Туршия от камби с мед

Туршия от камби с мед

3047 | 28 авг. 2017 | 15:15


 

Необходими продукти

  • 5 кг чушки камби
  • 2 кг карфиол
  • 1 кг моркови
  • 1 връзка листа от целина
  • 500 г захар
  • 250 г сол
  • 1.2 л оцет
  • 2 с.л. мед

Начин на приготвяне

Камбите се нарязват на ивички, морковите на кръгчета, а цветното зеле се накъсва. Всички зеленчуци и нарязаните листа от целина се смесват, поръсват се със сол и захар. Оставят се да престоят.

На сутринта се изцеждат и се пълнят в буркани.

Към изцедения сок се прибавят оцет и мед и се слага на котлона. Оставя се да изстине. Пълните буркани се заливат. Стерилизират се и веднага се охлаждат.


От категорията

Мраморен сладкиш с маскарпоне

Мраморен сладкиш с маскарпоне-1516701679.jpg

23 ян. 2018 | 12:00

Телешко „Уелингтън“

Телешко „Уелингтън“

-1516353379.jpg

19 ян. 2018 | 11:14

Какво да сложим на трапезата за Атанасовден - вкусни рецепти

Какво да сложим на трапезата на Атанасовден - традиционни рецепти-1516188863.jpg

17 ян. 2018 | 13:33

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти -1516099072.jpg

16 ян. 2018 | 12:36

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018