Снимка: Плюс Инфо (Македония)

Ние сме македонци, които говорят македонски, заявиха от основната опозиционна партия

ВМРО-ДПМНЕ: Да останем на улиците, докато Заев не си тръгне!

3307 | 4 дек. 2020 | 21:39

"Възгледите на Заев, Димитров, Бучковски са ясни на всички. Това са хора, които биха продали всичко по лични причини. Хора, чиито възгледи са много по-близки до възгледите на Каракачанов, Захариева, Борисов", заяви на протеста Александър Пандов


„Да останем на улиците, докато Заев не си тръгне“, призова ВМРО-ДПМНЕ в поредния ден на протести в Скопие и още 20 града в Македония, пише скопското електронно издание “Плюс Инфо“, цитирано от Агенция "Фокус".

Възгледите на Заев, Димитров, Бучковски са ясни на всички. Това са хора, които биха продали всичко по лични причини. Това са хора, чиито възгледи са много по-близки до възгледите на Каракачанов, Захариева, Борисов, каза Александър Пандов от ВМРО-ДПМНЕ.

Депутатът Игор Янушев от протеста пред сградата на македонското правителство под мотото „Оставка на Заев, свобода на народа!“ каза, че от няколко седмици македонският народ е на улицата, защитавайки Македония от несправедливостите и жестокостите, извършени от "престъпника и патологичен лъжец на власт Заев, който на едро разпродава Македония и македонските национални символи".

„Човекът, който заема поста министър-председател, е доказан престъпник със съдебно производство, помилван. Същият човек продава всичко, те преговарят за Гоце, за държавата, за всичко, което е македонско. Трябва да се срамуваме само от тях, от Заев, от Бучковски и околните. Имаме двама доказани престъпници, двама осъдени престъпници, които преговарят за всичко македонско, които нямат място тук,“ каза Янушев.

Йелена Зугич на днешния протест пред министерството на външните работи, заяви, че за всичко е виновен Зоран Заев.

„Кой си ти, за да събаряш, какво си построил, за да събориш какъв изрод си, да отвориш дупка и всичко да падне в нея. От нас зависи да поправим това, което сме наследили, а не да го променим,“ каза тя.

В обръщението си Зугич посочи, че не може да има компромис по отношение на историята, културата и културното наследство и подчерта, че „ние сме македонци, които говорят македонски“.

„Позволете ми да ви кажа нещо за македонците, те са трудолюбиви, образовани и находчиви, а не твърдоглави или арогантни и знаят мярката във всичко, за всяка трудност искат да намерят мирен и разумен начин, знаят как да изчакат и да обмислят всичко. Стига с тези лъжи и злоба. Не на компромисите с историята, ние сме македонци и говорим македонски. Македонският език, култура и културно наследство имат вековна традиция,“ добави тя.

Александър Пандов от ВМРО-ДПМНЕ на протеста пред министерството на правосъдието каза, че „ние живеем в държава, в която като македонци трябва да обясняваме на съседите си, че сме македонци, че нашите предци са говорили македонски, че имаме своя автентична история“.

"Ние сме единствената държава, в която хора като Заев, заедно с Димитров, сега подсилен с Бучковски, са нашите преговарящи с България. Можете да си представите резултата. Възгледите на Заев, Димитров, Бучковски са ясни на всички. Това са хора, които биха продали всичко по лични причини. Това са хора, чиито възгледи са много по-близки до възгледите на Каракачанов, Захариева, Борисов", каза Пандов.

„Призовавам Ви до падането на тази хунта, до падането на Заев да не се оттегляте от улиците. И на Заев му е ясно, че краят е близо,“ каза Пандов.

 


Намери своята история

От категорията

New York Times: Руския намеква за ядрени ракети „по-близо до бреговете на САЩ“

Руските дипломати са загатнали за възможността за разполагане на ядрени ракети „по-близо до американските брегове“-1578583213.jpg

В руски медии все по-често започва да се задава въпросът как биха реагирали ...

16 ян. 2022 | 22:48

Москва обмисля асиметричен отговор на нови санкции, може да спре петролните доставки за САЩ

Очаква се президентът Путин да засегне темата в обръщението си към Федералното събрание-1640802749.jpg

Според изчисленията на експерти Русия е на второ място по доставка на ...

16 ян. 2022 | 15:19

Скандално! Сенатор Тени: Ако София не вдигне ветото срещу РСМ, ще наложим санкции срещу България

Сенатор Клаудия Тени: Ако София не вдигне ветото срещу РСМ, ще наложим санкции срещу България-1642323557.jpg

Преди около два месеца тя и 12 други конгресмени изпратиха на посланика ни в ...

16 ян. 2022 | 10:56

До полунощ парламентът на РСМ трябва да гласува новия кабинет на Димитър Ковачевски

Номинираният за премиер на РС Македония Димитър Ковачевски-1639420868.jpg

Ковачевски декларира, че иска да води диалог по всички въпроси с опозицията и ...

16 ян. 2022 | 20:07