Туршия - сарми

Туршия – сарми

9462 | 18 дек. 2014 | 10:15

Автор:


Необходими продукти

 

1-2 малки зелки
1,5 кг патладжани
1-2 глави целина
1 кг моркови
2 кг червени чушки
2-3 глави чесън
2 връзки магданоз

 

за саламурата
500 мл вода
250 мл олио
250 мл оцет
дафинов лист
бахар

 

Начин на приготвяне

 

1. Листата на зелките се накъсват, след което се попарват в подсолена вряла вода.
2. Патладжаните се измиват, обелват и нарязват на дълги ивици. Посоляват се и се
оставят настрана. След един час се отцеждат.
3. Чушките се запържват леко. Целината и морковите се нарязват на ивици.
4. Скилидките чесън се разделят, магданозът се накъсва на клончета.
5. Във всеки зелев лист се разпределя по малко от зеленчуците, като накрая се увива във форма на сарма. Нареж-дат се в буркани и се заливат с приготвената и леко охладена саламура.


От категорията

Пиле с кестени по френски

Пиле с кестени по френски-1600869971.jpg

23 септ. 2020 | 17:05

Зеленчукова запеканка с патладжан и тиквички

Зеленчукова запеканка с патладжан и тиквички-1599744987.jpg

10 септ. 2020 | 16:35

Яхния с грах, моркови и телешко

Яхния с грах, моркови и телешко-1598969445.jpg

1 септ. 2020 | 17:10

Турска мусака с патладжани

Турска мусака с патладжани-1597841245.jpg

19 авг. 2020 | 15:46