Нека бъдем градивни, както винаги сме били до този момент, призова той

Цветанов в Димитровград: На европейските избори не трябва да се представим добре, а отлично

6219 | 19 апр. 2019 | 14:48

"Нашите опоненти не говорят за политики и не предлагат решения. Те опорочават кампанията и работят само с компромати", каза заместник-председателят на ГЕРБ

-1555674758.jpg-1555674726.jpg-1555674672.jpg-1555674623.jpgСнимки: ГЕРБ-1555674592.jpg

На европейските избори не трябва да се представим добре, а отлично. Нашите опоненти не говорят за политики и не предлагат решения. Те опорочават кампанията и работят само с компромати. Нека ние бъдем градивни както винаги сме били до този момент. Именно заради тази наша философия и заради призива на Жозеф Дол – потърсихме обединение на десните сили в България, като вследствие на това подписахме споразумения за политическо сътрудничество със СДС, „Обединени земеделци“ и ПП „Никола Петков“. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на среща със симпатизанти на ГЕРБ, общински съветници, кметове на населени места и членове на партията, която се проведе в офиса на ГЕРБ в Димитровград. На събитието присъстваха и кметът на Димитровград Иво Димов, народният представител Евгения Ангелова и областният координатор на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев.

Според Цветан Цветанов хората, които са традиционно дясно мислещи – сега са изключително мотивирани за евровота, защото усещат подема и единството в синята идея. „Сигурен съм, че жителите на Димитровград отново ще бъдат силни и непоколебими в избора си на 26 май, защото това ще означава, че избираме европейският път, по който нашето правителство поведе страна, да продължи“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

„На 26 май ние трябва да включим на пета скорост и да прегазим съперника”, каза кметът Иво Димов. Той подчерта, че победата през май ще даде предимство и за местните избори.

Заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посети днес и обновения пазар на производителите в Димитровград. „Държа да видя как изглежда зеленчуковият пазар днес, защото преди година и половина, когато го видях - беше в окаяно състояние”, сподели с търговците Цветанов. Тогава заместник-председателят на ГЕРБ предаде на правителството и компетентните институции молбата на гражданите и местната власт за ремонт на обекта. Всички те бяха чути и благодарение на отличната работа на приходните агенции и безкомпромисната борба с контрабандата - правителството успя да отпусне от държавния бюджет 1,5 млн.лв. за цялостна реконструкция и обновяване на пазара.

„Днес търговците ми разказаха, че са доволни от условията, при които работят, а клиентите ми споделиха, че с удоволствие идват тук“, коментира Цветанов след посещението. По думите му Иво Димов е кметът, който показва на практика как работи ГЕРБ. „Той всеки ден е до хората и изпълнява техните желания“, посочи Цветан Цветанов.

Цветанов: Икономическото развитие и ниската безработица в Симеоновград допринасят и за по-ефективната интеграция на малцинствените групи

Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов може да продължи Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тя не само помага на българските семейства, но и облагородява градската среда. Във Симеоновград безработицата е сведена до разумни нива и това се дължи на икономическата зона между Хасково и Димитровград и изграждането на АМ „Марица“. Това доведе големи инвеститори в областта и даде възможност хората от съседните градове и села да започнат работа в производствените предприятия, което оказа изключително благоприятен ефект върху интеграцията на малцинствените групи. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на среща с кмета на община Симеоновград Милена Рангелова, на която присъства и председателят на Общинския съвет и лидер на ГЕРБ-Симеоновград Светлана Стоева.

„В община Симеоновград в момента се работи по подмяна на водопроводите на централни градски улици. Дейностите са финансирани със средства, отпуснати от правителството, в размер на 820 хил. лв. След края на ремонта най-накрая ще се разреши проблемът с водоснабдяването на няколко хиляди жители на града“, съобщи Милена Рангелова. По думите й правителството на Бойко Борисов не дели кметовете по партиен признак. „Подкрепата на държавата към мен, като кмет от Реформаторския блок, е доказателство“, подчерта тя.

След приключването на срещата при кмета, Цветан Цветанов, заедно с народните представители от ГЕРБ-Хасково Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, както и с областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев, посети традиционния петъчен пазар на производителите от региона на Симеоновград. Там зам.-председателят на ГЕРБ разговаря с десетки граждани както от общината, така и от Хасково, Стара Загора, Велико Търново и др. населени места в страната. Всички те го увериха, че оценяват всичките усилия на местната и централната власт да се подобри качеството им на живот. Хората бяха категорични пред Цветанов, че осъзнават важността на европейските избори и отношението им към бъдещото развитие на тяхното населено място.

На пазара Цветан Цветанов разговаря и със Славка Митева – майка на загиналия в жестоката катастрофа на „черния Великден“ през 2011 г. Георги Георгиев. Славка Митева изрази благодарността си към Цветанов за подкрепата, която е получила веднага след трагедията и за предприетите законодателни инициативи за превенция на тежките ПТП.

 


От категорията

Инициативен комитет издига Радев и Йотова за втори мандат. Кой ще замести Ламбо?

-1632719035.png

До момента все още не са ясни кандидатите на другите партии

27 септ. 2021 | 08:02

Кристиан Вигенин: Партията на Кирил Петков е като акционерно дружество. БСП излъчва стабилност!

-1603015758.jpg

Кирил Петков и Асен Василев използваха участието си в служебния проект, за да ...

27 септ. 2021 | 08:10

Радев: Борисов да защити честта на партията си, като се кандидатира за президент
(Видео)

Кадър: Нова тв-1632728445.jpg

Грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава и е ...

27 септ. 2021 | 10:32

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Люлин“ 2 и в.з. Калфин дол
(Видео)

-1590999253.png

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа ...

27 септ. 2021 | 10:11