Телевизионни водещи дефилираха за предаването "Покана за пътуване" по БНР. Дизайнерката Мерлин Арно, Ева Кикерезова, Кристиана Стефанова, Олга Узунова, стюардесата Ана Тодорова, Гери Дончева. Снимки Антон Марков за Фотогруп

Носителката на „Златна игла” Мерлин Арно създаде колекция за „Покана за пътуване” по БНР

Тв водещи дефилираха по пера за… радиопредаване (видео)

8983 | 19 окт. 2017 | 13:25

Гайдарят на Валя Балканска – Петър Янев свири в Къщата на София

Телевизионни водещи дефилираха за предаването "Покана за пътуване" по БНР.
Дизайнерката Мерлин Арно, Ева Кикерезова, Кристиана Стефанова, Олга Узунова, стюардесата Ана Тодорова, Гери Дончева.
Снимки Антон Марков за Фотогруп-1507701753.jpgПетър Янев-1507701607.jpgТеодора Егнатова и Теодор Борисов, който ще има рубрика в "Покаона за тътуване"-1507701578.jpgПочетният консул на България в Конго Теодора Игнатова, Мерлин Арно и Петър Янев-1507701530.jpgКристиана Стефанова, Канал 3-1507701480.jpgОлга Узунова от Би АЙ Ти-1507701450.jpgГери Дончева от и Ай Ти-1507701386.jpgЕва Кикерезова от БНП-1507701349.jpgПосланик Румен Събев и съпрутата му Маргарита-1507701311.jpgДве Мисис Баба - Татяна Трайкова и Капка Амзина-1507701258.jpgМерлин Арно и стюардесата Ана Тодорова-1507701219.jpgВесела Драганова-1507701137.jpg

Ако се чудите каква може да е връзката между  пера от екзотични птици, гайдарят Петър Янев, почетен консул на България в Конго и предаване по БНР, отговорът е още по-озадачаващ – пътешествията!

Журналистката Магдалена Гигова представи „Покана за пътуване”, което тръгва на 5 ноември по националното радио по характерния за нея пъстър и нестандартен начин в новото арт-пространство на столицата  - Къщата на София, дом пропит от неповторимата атмосфера на стария „Лозенец”, в който е изживяла последните си дни легендарната актриса от Народния театър  Адриана Будевска.

След като обясни идеята предаването „Покана за пътуване” да отвежда слушателите в неустоимо красиви и интересни, но неизвестни кътчета от България, да ги запознава с важни за нас места, извън страната и да кани събеседници, които да разказват за незнайни земи от първо лице, Маги Гигова, облечена в костюм да танца гарба от индийския щат Гуджарат, а покани носителката на „Златна игла” от Академията за мода Мерлин Арно. В тон с тематиката на предаването тя бе избрала марокански костюм.  Атрактивната дама  призна, че е създала част от колекцията с тоалети от пера специално за представянето и идеята й била те да бъдат показани от стюардеси, но графикът на България еър осуетил намеренията й  и от всички летящи красавици на земята се оказала само една. С фееричните костюми от пера на ему, щраус, бойни петли и птицата феникс дефилираха телевизионни водещи и се оказа, че при желание спокойно могат да вземат хляба на всеки топмодел. Ева Кикерезова от БНТ, Кристияна Стефанова от Канал 3, Гери Дончева и Олга Узунова от Би Ай Ти и стюардесата от България еър Ана Тодорова предизвикаха масова завист у дамите и вълна от неосъществени желания у господата.

„Птиците са най-големите пътешественици. Затова колекцията е изключително подходяща за представянето на „Покана за пътуване”, заяви Мерлин Арно след аплодисментите.

Магдалена Гигова не пропусна да благодари на Националното радио, че и е дало възможност, на половинката си Николай, че подкрепя и най-щурите й идеи и на д-р Милен Врабевски, с когото осъществява и новия си проект.

В унисон с етно-лайтмотива на вечерта и почетният консул на България в Конго, Теодора Игнатова, бе облечена в стилизирана африканска носия. Напук на представата за екзотика, тя обяви, че след 20 години живот в странство, е усетила магията и сакралното звучене на гайдата. Затова подпомага с всички средства създаването на школа по гайда и основаването на Национална асоциация на гайдарите.  Тогава Петър Янев, гайдарят на Валя Балканска засвири и… въздухът затрептя с онази особена омая, която само народната музика може да създаде. Разговорите секнаха и присъстващите ако не осъзнаха с умовете си, то почувстваха със сърцата си , че мелодията на гайдата, свещеният инструмент на траките, е закодирана в гените ни.

През останалото време на партито звучеше музиката от трите албума на д-р Милен Врабевски, в които участват световни звезди като Джон Лоутън от „Юрая Хийп”, Джон Пейн от „Ейша”, Саймън Филипс и Джоузеф Уилямс от „Тото”.

Теодор Борисов, който заедно със Светослав Марков ще има рубрика в „Покана за пътуване”, издаде някои от „50-те български места от българската история отвъд България”, за които ще разказват по БНР.

Магдалена Гигова обясни на пръв поглед невъзможното съчетаване от родопска гайда и ревю от пера на екзотични птици с характера на предаването, което ще се стреми да представя и поводите за родолюбива гордост, и кътчетата от „Тайната България”, останали скрити пред очите ни, и места, където дори синя каска не би отишла доброволно.

На същия принцип бе подбрано и менюто от класическа българска баница, китайски и филипински снаксове, съчетано с тематичното  вино „Приятели мои” от „Леопард трейдинг”,  уиски и водка от „Максиъм” и енергийни напитки Tonino Lamborghini .

Сред приятелите, стекли се да съпреживеят празника на Маги Гигова бяха директорът на Радио София Светослав Костов и дясната му ръка Радомира Михова,  легендарният радиоглас Божана Димитрова, председателят на Съюза на журналистите Снежана Тодорова, звездата от „7 часа разлика” Евелина Борисова,  носителките на титлите „Мисис България”, „Мисис Баба” и „Мисис Дама на годината” – Елен Караколева, Ради Орцева, Капка Амзина, Татяна Трайкова,  Милена Шаркова, Анелия Петкова, Мадлена Иванова, Нели Пандилова и тяхната „предводителка” и продуцент на конкурси за красота Меги Савова.

Певицата Катя Близнакова поднесе здравец с корен, та Маги Гигова да не прекъсва никога връзката си с корените.  Бизнес дамите Мариана Печеян, Катя Ковачева и Славка Занева, посланик Румен Събев и съпругата му (в характерни тайландски и виетнамски носии), лекарката на дипломатите д-р Вера Китова,  пиар експертът Ива Екимова, бившият царски мандатоносител Весела Драганова, колеги на Гигова от ФИДЖЕТ (Световната федерация на пътуващите писатели)  и много журналисти се забавляваха и вдигнаха наздравица за успеха на предаването „Покана за пътуване” по БНР.    

  

 



Видео Божидар Марков, Фотогруп

Гайдарят на Валя Балканска – Петър Янев свири в Къщата на София

От категорията

Отиде си легендарната певица Арета Франклин

Сн. Инстаграм-1534429430.jpg

Кралицата на соула се разболя от рак през 2010 г. Тя не е пяла от ноември 2017 ...

16 авг. 2018 | 17:15

Ne mi pravi selski nomera: Нина Добрев обяснява българския жаргон (ВИДЕО)

Снимка: бТВ-1534251031.jpg

Клипът е част от поредица, в която известни лица дават примери за сленга по ...

14 авг. 2018 | 15:50

Робърт Де Ниро - един "разярен бик" на 75

-1479987618.jpg

Самият Де Ниро се идентифицира повече с италианската си страна и през 2002 в ...

17 авг. 2018 | 11:53

Мария Илиева се обясни в любов на бащата на сина си

-1523444245.jpg

Непосредствено преди изявата й с таткото на Александър си пийваха напитки на ...

17 авг. 2018 | 10:20

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.