Цветанов и Нинова в лют спор за приватизацията на премиерата на филма на Йончева (снимки, видео)

Вторият човек в ГЕРБ поздрави Йончева а филма й

Цветанов и Нинова в лют спор за приватизацията на премиерата на филма на Йончева (снимки, видео)

10044 | 13 ноем. 2017 | 15:55

Заместникът на Бойко Борисов поиска лидерът на БСП да сложи подписа си под подписката за промените в Конституцията, за да бъде разследвана приватизацията. И премиерът ще гледа филма на Елена Йончева

Цветанов и Нинова в лют спор за приватизацията на премиерата на филма на Йончева (снимки, видео)-1510581381.jpg-1510580122.jpg-1510580174.jpgЦветанов и Нинова в лют спор за приватизацията на премиерата на филма на Йончева (снимки, видео)-1510581417.jpgЦветанов и Нинова в лют спор за приватизацията на премиерата на филма на Йончева (снимки, видео)-1510581404.jpg

В истинска политическа препирня се превърна днешната премиера на филма на депутатката от БСП Елена Йончева на оградата по българо-турската граница. 20-минутната лента, разкриваща корупция по изграждането на  границата ни, предизвика небивал интерес сред политици и медии.

 

Заради предварителния анонс, че Йончева ще изнесе смущаващи факти за състоянието на оградата и ширещото се каналджийство, в НДК се появиха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът Валери Симеонов. Последният на няколко пъти влезе в остри пререкания със социалистката заради критиките ѝ, че са прахосани милиони левове държавни пари за некачествено изграденото съоръжение.

 

След филма Елена Йончева заяви, че се радва, че Цветан Цветанов и Валери Симеонов са намерили време да изгледат лентата ѝ и изрази надежда повече никога да не се случват подобни неща.

 

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че поздравява депутатката за филма ѝ. Той напомни, че едва ли някой е очаквал да го види днес на представянето на лентата. Цветан Цветанов отчете и какви са успехите на правителството в борбата с бежанския поток. "Материалът ще бъде проверен и от министър - председателя", обеща той на лявата депутатка и категорично заяви, че всички служби днес работят усърдно за ограничаване на потока от мигранти.

 

Докато Цветанов говореше, представителите на БСП мощно го освиркаха на няколко пъти. Това обаче въобще не смути зам.-шефа на ГЕРБ, който продължи да хвали работата на кабинета „Борисов 3“.

 

Ето какво каза Цветанов:

 

Ето какви са и резултатите. През 2015 г. върнатият бежански поток е 90 000,  следващата година е вече 45 000, а сега говорим за не повече от 7000. Това означава, че бежанският поток е намалял, а в момента има 20% заетост на центровете за бежанци. Това означава, че оградата си свършва работата и ние сме намалили потока. Да, вижда се, че има и едноредова и двуредова ограда, и разбира се, вторият тип е по-ефективен. Но за това трябват пари и сега има нови средства, с които да се покрие и видеонаблюдението, така че системите да работят още по-добре. 

 

Материалът ще бъде прегледан и от премиера и ще се вземат необходимите мерки. Ние разглеждаме всеки сигнал, но не говорим за някаква сензация, ние имаме такава информация в службите и се работи по тях. Ще разгледаме разбира се и този материал".

 

По думите на Цветан Цветанов всяка информация, която може да подпомогне службите, е добре дошла, и отговори утвърдително на Йончева на въпроса дали според него филмът ѝ трябва да бъде показван по националните медии.

 

Накрая Цветанов заяви, че призовава от тази трибуна, където са събрани медиите и политици, да се обединят всички около един документ, който да подкрепи премахване на давността за разследвания около приватизацията. 

 

"Г-жо Нинова, ето това е за конституционните промени, свързани с приватизацията", каза Цветанов, носейки документи и обръщайки се към Корнелия Нинова, която също бе в залата на прожекцията. Тя заяви, че няма да коментира този въпрос и няма да позволи да се размива темата с разкритията на Елена Йончева. 

 

"Папките с подписите да ги размахват утре в парламента и ще ги обсъдим. Днес става дума за филма на Елена Йончева и разкритията й", каза Нинова пред журналисти, докато Цветанов ѝ връчваше папката за приватизацията, а тя го контрира, че трябва първо да отговори кой ще бъде разследван и ще си подаде оставката по разкритията от филма на Йончева.

 

После спорът между двамата премина в словесна битка, като той я питаше дали ще подпишат и подкрепят промените, касаещи приватизацията, а тя повтаряше само въпросът й кой ще поеме отговорност за проблемите по границата. Цветанов заяви, че ГЕРБ винаги поемат отговорност и са го доказвали, но Нинова така и не отговори дали БСП ще подкрепят падането на давността за приватизационните сделки.

 

Докато Цветан Цветанов сам се бореше със социалисти и журналисти , вицепремиерът Валери Симеонов буквално се изсули от зала 42 на НДК. Запознати предположиха, че след изнесените факти от Елена Йончева, той едва ли ще има желание да отговаря на въпросите на медиите.Цветанов и Нинова в лют спор за приватизацията на премиерата на филма на Йончева (снимки, видео)

Заместникът на Бойко Борисов поиска лидерът на БСП да сложи подписа си под подписката за промените в Конституцията, за да бъде разследвана приватизацията. И премиерът ще гледа филма на Елена Йончева

От категорията

Нинова в речта си пред парламента: Оставката на Жаблянов е елементарно отмъщение на Главчев!

Нинова в речта си пред парламента: Оставката на Жаблянов е елементарно отмъщение на Главчев!-1519227088.jpg

Днешният модел на управление в ГЕРБ това е модел „Цветановщина“, в който от ...

21 февр. 2018 | 17:28

Проф. Камен Плочев: Получих заплаха, в момента съм на лечение, позволете ми да спестя кой я отправи

Проф. Камен Плочев-1501226892.jpg

"Не съм присъствал, когато му е казано това на моя приятел . Този човек ...

21 февр. 2018 | 17:47

”Трансперънси интернешънъл”: България е най-корумпираната страна в ЕС

”Трансперънси интернешънъл”: България е най-корумпираната страна в ЕС-1519240771.jpg

В световната класация България е сред Вануато, Буркина Фасо и доста преди ...

21 февр. 2018 | 21:17

Започна проверка по сигнала

Баща обвини спешната помощ в Пловдив за отказана линейка за 2-годишното му дете (Видео)

Снимка: бТВ-1519240577.jpg

Ако телефонните записи потвърдят такъв отказ, медикът, който го е направил, ще ...

21 февр. 2018 | 21:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018