изградиха като поведение БСП да не я прехвърлят като начин да си правят черен пиар на гърба на ГЕРБ. ГЕРБ няма да позволи да се обиждат всички тези съмишленици, симпатизанти и членове на ПП ГЕРБ. С подобно говорене на г-жа Корнелия Нинова и нейният отбор не допринася за нищо добро“, посочи Цветанов.

 

Той поясни, че не иска България да излиза от ЕС. „Те искат само да ни върнат във феодалното робство“, посочи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ. „2015 г., когато бяха местните избори, ние ги спечелихме, защото имахме видими резултати от нашето управление. Ние не влязохме в конфронтация с нашите опоненти, ние просто предлагахме алтернатива на реално управление в местната власт. Това ще правим и занапред. Доказателство за това са последните частични местни избори, които бяха проведени само преди две седмици. В 10 населени места ГЕРБ спечели пет. Две общини, в които бяха проведени тези частични избори – ГЕРБ ги спечели и във Вълчи дол, и във Трън. БСП не е алтернатива. Дори в Трън те са трети, защото просто не могат да бъдат дори и втори. От тази гледна точка ние не можем да продължаваме да отговаряме по този начин на БСП, по който те ни провокират“, каза Цветанов.

 

С това поведение БСП не могат да спечелят изборите

 

Според Цветан Цветанов, с този начин на поведение, БСП няма да спечелят изборите, за да бъдат алтернатива на ГЕРБ.

 

„В никакъв случай не трябва да се придържаме към тяхното говорене“, поясни Цветанов. „БСП няма да бъдат алтернатива на управление, защото те няма да могат да спечелят избори с този си начин на поведение и с тази конфронтация, която водят и винаги искат да рушат. ГЕРБ спечели демократично изборите през последните 10 години. ГЕРБ ще спечелва тези избори, защото ние сме партията, която е най-близко до хората и сме в ежедневен контакт с тях. Това е силата на ГЕРБ. БСП имат своята история на загуби от създаването на ПП ГЕРБ“, коментира Цветанов.

 

Той посочи, че дори бившият лидер на БСП, който е лидер на ПЕС, е затвърдил своя устрем, че винаги, когато управлява една политическа формация или голямото политическо европейско семейство на социалистите, те губят избори след избори. Цветанов даде пример с Германия, Франция и Австрия. „Те не са алтернатива, това трябва да е ясно, а още по-малко пък БСП да бъде алтернатива на днешното управление“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

 

Никой не може да опъне нервите на ГЕРБ

 

„Никой не е в състояние да опъне нервите на ГЕРБ“, коментира още Цветан Цветанов.

 

„ГЕРБ е системна партия, ГЕРБ разчита на своите организации и на политиките, които можем да направим с утвърдената управленска програма за 4-годишния мандат. Поводът за тази пресконференция не е опъването на нервите. Поводът е да отговорим на лъжите, манипулациите, на внушенията“, каза Цветанов.

 

Той поясни, че от ГЕРБ искат да говорят истината. „Това, което днес можем да го изведем като решение на Изпълнителната комисия е да се направи регистър на фалшивите новини и на неистините, които говорят те“, посочи Цветанов. Той подчерта, че ГЕРБ продължава да отстоява първото си място, не защото трябва да запишат поредната си победа, а да има видими резултати, за да стигат политиките до хората.

 

По отношение не евентуално президентско вето по антикорупционния закон, Цветанов заяви, че законопроектът на БСП е антиконституционен. „Това, което ние сме направили е да съхраним и тяхното достойнство с отхвърлянето на този законопрект“, допълни Цветанов. По думите му техният законопроект няма никаква стойност. Според него твърденията, че не искат да разследват корупцията са несъстоятелни, защото в Конституцията много ясно са разписани органите, които го правят.

 

Атаката срещу социалистите продължи министърът на финансите Владислав Горанов заради намерението на БСП да отмени плоския данък.

 

„Слушаме през последните месеци дали БСП е алтернатива, да такава е, но лоша. Ако говорим за политиките, които искат да вплетат в бюджета е малко наивно. Плоския данък в момент, в който имаме завръщане в България на млади хора, да ги противопоставяш на неграмотни е абсолютна грешка““, заяви той.

 

Горанов допълни, че едва ли има по-добро доказателство за това, че хората живеят добре е потреблението и инвестирането в собствената икономика, което вероятно дразни БСП.  Горанов припомни, че делигираните бюджети са въведени именно по времето на Станишев, а това което са направили в тази насока от БСП е нахвърляне на числа, което не е алтернатива.

 

„Колегите от БСП са притеснени, че няма как да дадат алтернатива на ГЕРБ, има още 3 години и половина, когато да се явят на избори. Ние до тогава ще сме повишили учителските заплати и ще сме подобрили инфраструктурата“, заяви още финансовият министър.

 

Вицепремиерът Томислав Дончев пък се запита за каква цензура говорят от БСП, когато от сутрин до вечер ги дават по телевизиите. Цялото конгресно мероприятие на БСП било събиране на хора с еднакви проблеми,които са дошли да се утешават един друг. Според него столетницата се намирала в посттравматичен стрес.


От категорията

Борисов уволни Красимир Живков и назначи Славея Стоянова за зам.-министър на околната среда

Колаж. Епицентър-1591022165.jpg

Славея Стоянова е досегашен директор на дирекция „Управление на отпадъците и ...

1 юни 2020 | 17:14

Вучич в джипа на Борисов инспектира "Балкански поток": Много съм щастлив как вървят проектите!

Кадър: Фейсбук-1591004379.jpg

България е най-добрият приятел на Сърбия, заяви президентът. "Където има ...

1 юни 2020 | 12:31

Ренета Инджова: Кризата е шанс да претрансформираме системите

Ренета Инджова-1581488285.png

По думите ѝ правителството няма експертен потенциал да усвои средствата, които ...

1 юни 2020 | 21:32

Емил Димитров: Славея Стоянова е единственият човек в системата, който може да е зам.-министър

Емил Димитров-1583941667.png

"Заместник-министърът трябва да бъде политическо лице. Ние проведохме ...

1 юни 2020 | 21:23

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


7 ноем. 2017 | 13:08Ама тоя ли ПЕЗЕВЕНК беше учил за умствено изоставащ във Вършец ......


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Slavomir


30 окт. 2017 | 04:24Другарю Цв., колкото по малко говорите публично, толкова по умен изглеждате. И обратното. Искате да играете ролята на Борис Велчев, но онзи беше умен и мълчалив, а не само хитър и подъл като вас. Въпросите, с които се занимавате в държавата искат огромна ерудиция, широка мисъл, честни принципи и голям словесен речник. Борете се със скудоумието в себе си. Още сте млад и колкото и да е невъзможно, все нещо може да се получи. Във всички партии може да има диваци като вас. И в ГЕРБ се намират хиляди такива. Вас ви изключвам от това число, защото БПЦ скоро ще ви удостоят за "Светец". Нали все църкви правите. А това е добро най вече за пенсионерите. Като не можете да се грижите за тях приживе, поне при скоропостижното им масова измиране от немотия, ще бъдат погребани ДОСТОЙНО.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Орда Капичева


29 окт. 2017 | 21:35Ама суджуците на бай хУ я или Шайка (по АТ) нещо много се тревожни, много нервозни... Абе притеснени като преди уволнение!!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Михаил Апостолов


29 окт. 2017 | 20:47За съжаление наистина БСП е дивашка опозиция. Какъвто и да е Цецо в случая е прав. Може да се държат доста по европейски и по патриотично. За съжаление...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


29 окт. 2017 | 17:07Цв.Цв .много сам си противоречиш!Хем казваш ,че направихме опит да опитомим опозицията ,после се поравяш !Тя опозицията не трябва да се опитомява!Веднъж рече ,че не трябва да си служим с езика и говоренето на опозицията ,ама ги наричаш че са дивашки!Каквое това не е ли същото ?Ами само преди няколко дни заяви на ДПС ,че щом са влезли в политиката трябва да свикват и на по сурова т.е.груба критика !Ами сега споровете ви с БСП е същото ,нали?Те твърдят ,че сте "Шайка" име по книгата на А.Тодоров ,че не мислите за народа ,ами управлявате Държавата по шуробаджанаки методи ,увеличавате си зааплатите а,народа и пенсионерите кучета гияли ,е е е ,не е ли така !Пък ,може да е дошло време и за смяна на лидера ви .нали ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


antimultikulti


29 окт. 2017 | 16:29Цецко Цървула е доказан простакел. Ето, че отново не изневери на себе си, ДА БЪДЕ ПРОСТАК с цената на всичко. Девиза на Цецко Цървула е,.. "Веднъж простак, завинаги простак"!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


29 окт. 2017 | 15:03Цветанов, с типичната си безочливост и шопски маниер на общуване , ти си позволи да изречеш хулите: БСП е дивашка опозиция! Бъркаш, Цецо. Не БСП е дивашка партия, а немалко ваши кадри от изпълнителната власт са мързеливи и просташки. Ама какво да правят горките като лидерите на управляващата партия са единият бивш пожарникар, а другият бивш служител на ДС и завършил за бегач във ВИФ, а не например за инженер, лекар, архитект, хидроинженер; в края на краищата поне за икономист в Свищов.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


29 окт. 2017 | 14:51продължение: Двете министерства пък: МРРБ (с бивш министър цоцоланата Лили Павлова) и МОСВ (начело с политолога бивш шеф на ИДП Н.Димов) се задействаха след потопа. А кметът и ОбС на с.Черни връх с онзи нещастен прокопан канал и калпавата дига бяха истинската причина за наводнението на това село и смъртта на двама човека. И отново, Цветанов, ти се прояви като оправдаващ мързеливите и некадърни гербаджии от изпълнителната власт и обвини синоптиците. Пак повтарям: ако язовирите си бяха изпълнили ролята на хидрообекти, поемащи първите дъждовни талази, наводнение щеше да има , но потоп и жертви нямаше да има.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


29 окт. 2017 | 14:41Администрацията ви се оказа ялова и некадърна. Потопът в бургаските села щеше да остане само като наводнение, ако не бяха инертни и безгрижни селските кметове, ако областната администрация си гледаше работата и не беше позволила тези 7 язовири (а те реално са над 30 броя) да стоят непочистени и неподдържани цели 28 г. Тогава тези язовири щяха да изпълнят ролята на буфери, поемащи първите талази на дъждовната вода. Службата на Войнов по контрол на стените на язовирите не е проявила нужната активност , а сетне В. изкара всички язовири със здрави стени, независимо че тези на посочените 7 цъфнаха като цвят на праскови.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


29 окт. 2017 | 14:18Групировката ГЕРБ печели изборите, защото е създала огромна и тежка 720.ООО администрация от хранени и верни на Борисоф хора. Те, треперейки за далаверите и кражбите си, заедно с роднини и близки, както и купените цигани са общо около 1.2ОО ООО които винаги твърдо гласуват за престъпниците от ГЕРБ !!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


29 окт. 2017 | 14:09Teзи крадци и престъпници от ГЕРБ, които ежедневно ГЕНЕРИРАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ спрямо България, с инстинкта си на хищници усещат, че вече са преминали прага на търпимост на народа и глутницата започна вкупом да вие и защитава главатаря си с лъжи, клевети и скалъпени аргументи, съшити с бели конци...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Tom


29 окт. 2017 | 13:58Страхотни изказвания на цялата гербаджийска пасмина. Диваци и варвари в България са ГЕРБ и присъдружните им псевдо патриоти. А ти г н Цветанов си един 100% примат , говорещ за обединение на народа след като непрекъснато създава условия за разделение. Хората ще се обединят и без твоите жалки напъни и вопли, когато почувстват справедливост и солидарност. Опитай се да се обединиш с метеоролозите от БАН, с лекарите, с пенсионерите и т.н. Ти можеш да се обединиш само с твойта тъща....


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Antikiller


29 окт. 2017 | 13:53Нагла пъпешоподобна гербаджийска мутра...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


29 окт. 2017 | 13:40Лично ти участва в защитата на Делянчо, формирал в Хасково фамилна управляваща каста. И там потуши скандала за няма и седмица и незаконно оставихте Д.Д. за депутат и обл. координатор. Междувременно с ББ покрихте скандала Боршош Бъчварова. Същото стана с Л.Йовчев от Септември, офертата за изтребителите ти беше инициаторът за замяната на грипените с 40 годишни F 16. Ти доведе Ан.Тодоров , ти дирижира атаките срещу и унижението на законния президент.Заедно с ББ участвахте активно в замяната на официалната ни кандидатура за ген.секретар на ООН Ир.Бокова с тази на Кр.Георгиева.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


29 окт. 2017 | 13:37Областните градове ги даде на предани депутати, изпълняващи в повечето случаи и функциите на обл.координатори на ГЕРБ такива като Делянчо например, или пък депутатите и обл.координатори работят ръка за ръка скандалът с Мартинов и Иванов. Мартинов колеше и бесеше, упражняваше рекет върху представителите на областната и общинската власт, та дори върху Темида. Той играеше заедно и закупуваше имоти в комбина с обл. координатор Иванов. Двамата с Баце скрихте къде се дянаха 4 т. суджук , рекета на Мартинов, замълчахте и за имотите.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.