Туршия „Дипломат“

10677 | 11 дек. 2014 | 12:00

Автор:


Необходими продукти

 

2 кг карфиол
2 кг моркови
2 кг зелени домати
4 кг чушки
1, 5 кг корнишони
2 глави целина
350 г сол

500 г захар
1 л оцет
1 ч.ч. олио
чесън по желание

 

Начин на приготвяне

 

1. Зеленчуците се измиват, почистват и нарязват. Приготвя се марината от захарта, солта, оцета и олиото. Поставя се в тенджерка на котлона и щом заври, в нея се пускат зеленчуците. Държат се няколко минути, докато започнат да променят цвета си.
2. Разпределят се в буркани, след което се заливат с охладената марината. Във всеки буркан се сипва по един пръст допълнително олио. Бурканите се съхраняват на тъмно и хладно.


Още по темата

Кисело зеле с цвекло

-1418732844.jpg

16 дек. 2014 | 14:26

Зелен фасул с оцет и захар

-1418663814.jpg

15 дек. 2014 | 19:16

Пълнени камби с моркови и грозде

-1418746996.jpg

10 дек. 2014 | 18:22

Голямата тема в СЪБОТА

Зимнината на знаменитостите

-2301йхгйгйгх_1024x680.jpg

Рецепти за домашна зимнина на известни българи

26 окт. 2013 | 13:09

Хайвер от патладжан

-1418746665.jpg

10 дек. 2014 | 09:00