Туршия с ябълки

6118 | 20 ян. 2015 | 18:00

Автор:


Необходими продукти

 

3 кг червени чушки

2 кг патладжани

1 кг жълти ябълки

1 връзка магданоз

2 връзки целина

2 глави чесън

125 г захар

120 мл олио

3 с.л. сол

250 мл оцет

 

1. Чушките и патладжаните се изпичат и обелват, след което се нарязват на малки парченца.

2. Магданозът, целината и скилидките чесън се нарязват на много ситно.

3. Ябълките се обелват, нарязват на кубчета и леко се запържват в олиото. След като леко изстинат, се смесват с останалите продукти.

4. В по-дълбока тенджера (без да се вари на котлон) се приготвя маринатата от оцета, олиото, захарта и солта. Бърка се регулярно до пълното разтопяване на захарта и солта.

5. Маринатата се изсипва върху продуктите. Туршията се разпределя в буркани и се стерилизира.


Още по темата

Кисел чесън

-1421597739.jpg

18 ян. 2015 | 18:15

Кисели моркови

-1419952058.jpg

30 дек. 2014 | 08:00

Мариновани гъби

-1419874296.jpg

23 дек. 2014 | 11:05

Кисели краставички по немски

Кисели краставички по немски-1419863605.jpg

17 дек. 2014 | 09:06

Пълнени камби с моркови и грозде

-1418746996.jpg

10 дек. 2014 | 18:22

Туршия – сарми

Туршия - сарми-1419867099.jpg

18 дек. 2014 | 10:15

Туршия „Дипломат“

-1418750817.jpg

11 дек. 2014 | 12:00

Кисело зеле с цвекло

-1418732844.jpg

16 дек. 2014 | 14:26

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.