Туршия от камби с мед

Туршия от камби с мед

2153 | 28 авг. 2017 | 15:15


 

Необходими продукти

  • 5 кг чушки камби
  • 2 кг карфиол
  • 1 кг моркови
  • 1 връзка листа от целина
  • 500 г захар
  • 250 г сол
  • 1.2 л оцет
  • 2 с.л. мед

Начин на приготвяне

Камбите се нарязват на ивички, морковите на кръгчета, а цветното зеле се накъсва. Всички зеленчуци и нарязаните листа от целина се смесват, поръсват се със сол и захар. Оставят се да престоят.

На сутринта се изцеждат и се пълнят в буркани.

Към изцедения сок се прибавят оцет и мед и се слага на котлона. Оставя се да изстине. Пълните буркани се заливат. Стерилизират се и веднага се охлаждат.


От категорията

Пълнени тиквички с риба тон

Пълнени тиквички с риба тон-1505829326.jpg

23 септ. 2017 | 11:39

Пълнени домати със сирене и печени чушки

Пълнени домати със сирене и печени чушки-1505828941.jpg

22 септ. 2017 | 13:17

В сезона на зимнината: 5 традиционни рецепти за домашна туршия

-1475748435.jpg

20 септ. 2017 | 16:35

Андалузко гаспачо

Андалуско гаспачо-1505808390.jpg

19 септ. 2017 | 11:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.