Снимка: ГЕРБ

Той се срещна с кметове от Смолянска област

Цветанов критикува опозицията: Занимавате се с интриги, а не с градивна критика

2642 | 16 апр. 2018 | 17:04

Родопите са сериозен приоритет за държавата. Инфраструктурата е сериозно подобрена, което личи от големия поток от туристи, отчете зам.-шефът на ГЕРБ


Родопите са сериозен приоритет за държавата. Инфраструктурата е сериозно подобрена, което личи от големия поток от туристи. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов по време на среща с кметове на населени места от община Смолян. На нея присъстваха още кметът на община Смолян и областен координатор на ГЕРБ Николай Мелемов, депутатът д-р Красимир Събев и областният управител Недялко Славов.

 

„Убеден съм, че контактите между нас са много важни, затова провеждаме тези срещи в цялата страна, а и същевременно трябва да започнем да говорим за предстоящите местни избори. Аз смятам, че не е рано, защото динамиката на събитията е изключително голяма. Една година от началото на мандата на кабинета „Борисов 3“, а виждате, че нашите опоненти не се занимават с градивна политика, градивна критика или с търсене на алтернативни решения, а с интриги“, коментира Цветан Цветанов.

 

Той каза, че през миналата година повечето общини от Смолянска област са получили държавна финансова подкрепа - недостатъчна на фона на желанията, но пък помощта е отпускана без значение от политическата принадлежност на кмета.

 

Пред кметовете, чиито основни искания бяха за ремонт на селските пътища, Цветанов заяви, че ще се използват всякакви възможности за целеви средства, с които да се помогне на община Смолян, защото общината не може да кандидатства по селската програма. За Широка лъка зам.-председателят на ГЕРБ каза, че е поет ангажимент да се ремонтира килийното училище, което е в църквата и е собственост на Пловдивската митрополия. „Ние смятаме, че както за митрополията, това ще е подкрепа за едно емблематично училище за региона“, подчерта Цветанов. Той добави още, че с предстоящата реализация на водния цикъл в Смолян ще се решат много въпроси от висока степен на важност за жителите на града.

 

Според кмета на Смолян Николай Мелемов са много важни добрите отношения както в структурата на регионално ниво, така и с правителството, защото на всички кметове е нужна държавна подкрепа. „Ние станахме европейци по взискателност и е нормално хората да искат сега да живеят добре, а не да им се обещава да живеят добре. Като местна власт ние опитахме да изпълним най-важното за всяко населено място, а както знаете, в Смолян има много населени места, голяма пътна мрежа, а малко хора“, допълни Мелемов.

 

Той посочи, че основното, което искат кметовете и жителите на града и селата, е по-добра инфраструктура. „Хората харесват климата и природата в нашия регион, но достъпът трябва да бъде хубав. Ние очевидно няма как да развиваме тежката промишленост, а ще продължим да развиваме туризъм“, допълни Мелемов.

 

Според областния управител Недялко Славов реализираните в предишния мандат големи инвестиции в приоритетни обекти е затвърдило становището,че по подобен начин трябва да продължи да се работи. Той е убеден, че всяка смислена инвестиция в инфраструктурата се оценява високо от хората.

 


От категорията

Младен Маринов за критиката на президента Радев: От мен може да се очаква само диалог!

Снимка Кадър БТВ-1537454198.png

В МВР имаме добри резултати, обърнахме тенденцията да се напуска полицията, ...

20 септ. 2018 | 17:20

Десислава Радева: Служител на Мисията в Лондон, от престараване, решил да драсне покана от мое име!

-1531030334.jpg

Епицентър.бг пита: Кой е написал писмо от името на съпругата на президента? Кой ...

20 септ. 2018 | 15:44

Йордан Цонев за закона за медийното осветляване: Нека бъде ясно кой - кой е!

-1507239384.jpg

Трябва да се знае коя медия - чия собственост е, как се разпространява, кои са ...

20 септ. 2018 | 15:52

Сотир Цацаров: Забавянето на екстрадицията на Цветан Василев е резултат от политическо влияние

-1524637349.jpg

Пратени са всички необходими документи в Турция за връщането на Димитър ...

20 септ. 2018 | 16:49

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


16 апр. 2018 | 23:08Та по голям популист и интригант от теб в БГ няма, Цецо! Беше министър на МВР в кабинета ББ 1, едва отърва затвора, а Боко се закле, че ти втори път министър няма да бъдеш! Хвана се с изборите за ГЕРБ, направи циганите и държавните чиновници машинки за гласуване на ГЕРБ. Костинбродската афера също беше твое творение! Сетне с МитОФФ подляхте вода на Бокова за ген. секретар на ООН и подложи динена кора на Ц.Цачева. В този кабинет се отличи с мръсните си интриги срещу президента Радев, държа се просташки срещу него, защити Мартинов и Л.Влайков, после с Цвета Караянчева и Д.Кирилов погазвайки закона оставихте в парламента Д.Добрев. С Цв.караянчева и Дариткова уредихте гласуването на мораториума за лекарствата за онкоболните. С Ем.Христов също погазвайки закона насочихте парите за изтребителите за едни 40 годишни трошки и добре че се намеси Каракачанов, та не ви мина далаверата. Сетне с Цвета К. бяхте готови да внесете ратификсцията на ИК в зал


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.