Ужас! Австрийското военно разузнаване: Още 15 милиона мигранти ще нахлуят в Европа до 2020 година!

"Ние трябва да спрем незаконното влизане“, призовава министърът на отбраната на Австрия Доскозил

Ужас! Австрийското военно разузнаване: Още 15 милиона мигранти ще нахлуят в Европа до 2020 година!

8203 | 11 ян. 2017 | 22:55

Според „Билд“, планът предвижда създаване на бежански центрове в трети страни, където да бъдат подавани молбите, като Нигер, Йордания и Узбекистан. Там трябва да бъдат довеждани и търсещите закрила, спасени от бедстване в Средиземноморието.


Според оценките на австрийското военно разузнаване (das Heeres-Nachrichten-Amt – HnaA) броят на икономическите мигранти от Африка ще се увеличи значително до 2020 година, ако Европа не даде адекватна икономическа помощ на тези страни и не контролира политиката си по предоставяне на убежище.

 

Изследването засяга предимно Нигерия,  ДР Конго, Судан и Етиопия.

Причината за новата миграция е рязкото покачване на безработицата в съответните страни.

 

Изследването стига до заключението, че между 2013 и средата на 2016 година  550 000 чужденци, търсещи закрила от Африка, са емигрирали в Европейския съюз. Това са главно граждани на Еритрея (100 000),  Нигерия (80 000),  Сомалия (60 000),  Гамбия (40 000),  Мали и Алжир (по 30 000),  Судан,  ДР Конго,  Гвинея и Сенегал.

Докато бежанците от Еритрея и Сомалия наистина бягат от терор и война, повечето от мигрантите от Африка са дошли в Европа предимно по икономически причини.

 

Службите по разузнаване предупреждават, че броят на икономическите мигранти ще се увеличи значително.

 

 

„Излишъкът на работна сила“ в Африка се очаква да бъде увеличен с „още 15 милиона души“ до 2020 г одина -  една огромна „армия“ от потенциални мигранти, които биха търсели перспективи в „богата Европа“, тъй като не намират работа и бъдеще в родината си.

 

Като се има предвид масовото навлизане на чужденци, търсещи закрила/убежище от Африка, „сделката на ЕС с икономическите мигранти ще трябва да се промени значително“, се отбелязва в доклада.

 

Необходимостта от по-добра защита на външните граници на ЕС и подобряване на споразуменията за репатриране на отхвърлените кандидати за убежище, става належаща.

Докладът изрично предупреждава, че страните трябва да отделят финансови ресурси за наблюдение на границите си, за да се намали притока на мигранти. Но тези „отделяни ресурси“ са повече от съмнителни, тъй като с тях често се злоупотребява от режимите на тези държави.

 

Решаващо за овладяване на нови мигрантски вълни е укрепването на икономиката на тези страни. За тази цел градовете в съответните страни трябва да бъдат развивани, за да се увеличи средната класа и производителността, което води до по-добро образование, създаване на работни места и, като резултат, повече инвестиции от чужбина. Ако това не се случи, предупреждава HnaA (австрийското разузнаване), по-нататъшни вълни са предвидими, особено от Нигерия, ДР Конго, Судан и Етиопия. 

 

http://www.bild.de/politik/ausland/fluechtlingskrise/europa-steht-vor-einer-neuen-zuwanderungswelle-aus-afrika-49603864.bild.html#fromWall 

 

Министърът на отбраната на Австрия Доскозил призовава за определяне на горна граница/шапка за броя на бежанците, които Европейския съюз може да приеме.

„Става въпрос за приключване на заблудената европейска политика в областта на убежището: всички ние трябва да се изправим и да кажем честно, че капацитетът за усвояване на бежанци в ЕС е ограничен“, каза Доскозил за вестник Билд. „Ние трябва да спрем незаконното влизане“.

 

Адекватна система за законно влизане

 

В замяна на досегашната политика трябва да има стройна система за законно влизане на лица, търсещи убежище, твърди Доскозил. В бъдеще молбите за убежище трябва да бъдат подавани само извън Европейския съюз. Едва след като бъде издадено положително решение, предоставящо убежище, трябва да бъде разрешено на чужденци да влизат в ЕС.

 

Според „Билд“, планът предвижда създаване на бежански центрове в трети страни, където да бъдат подавани молбите, като Нигер, Йордания и Узбекистан. Там трябва да бъдат довеждани и търсещите закрила, спасени от бедстване в Средиземноморието.

 

Концепцията ще бъде предложена в Брюксел

 

Австрийското правителство иска да внесе идеята в Брюксел скоро, съобщава „Билд“. Планът изрично предвижда въвеждането на горни граници за бежанци във всяка страна от ЕС.

 

Външният министър Себастиян Курц пък призова за създаването на центрове за предоставяне на убежище в Северна Африка или Близкия изток, където хората да могат да кандидатстват за убежище в Европа.

 

Ако има положително решение лицето ще може да влезне легално в Европа, след предварителна регистрация. Там също ще бъдат настанявани лицата, които не могат да бъдат депортирани/репатрирани. Тези центрове трябва да бъдат управлявани от ВКБООН. (Агенцията на ООН за бежанците).

 

„Който няма право да остане в ЕС, трябва да напусне Европа“, заяви Курц. „Въпреки това, депортиране в някои страни не е възможно. Ето защо ние искаме да се създадат такива центрове, където да бъдат настанявани тези хора, извън ЕС, какъвто е моделът в Австралия. Целта е Европа да решава „кой идва при нас“, заяви Курц. „Ние трябва да решим това, а не престъпниците трафиканти“. Министърът обяви, че ще представи на ЕС списък с искания за строга бежанска политика.

 

Соботка: „Горна граница“ е необходима в Австрия.

 

Министърът на вътрешните работи Волфганг Соботка изрази положително становище относно концепцията на Доскозил. „Ние напълно подкрепяме това“, каза говорителката на Соботка. „Въпреки това, за да има Европейски таван, трябва първо да има таван закотвен в законодателството на Австрия“, подчерта Соботка.

 

„Имаме нужда от нормативно закотвяне на горната граница в закона“. Тъй като горната граница в момента се съдържа само в наредби на Министерски съвет, Федералната служба за външните работи и в областта на убежището (BFA) не може да се разглежда по различен начин молбите на лицата, търсещи убежище над тавана, от тези на лицата под него.

 

Таванът, определен от Австрийския Министерски съвет за 2017 година е 35 000 души, който ще бъде изрълнен над една трета само от приетите от Австрия лица по Регламент Дъблин (13 000 случая по Дъблин са прехвърлени от 2016 за 2017 година).

 

http://orf.at/stories/2373952/


От категорията

Акад. Георги Марков: Като я видя тази г-жа Захариева, настръхвам! Тя изобщо не е в час!

-1515930250.jpg

Искат да вкарат Македония в НАТО с моркова на Европейския съюз, но политиците ...

19 юни 2018 | 08:20

Проф. Николай Радулов: МВР е във фактически разпад! Разрушенията са трагични

-1443951516.jpg

Вече и дума не може да става за промяна или за реформа. А за нулиране на ...

13 юни 2018 | 17:00

Дойче Веле: Бъдещето на Ангела Меркел зависи от споразумението за мигрантите с България

Дойче Веле: Бъдещето на Ангела Меркел зависи от споразумението за мигрантите с България -1529480680.jpg

Ако германският канцлер не намери в рамките на Европейския съюз решение на ...

20 юни 2018 | 10:43

Заплашва ни световна рецесия

Роберту Азеведу: Световната икономика е в опасност

Роберту Азеведу Снимка: БГНЕС-1529480199.jpg

За да спрем глобалната търговска война, трябва да подкрепим диалога. Ако и ...

20 юни 2018 | 10:35

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.