nited Partners и Фондация "Образователно сътрудничество" представиха резултатите от проекта EU Cohesion policy in Bulgaria – Vox populi

EU Cohesion policy in Bulgaria – Vox populi

United Partners и Фондация "Образователно сътрудничество" представиха резултатите от проекта си

2604 | 15 юли 2020 | 22:55

Събитието се състоя на 07 юли, вторник, от 17:00 часа в „Зала в парка“, НДК. Водеща беше Магдалена Гигова.

nited Partners и Фондация "Образователно сътрудничество" представиха резултатите от  проекта EU Cohesion policy in Bulgaria – Vox populi-1594843042.jpgnited Partners и Фондация "Образователно сътрудничество" представиха резултатите от  проекта EU Cohesion policy in Bulgaria – Vox populi-1594843187.jpgnited Partners и Фондация "Образователно сътрудничество" представиха резултатите от  проекта EU Cohesion policy in Bulgaria – Vox populi-1594843150.jpgnited Partners и Фондация "Образователно сътрудничество" представиха резултатите от  проекта EU Cohesion policy in Bulgaria – Vox populi-1594843126.jpgnited Partners и Фондация "Образователно сътрудничество" представиха резултатите от  проекта EU Cohesion policy in Bulgaria – Vox populi-1594843086.jpg

 

United Partners и Фондация "Образователно сътрудничество" представиха резултатите от  проекта EU Cohesion policy in Bulgaria – Vox populi.

Събитието се състоя на 07 юли, вторник, от 17:00 часа в „Зала в парка“, НДК. Водеща беше Магдалена Гигова

 

Резултатите от проекта бяха представени от Анна Портарска от Фондация "Образователно сътрудничество" и от Десислава Боянова от United Partners.За Кохезационната политика на ЕС в България и интересни проекти разказаха още Пепа Пенева от фондация „Open Space” и Сава Ташев, учител по английски език, алум на програма „Заедно в час“ от 97 СУ  „Братя Миладинови“.

 

Пътуващият журналист  Магдалена Гигова показа нагледно как да разказваме истории по интересен и завладяващ начин.

 

По време на събитието бяха наградени и участниците, спечелили играта #VoxPopuliContest в рамките на проекта. Трима млади хора, които участваха най-активно в кампанията, отиват на пътешествие до сайтове, финансирани от ЕС в България.

 

На финала на събитието студенти-доброволци от Танзания, Южна Африка и Уганда от фондация Open Space изнесоха музикална програма, в която пяха дори и на български.

 

Проектът „Кохезионната политика на ЕС в България - Vox populi" е финасиран от ЕС чрез Главна дирекция „Регионална и селищна политика" с договор №2018CE16BAT126 и има за цел да подчертае ролята на кохезионната политика на ЕС за устойчиво развитие на всички български региони и повиши обществената информираност за въздействието на проектите, финансирани от Структурните фондове на ЕС.

 

В продължение на година анализирахме, разказвахме и популяризирахме конкретни резултати от реализирани европейски проекти в България по иновативен начин, като се фокусирахме върху ангажирането на широка аудитория чрез „разказване на истории„ как Кохезионната политика на ЕС е помогнала на хора да си намерят работа, да подобрят своите знания и умения, да осигурят адекватна грижа за нуждаещи се в затруднено положение, да обменят опит в друг град или държава, да развият бизнес или как се е подобрила инфрастурктувата или качеството на водата и въздуха.

 

Извършихме анализ на отразяването на Кохезионната политика на ЕС в българските медии и подбрахме десетте теми, които най-много вълнуват аудиторията. Анализът и подбраните теми бяха отправна точка за стратегическата рамка, в  която развихме цялостната комуникационна кампания.

 

Организирахме две работилници с участието на международни експерти и студенти от последен курс специалност „Журналистика" от български университети. След като преминаха обучение, с помощта на експертите, студентите разказаха и визуализираха историите по разбираем, интересен и привлекателен за аудиторията начин.

Съдържанието, което се генерира по време на работилниците, е събрано и публикувано на иновативна уеб страница на адрес  https://vox-populi.prowly.com/

 

Интензивно популяризирахме съдържанието на уеб страницата, чрез геймифициран формат на кампания с обявена награда, чрез която участниците бяха мотивирани не само да четат, но и да участват и да споделят историите, които харесват и да ги публикуват и коментират в собствените си социални мрежи.

 

За United Partners:

 

United Partners е една от първите български специализирани комуникационни агенции, която предлага пълно обслужване в сферата на интегрираните маркетингови комуникации. През годините United Partners печели многобройни отличия от конкурси в сферата на комуникациите, сред които златната награда на IPRA в категория „Най-добра корпоративна PR кампания” с проекта “BGTeen.info”, реализиран за Procter & Gamble и „Най-добра международна PR кампания от агенция“ за работата по проекта EE MUSIC (Energy Efficient Music Culture).

 

За Фондация "Образователно сътрудничество":

 

Фондация "Образователно сътрудничество" (www.ecf.bf ) е българска неправителствена организация, създадена през м. юни 2001г. Има значителен опит като водеща и партньорска организация в множество проекти и инициативи на

национално, регионално, европейско и международно ниво в областта на образованието, личностно и професионално ориентиране , младежки политики, училищни и извънучилищни дейности, политики на ЕС.

 

За проекта:

 

Проектът „Кохезионната политика на ЕС в България - Vox populi“ е финасиран от ЕС чрез Главна дирекция „Регионална и селищна политика“ с договор №2018CE16BAT126. Той има за цел да подчертае ролята на кохезионната политика на ЕС за устойчиво развитие на всички български региони и да повиши обществената информираност за дългосрочното въздействие на проектите, финансирани от Структурните фондове на ЕС. Бенефициент по проекта „Кохезионната политика на ЕС в България - Vox populi“ е Юнайтед Партнърс ЕООД. Изпълнява се в партньорство с фондация „Образователно сътрудничество“ и е с продължителност 12 месеца. 

 

 


От категорията

На 14 и 15 август

Мода и летни страсти на Марина Диневи
(Видео)

Summer Fashion Weekend 2020-1596345516.jpg

Организаторите от Code Fashion TV и Dinevi Group представят програмата за ...

2 авг. 2020 | 08:17

Най-малкият син на Берлускони вдига сватба след 10 години годеж
(Видео)

-1423989046.jpg

Луиджи Берлускони е на 32 години и се занимава с финанси. Федерика Фумагали е с ...

4 авг. 2020 | 13:52

Меган получи поздравления за рождения си ден от кралското семейство
(Видео)

Меган получи поздравления за рождения си ден от кралското семейство-1596545932.jpg

Официалният акаунт в Туитър на Бъкингамския дворец, който редовно осведомява за ...

4 авг. 2020 | 15:56

Меган ще празнува в САЩ

Херцогинята, която се отказа от кралския живот, навърши 39 години
(Видео)

-1592038859.jpg

До дни се очаква излизане на "истинската история" на Мегзит в нова ...

4 авг. 2020 | 14:45