Д-р Ангел Енчев и половинката му Теодора Велинова дойдоха да поздравят Ути Бъчваров за 20-ата годишнина на шоуто му. Фотограф Божидар Марков

Н парка на Военна академия

Ути празнува 20 години на екран с 550 кг мръвки

4555 | 14 май 2017 | 21:09

Кулинарът да покани над 1000 приятели, колеги-актьори и колеги-готвачи, телевизионери, дипломати, политици, бивши и настоящи министри

Д-р Ангел Енчев и половинката му Теодора Велинова дойдоха да поздравят Ути Бъчваров за 20-ата годишнина на шоуто му.

 Фотограф Божидар Марков-1494785880.jpgХристо Метафчиев и Богдан Томов също се включиха в купона-1494785803.jpgАндрей Арнаудов с Ути-1494785768.jpgНико Тупарев с Гого Лозанов и Галя Георгиева-1494785742.jpgУти с Иван Христов, Ирина Тенчева и две от децата им.-1494785715.jpg

Ути Бъчваров e първият телевизионен готвач у нас, автор на няколко уникални за ефира формати.

 

Той  отбеляза 20-години на екран от старта на първото българско кулинарно предаване – фаворит на няколко поколения майстори на черпака само като хоби. Кулинарният гуру сготви 550 килограма месо за своите приятели за празника на предаването си.

 

 Шоуто „Вкусно“, излъчено за първи път по БНТ през 1996, по онова време е без конкуренция и се превръща в тотален лидер, а Ути Бъчваров – в любимец на българския зрител и емблема на кулинарните формати до ден днешен.

 

През изминалите две десетилетия водещият е написал и няколко книги, сред които: „Как отслабнах с 50 килограма”, "Пътешествие из страни на орли и замъци", съвместно с професор Николай Овчаров и "Вкусно - рецептите на Ути", както и невероятната поредица „Животът е вкусен с Ути Бъчваров“.

 

Този букет от поводи накара кулинарът да покани над 1000 приятели, колеги-актьори и колеги-готвачи, телевизионери, дипломати, политици, бивши и настоящи министри в парка на Военната академия, където приготви гозби на гигантско барбекю, голяма скара и тиган, специално създадени за него.

 

 550-те килограма мръвки бяха разнообразни - свински гърди, наденици, кюфтета и кебапчета. Ути свари огромен тиган с боб, а помощниците му се погрижиха за салатите. Еко сирена, козе, биволско и овче кисело мляко с мед допълниха гурме-изживянатето под открито небе.

 

Не липсваха и питиетата – патентованата от него домашна вишновка, вино от „Домейн бояр“ специална мускатова ракиря и бира на корем. За празника тв-водещият получи и многобройни подаръци – всички,  свързани с кулинарните му умения.


От категорията

София става световна столица на виното

Над 1500 гости идват за 40-тия юбилеен международен конгрес по лозарство и винарство
-1495817706.jpg

Над 1500 гости идват за 40-тия юбилеен международен конгрес по лозарство и ...

26 май 2017 | 19:54

Бухти без яйца

Бухти без яйца-1495724170.jpg

25 май 2017 | 17:54

Мераклийско свинско

Мераклийско свинско-1495457356.jpg

22 май 2017 | 15:46

Шоколадови сладки без брашно от Анна Олсън
(Галерия)

Шоколадови сладки без брашно от Анна Олсън-1495297551.jpg

Любимата майсторка на сладки на цяла Канада (и не само) е известна с ...

20 май 2017 | 19:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.