Менюто на ресторанта на тенис звездата в Монако е изцяло изградено на растителна основа

В ресторанта на Джокович не се предлага месо

1134 | 11 юли 2017 | 13:17

Продуктите, които се ползват, са биологични, като единствените животински продукти са яйцата, които се предлагат само в сутрешното меню

-1427095885.jpg-1490885103.jpg

Сръбският тенисист номер 1 в света Новак Джокович и неговата съпруга Йелена от години следват стил на хранене, максимално семпъл и близък до природата.


За любителите на съвременния стил на хранене и живот те изглеждат крайни в избора си, а за други, хранещи се природосъобразно  – нормални.

Преди време те откриха свой ресторант в Монако – "Еквита", в който напълно изразяват отношението си към храната и природата.

Вярват в силата на природните съставки и отдавна храненето за тях е изградено върху това възприятие, за да се чувстват енергични, силни, подхранени и удовлетворени. Джокович отдавна смята, че стилът на хранене е в много тясна връзка със здравето и на практика той е превърнал своя стил в неизменен партньор по пътя към успеха си, който би бил немислим без здраве.

Поради необходимостта да е винаги в топ форма и здрав, както и да се възстановява бързо, той променя навиците си, които са били изцяло в съответствие със съвременното хранене – месни, рибни, млечни продукти, паста, сладкиши и т.н., като премахва голяма част от тези продукти и спазва правилото за семпло и близко до природата хранене – плодове, зеленчуци, варива, зърнени, много смутита и прясноизцедени сокове, разнообразни семена и ядки, зеленолистни зеленчуци, никакви рафинирани храни и продукти от бяло брашно.

Изключително рядко консумира течни мазнини като зехтин и др, а рафинираната захар, месото, рибата и млечните храни са изключени изцяло от менюто му.

Виждайки невероятния ефект на това хранене върху себе си, Джокович решава да сподели всичко това с хората и околния свят и така се ражда идеята за ресторанта.


Менюто на ресторанта на тенис звездата в Монако е изцяло изградено на растителна основа, като методите на обработка са такива, че запазват всички ценни съставки.

Главният готвач на ресторанта е Ерик Божич, който е готвил за Новак по време на турнира в Уимбълдън и е бил готвач в един от най-добрите вегетариански ресторанти в Лондон.

Продуктите, които се ползват, са биологични, като единствените животински продукти са яйцата, които се предлагат само в сутрешното меню.


От менюто с предястия интерес предизвиква предястието с тофу и сусам, или сурови зеленчуци с много голямо разнообразие от зеленолистни, към салатитие по желание има опция да се добавят много ядки, семена, варива или зърнени култури. Интересно е кашу-гаспачото на основата на кашу, краставица, авокадо и ябълков оцет. От основното меню  има много интересни ястия, изцяло от див ориз, черен боб, леща, броколи, киноа, гъби т.н.

Салатите са на основата на сурово червено цвекло, тиквички, краставици, зеленолистни, като спанак, марули, сирене от кашу, песто от бакла и др. Има опция да се направи и салата по избор, като към нея може да се добавят също и продукти, източници на растителни протеини.

В сутрешното меню се предлагат плодове и ядки, семена, растителен йогурт на основата на ферментирало кашу, палачинка от брашно от елда и др.


Десертите са на основата на сушени плодове и ядки, кокосови продукти като сметана и мляко, какаови продукти и т.н. Предлагат се единствено сурови, необработени десерти, като суров шоколад , например, различни кейкове сурови и т.н.

Запазена марка на Джокович и съпругата му остават смутитата, които консумират с удоволствие всеки ден! Скоро ще ви разкрием как се казват и какви са основните им съставки.

 

Източник: Дир.бг


От категорията

Лятна торта с плодове и маскарпоне

Лятна торта с плодове и маскарпоне-1500888603.jpg

24 юли 2017 | 12:28

Вкусни рецепти за Илинден

-1491556349.jpg

20 юли 2017 | 10:45

Летни сармички

-1484665947.jpg

17 юли 2017 | 17:22

Катето Евро спретна уникално тирамису и зарадва феновете с ароматни истории от книгата си

Катето Евро спретна уникално тирамису и зарадва феновете с ароматни истории от книгата си-1500546150.jpg

В книгата, освен че разкрива тънкостите на готвенето, любимката на българската ...

20 юли 2017 | 13:22

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.