Д-р Ангел Енчев и половинката му Теодора Велинова дойдоха да поздравят Ути Бъчваров за 20-ата годишнина на шоуто му. Фотограф Божидар Марков

Н парка на Военна академия

Ути празнува 20 години на екран с 550 кг мръвки

5405 | 14 май 2017 | 21:09

Кулинарът да покани над 1000 приятели, колеги-актьори и колеги-готвачи, телевизионери, дипломати, политици, бивши и настоящи министри

Д-р Ангел Енчев и половинката му Теодора Велинова дойдоха да поздравят Ути Бъчваров за 20-ата годишнина на шоуто му.

 Фотограф Божидар Марков-1494785880.jpgХристо Метафчиев и Богдан Томов също се включиха в купона-1494785803.jpgАндрей Арнаудов с Ути-1494785768.jpgНико Тупарев с Гого Лозанов и Галя Георгиева-1494785742.jpgУти с Иван Христов, Ирина Тенчева и две от децата им.-1494785715.jpg

Ути Бъчваров e първият телевизионен готвач у нас, автор на няколко уникални за ефира формати.

 

Той  отбеляза 20-години на екран от старта на първото българско кулинарно предаване – фаворит на няколко поколения майстори на черпака само като хоби. Кулинарният гуру сготви 550 килограма месо за своите приятели за празника на предаването си.

 

 Шоуто „Вкусно“, излъчено за първи път по БНТ през 1996, по онова време е без конкуренция и се превръща в тотален лидер, а Ути Бъчваров – в любимец на българския зрител и емблема на кулинарните формати до ден днешен.

 

През изминалите две десетилетия водещият е написал и няколко книги, сред които: „Как отслабнах с 50 килограма”, "Пътешествие из страни на орли и замъци", съвместно с професор Николай Овчаров и "Вкусно - рецептите на Ути", както и невероятната поредица „Животът е вкусен с Ути Бъчваров“.

 

Този букет от поводи накара кулинарът да покани над 1000 приятели, колеги-актьори и колеги-готвачи, телевизионери, дипломати, политици, бивши и настоящи министри в парка на Военната академия, където приготви гозби на гигантско барбекю, голяма скара и тиган, специално създадени за него.

 

 550-те килограма мръвки бяха разнообразни - свински гърди, наденици, кюфтета и кебапчета. Ути свари огромен тиган с боб, а помощниците му се погрижиха за салатите. Еко сирена, козе, биволско и овче кисело мляко с мед допълниха гурме-изживянатето под открито небе.

 

Не липсваха и питиетата – патентованата от него домашна вишновка, вино от „Домейн бояр“ специална мускатова ракиря и бира на корем. За празника тв-водещият получи и многобройни подаръци – всички,  свързани с кулинарните му умения.


От категорията

Карамелени круши

Карамелени круши-1511434256.jpg

23 ноем. 2017 | 12:48

Жадната монахиня

Жадната монахиня-1511348167.jpg

22 ноем. 2017 | 12:53

Проф. Байкова съветва какво да хапваме по време на Коледните пости

-1471001764.jpg

За да се използват постите за редуциране на определени килограми, трябва човек ...

16 ноем. 2017 | 11:24

Какво да хапваме по време на Коледните пости - вкусни рецепти

-1479187802.jpg

15 ноем. 2017 | 16:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.