Туршия - сарми

Туршия – сарми

5026 | 18 дек. 2014 | 10:15

Автор:


Необходими продукти

 

1-2 малки зелки
1,5 кг патладжани
1-2 глави целина
1 кг моркови
2 кг червени чушки
2-3 глави чесън
2 връзки магданоз

 

за саламурата
500 мл вода
250 мл олио
250 мл оцет
дафинов лист
бахар

 

Начин на приготвяне

 

1. Листата на зелките се накъсват, след което се попарват в подсолена вряла вода.
2. Патладжаните се измиват, обелват и нарязват на дълги ивици. Посоляват се и се
оставят настрана. След един час се отцеждат.
3. Чушките се запържват леко. Целината и морковите се нарязват на ивици.
4. Скилидките чесън се разделят, магданозът се накъсва на клончета.
5. Във всеки зелев лист се разпределя по малко от зеленчуците, като накрая се увива във форма на сарма. Нареж-дат се в буркани и се заливат с приготвената и леко охладена саламура.


От категорията

Десертът на Виенския бал - лешников нуга крем с мус от дренки

Лешников нуга крем с мус от дренки-1581624624.jpg

Шеф Готфрид Ганстерер е подготвил агнешко каре със сос с розмарин, рагу от ...

13 февр. 2020 | 22:06

Рецепти за празничната трапеза на Трифон Зарезан и Св. Валентин

-1580220210.jpg

12 февр. 2020 | 15:19

Здравословна елда с гъби

Елда с гъби-1581428775.jpg

11 февр. 2020 | 15:43

Сьомга със сос от лимон и копър

Сьомга със сос от лимон и копър-1580981763.jpg

6 февр. 2020 | 11:35

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.