Социологическа анкета показа, че мнозинството гърци подкрепят този ход

В Гърция обявиха задължителна ваксинация срещу Covid за някои професионални групи

2972 | 8 юли 2021 | 16:59

Миналия месец комисията по биоетика в страната препоръча задължителни ваксинации на здравните работници и служители в заведенията за грижа за възрастни хора само „като крайна мярка“


Гърция ще обяви задължителни ваксинации за определени професионални групи следващата седмица, заяви правителството в четвъртък след последния скок на инфекциите с Covid-19, пишат Kathimerini и Агенция "Фокус".

Миналия месец комисията по биоетика в страната препоръча задължителни ваксинации на здравните работници и служители в заведенията за грижа за възрастни хора само „като крайна мярка“ с конкретна времева рамка, ако усилията за насърчаване на инокулацията се окажат неефективни.

„Правителството ... получи съответната препоръка от националната комисия по биоетика по отношение на задължителните ваксинации за определени професионални групи“, заяви говорителят на правителството Аристотелия Пелони на брифинг в четвъртък. Съответните решения ще бъдат обявени следващата седмица, каза тя.

Има дискусии относно това дали задължителните ваксинации са етични, въпреки че анкета, публикувана от гръцката телевизия Skai в сряда, показа, че мнозинството гърци подкрепят този ход за конкретни групи.

В четвъртък властите възстановиха някои ограничения върху работата на ресторантите, баровете и нощните клубове, позволявайки да се обслужват хора само на седящите места, от загриженост относно скорошното възраждане на инфекциите на Covid-19, задвижвани от по-заразния „делта“ вариант.

Около 38% от допустимото население на Гърция е напълно ваксинирано и правителството предлага стимули за привличане на повече хора към ваксинационната кампания, включително пари в брой и безплатни мобилни данни за младежи, като целта е да се достигне до 70% до есента.

 


Намери своята история

От категорията

Френският външен министър обвини в лъжа Австралия и САЩ относно новия договор за сигурност

-1604578385.jpg

Австралийският премиер Скот Морисън заяви, че е действал в подкрепа на ...

19 септ. 2021 | 12:49

Гърция обмисля да задължи здравните работници да се ваксинират и с бустерна доза

-1630053543.jpg

Мнението на епидемолозите в Гърция е, че е препоръчително всички на възраст над ...

19 септ. 2021 | 11:50

Откриха тялото на мигрантка на границата между Полша и Беларус

Сн. БГНЕС-1632077192.jpg

Беларуската страна е започнала разследване, а представители на Върховния ...

19 септ. 2021 | 21:45

Сделката за ядрените подводници била договорена на срещата на Г-7 без знанието на Макрон

-1623651412.png

В петък френските посланици в САЩ и Австралия бяха отзовани за консултации в ...

19 септ. 2021 | 14:20