Whisky, Rum & Wine master test 2016

Истински фурор предизвика 60-годишното Glenfarclas и уникалната колекция от Macallan

Уискито на сър Уистън Чърчил – на гастрол у нас

3216 | 5 апр. 2017 | 20:56

Специално внимание бе отделено на Забранения ром, спечелил на състезания златни медали и пренесен от испанските мореплаватели в бъчви от Мексико през 18 век

Whisky, Rum & Wine master test 2016-1491415521.jpgWhisky, Rum & Wine master test 2016-1491415504.jpgWhisky, Rum & Wine master test 2016-1491415486.jpgWhisky, Rum & Wine master test 2016-1491415469.jpgWhisky, Rum & Wine master test 2016-1491415262.jpgWhisky, Rum & Wine master test 2016-1491415246.jpgWhisky, Rum & Wine master test 2016-1491415221.jpg

Мария Донева, специално за епицентър.бг

 

Whisky, Rum & Wine master test 2016 донесе незабравими емоции на ценителите и любителите на различните видове уиски, ром, ликьори и вино. В топ локацията на гр. София – хотел „Маринела“, се събраха едни от най-големите вносители на вина и спиртни напитки.

 

В рамките на два дни в зала „София“ се представиха на 21 щанда редки селекции от уникални шотландски уискита, екзотични ромове и чудни вина. Гостите дегустираха и щедър подбор от ликьори и коктейли, а истински фурор предизвика 60-годишното уиски Glenfarclas и уникалната колекция от Macallan!

 

Кулминация на феста бяха провелите се множество интересни майсторски класа и специални VIP майсторски класове. На тях участниците имаха шанса да опитат дълго отлежали уискита, чак до 50 години, нефилтрирани отлежали ромове от дървени дестилатори, елегантни вина от Сицилия, Трентино, Венето и Пиемонт.

 

Финал на майсторските класове беше „FRED’S Favourites From 5 to 50 Years Old“ едно наистина незабравимо изживяване. Организаторът на Whisky, Rum & Wine master test 2016 Петър Керемидчиев сподели, че се надява, с всяко следващо издание на фестивала, да е разширил понятията, давайки възможност на повече хора да се докоснат до лукса на продуктите. На фестивала бяха представени повече от петдесет премиери в категориите си.

 

Наздраве си казаха уайнмейкъри, бранд амбасадори и собственици на марките. Специално за събитието в България пристигнаха : FRED DOUGLAS LAING - собственик на Douglas Laing, MARTIN PREHNAL - Albert Michler Distillery , MICHAEL MATTERSBERGER - Journeyman Distillery, DUNCAN HAYTER -DON Q, JENNY MAGUIRE - Glendalough – Brand Ambassador, MIRINO BARBIERI - Mezzacorona Group, PAOLO COLONNA - Toso SpA.

 

Лектори на майсторски класове от българска страна бяха: ПЕТЪР КЕРЕМИДЧИЕВ - Оптимист 1 ЕООД, НИК РУНЕВ - Уиски Клуб SE23 Лондон, АНГЕЛИНА КЪНЧЕВА –уиски специалист, Whisky Experience Bulgaria, СТАНИСЛАВ НЕДЕВ – Malt Maniacs BG, МИЛОСЛАВ ХУГАСЯН – Marketing Premium Spirits Edrington.

 

 Гости от всички сфери на бизнеса и изкуството заедно направиха тест на сетивата. Бутик за уиски, ром и вино – за трета поредна година (този път в хотел Маринела) организаторите показаха, че това е възможно.

 

На едно място бяха събрани най-качествените и луксозни маркови напитки в света.

 

Две поредни вечери любителите на висококачествения алкохол дори дегустираха за прът път някои от напитките, които тази година ще дебютират на нашия пазар.

 

Сред тях са уискито на сър Уистън Чърчил, южноиталианските вина Mezza Corona, произвеждани в екологично чисти и „зелени фабрики” и мексиканската текила Corralejo, направена изцяло от агаве – растението, което живее над сто години и отлежала във френски дъбови бъчви и два различни вида американски бъчви. Впечатление направи бутилката във форма на кралска корона.

 

Истински фурор сред посетителите направи водката на Roberto Cavalli, бутилирана в шишета, наподобяващи парфюми и филтрирана с мраморен прах, важен за правилното Ph ниво. Също и боливийския ром Agwa de Bolivia, който е произведен от листата на боливийска кока (40 грама във всяка бутилка), женшен (силен стимулант на мозъчната дейност и мощен афродизиак) и лечебна гуарана.

 

Специално внимание бе отделено на Забранения ром, спечелил на състезания златни медали и пренесен от испанските мореплаватели в бъчви от Мексико през 18 век. Крал Филип V Бурбон забранява производството му за цял век, тъй като по онова време испанците искали да пият само от Забранения ром заради качествата му.

 

Пивкият ром се произвежда при специална Солера система при която се смесват ромове от стара и нова партида и старите „обучават” младите и подобряват техния вкус и характер.

 

Не бива да подминаваме и уникалните по рода си ново поколение Примиум пюрета за възрастни, които съчетават предимствата на сиропите и плодовите пюрета с наситен вкус, аромат и цвят и високо плодове съдържание. Пюретата за възрастни бяха пристигнали от родината си Северна Америка и разбрахме, че имат годност три месеца след отварянето им.

 

Датиращото от векове влечение бе подправено с ирландска народна музика на живо, дървени бъчви и много американски каубойски шапки, които ни върнаха във времето, когато една чаша уиски, вино или ром е било единственото удоволствие за деня.

 

 

 


От категорията

Сладкиш с праскови

Сладкиш с праскови-1502116507.jpg

16 авг. 2017 | 17:39

Какво да сготвим на Голяма Богородица – вкусни рецепти

Какво да сготвим на Голяма Богородица – вкусни рецепти-1502189858.jpg

14 авг. 2017 | 13:54

Ал Бано е най-добър и в правенето на вино

Ал Бано е най-добър и в правенето на вино-1502705984.jpg

Легендарният изпълнител, който ще зарадва родните фенове с грандиозен концерт ...

14 авг. 2017 | 13:18

Компот без варене

-1475834543.jpg

13 авг. 2017 | 17:09

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.