Цветомир Паунов Снимка: Дарик радио

Запазихме нормалния език в предизборната кампания, отбеляза председателят на Националния предизборен щаб

Цветомир Паунов: Резултатите от изборите са категорични - ГЕРБ е първа политическа сила (ВИДЕО)

4660 | 9 ноем. 2019 | 14:05

Ако президентът имаше желание да има реален и задълбочен дебат по отношение на Изборния кодекс и процес, нямаше да го заяви в изборния ден, това е абсолютно популистки подход, заяви той


Резултатите от изборите са категорични - ГЕРБ е първа политическа сила, увеличава своите кметове и присъствието си в общинските съвети в цялата страна. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Той посочи, че промяната трябва да продължи във всички посоки - през образованието, градската среда, екологията.

Цветомир Паунов коментира разликата от над 250 хиляди гласа по-малко, които ГЕРБ е получил на тези избори в сравнение с предишните. Според него управлението на ГЕРБ е феномен, защото толкова дълго партията е на власт и е естествено да има подобни разлики в резултати.

Паунов каза, че от партията са запазили нормалния език в предизборната кампания, не са се подали на езика на омразата и очернянето на политическия портивник. И това е оценено от хората.

Според него, предложението на Борисов за най-много три кметски мандата за един кандидат е добро. Паунов допълни, че е възможно и за депутатите да се приеме такъв подход, но що се отнася до лидера на партията, ограничаването на мандати не е подходящо.

За нас по-важното бе да направим промяна там където имахме капсулиране на кметовете, да стабилизираме структурите, да бъдем открити за гражданите, отколкото да спечелим кметското място. Така Цветомир Паунов коментира загубата на ГЕРБ в някои областни градове.

Ако президентът имаше желание да има реален и задълбочен дебат по отношение на Изборния кодекс и процес, нямаше да го заяви в изборния ден, това е абсолютно популистки подход, абсолютно популистко изказване, което за пореден път показва определени пристрастия или опити за агитация, скрита агитация в самия изборен ден, заяви Паунов.

Той подчерта, че не е коректно в изборния ден президентът в ролята му на обединител на нацията да си позволява да прави внушения.

„Той говори в самия изборен ден, обобщавайки политически тези и обобщавайки политически послания, които се опита да наложи като общовалидни за самия изборен процес, в изборния ден, за цялата страна“, добави още Паунов.

 Цветомир Паунов: Резултатите от изборите са категорични - ГЕРБ е първа политическа сила

Ако президентът имаше желание да има реален и задълбочен дебат по отношение на Изборния кодекс и процес, нямаше да го заяви в изборния ден, това е абсолютно популистки подход, заяви той

От категорията

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом. Моля ви, не проливайте кръв!

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом-1594497380.png

И какво? Искат сега да строшат Министерски съвет. Да го трошат, да трошат и ...

11 юли 2020 | 22:40

Борисов нареди на МВР и на ДАНС да свалят още днес охраната на Доган и Пеевски

-1593499740.jpg

Министър-председателят разпореди главният секретар на МВР и председателят на ...

11 юли 2020 | 13:50

Вътрешният министър: По искане на премиера искам оставката на шефа на полицията в Бургас

-1584802299.jpg

Младен Маринов не можа да мотивира оставката на шефа на ОДВМР- Бургас Радослав ...

11 юли 2020 | 14:10

Онлайн висше образование и край на книгите в българския университет, предвижда МОН

Онлайн висше образование и край на книгите в българския университет, предвижда МОН-1594488373.jpg

11 юли 2020 | 20:25