Туршия от камби с мед

Туршия от камби с мед

2790 | 28 авг. 2017 | 15:15


 

Необходими продукти

  • 5 кг чушки камби
  • 2 кг карфиол
  • 1 кг моркови
  • 1 връзка листа от целина
  • 500 г захар
  • 250 г сол
  • 1.2 л оцет
  • 2 с.л. мед

Начин на приготвяне

Камбите се нарязват на ивички, морковите на кръгчета, а цветното зеле се накъсва. Всички зеленчуци и нарязаните листа от целина се смесват, поръсват се със сол и захар. Оставят се да престоят.

На сутринта се изцеждат и се пълнят в буркани.

Към изцедения сок се прибавят оцет и мед и се слага на котлона. Оставя се да изстине. Пълните буркани се заливат. Стерилизират се и веднага се охлаждат.


От категорията

Проф. Байкова съветва какво да хапваме по време на Коледните пости

-1471001764.jpg

За да се използват постите за редуциране на определени килограми, трябва човек ...

16 ноем. 2017 | 11:24

Какво да хапваме по време на Коледните пости - вкусни рецепти

-1479187802.jpg

15 ноем. 2017 | 16:25

Утре започват коледните пости: Как да се храним здравословно?

Сн. БГНЕС-1510656957.jpg

14 ноем. 2017 | 12:48

Мусака от карфиол

Мусака от карфиол-1510576219.jpg

13 ноем. 2017 | 14:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.