Проуратурата трябва да се самосезира за призива на Джамбазки за "разстрел на БСП"!

Валерия Велева: Докога ще продължаваме да делим кадрите на наши и ваши?

24450 | 12 авг. 2018 | 17:27

Президентът бе днес на празник на армията, която е деполитизирана. Как ли са чувствали мъжете под пагон, защитниците на Родината, когато държавният глава се заканва на законното правителство на България?


При следващо служебно правителство, всички кадри на ГЕРБ, вън!

Това се разбра от гневните слова на президента Румен Радев пред журналисти по време на честването на празника на Военноморските сили във Варна.

 

При цялото ми уважение към Румен Радев – недопустимо е такива дума на разделение и омраза да бъдат изречени от държавния глава. Оставяме настрана, че при изострената политическа ситуация в страната, явно този президент не може да бъде баща на нацията, каквито са неговите прерогативи по Конституция.

 

Радев обаче не може така провокативно да дели българите на наши и ваши. Въпреки атаките, на които е подложен. Въпреки схемите, в които се опитват да го вкарват партийци, депутати, близки и далечни.

 

 Не е извинение и фактът, че имало кампания несебърският бос Митьо Очите да бъде пришит към служебното правителство, защото по негово време са сключени договорите му с митницата.

 

Радев не може да слиза на такова ниско ниво! Не може да използва медийни интепретации, за да се изправя срещу част от българския народ.

 

Той няма право на такива емоции! Дори да е ядосан, дори да е много гневен...

Румен Радев е президент на България!

На ГЕРБ - колкото и да не искат да приемат това, пък и той да отказва да ги припознае като свои.

На БСП - колкото и да се опитват да го приватизират.

На ДПС - колкото и той да се опитва да се дистанцира от тях.

На ВМРО,  на ВОЛЯ - колкото и Марешки да говори нелепици по негов адрес.

И като президент на България Румен Радев няма право да използва езика на омразата и разделението!

 

И тук не става въпрос дали кадрите на ГЕРБ са лоши, а пък на БСП или на останалите – добри! Или обратното. Тук става въпрос, че по партиен признак държавният глава посява разделение в и без това разделеното ни общество.

 

Вече 29 години това разделение и тази омраза съсипаха държавата. Филип Димитров направи първата синя чистка, после Виденов размаха червената метла, след него Костов се опита да смени цвета на кръвта на нацията, после дойде царят и жълтите, Станишев, Борисов ... и така всеки управленец изчегъртваше кадровата банка на държавата, за да слага свои верни кадри. Резултатът – налазваха ни всякакви орсовки, орионки, термити, калинки, султанки...

И какво - оказва се, че Радев ще е същият!

Впрочем, неговият служебен премиер проф. Огнян Герджиков призна, макар и със закъснение, че една от големите му грешки е била именно необоснованата кадрова чистка, която направи правителството в рамките на трите месеца.

Такова поведение отприщва реваншизъм!

 

Само до преди две години съсипвахме с критики президента Плевнелиев, че разделя нацията. Радев дойде с обещанието за промяна. Не само на статуквото, но и на мисленето и на отношението на политиците към народа.

 

И още нещо!

 

Президентът бе днес на празник на армията, която е деполитизирана. Как ли са чувствали мъжете под пагон, защитниците на Родината, когато държавният глава се заканва на законното правителство на България? Независимо от коя партия е! Въпросът е принципен! Нали същите тези мъже под пагон вчера приеха премиера?!

 

Второ, президентът за първи път си позволява да казва: при следващото служебно правителство... Това какво означава? Че държавният глава работи за сваляне на настоящото законно правителство? Че той знае, че идва „следващият” служебен кабинет? Така ли? Това е новина! Засега няма никакви признаци този кабинет да си отива. Въпреки огромните критики към неговата дейност. Мнозинството е стабилно, протести ила румънските не можем да направим...

 

Тогава? Как ще дойде следващият служебен кабинет? Съзнава ли Радев какво казва? И какво може да последва от думите му?

 

Бих задала тези въпроси на всеки президент, независимо от коя политическа сила е избран.

Защото Конституцията е над всички!

 

П.П. А за евродепутата Ангел Джамбазки, който  поиска “разстрел за БСП”, трябва да се самосезира веднага прокуратурата. В правовата държава място за политически разстрели и масови убийства няма!  Не може да има и преследване по политически причини.

Четири години ние като общество плащаме високата заплата на зам.-председателя на ВМРО, за да търка евродепутаската банка в Брюксел и в Страсбург, в това число и членове на БСП, но явно той все още не е разбрал какво означава обединена Европа и единна нация.

Една държава не може да върви напред, ако погледът ѝ е вторачен непрекъснато в миналото.

 


От категорията

"Свободните" гласове свършиха. Няма да има нито за Мая, нито за Слави...

-1505743367.jpg

Никакви нови политически формации не могат да поникнат, камо ли да разцъфтят в ...

26 май 2020 | 13:05

Валерия Велева: БСП била в разцепление! А ГЕРБ?

-1495463781.jpg

Други пък си казват – Нинова трябва да е толкова силна, че за да я смажат, ...

25 май 2020 | 15:04

Радев като Касандра – пророчествата му верни, но никой не ги слуша

-1500895706.jpg

Заради напрежението между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2 кабинетът не разбира, че ...

27 май 2020 | 16:30

Боян Чуков: 24 май – неудобни истини

Боян Чуков-1542196322.jpg

Поразително точно е изказването на руския политолог Алексей Николаевич Мусаков, ...

27 май 2020 | 16:08

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


12 авг. 2018 | 18:03Велева, имаш право като казваш, че Радев трябва да е президент на всички българи. Та той наистина е президент на всички българи. Мародерите от джендърската ГЕРБерастка дружинка на банкянския престъпник не са българи!Те са членове на Организирана Престъпна Група за унищожение на България, която получава задачите си от Сорос, който храни и теб.В Румъния соросоидите като теб правят протестите а тук сте на власт затова не можете да правите протести.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


12 авг. 2018 | 18:03Този коментар съдържа нецензурно съдържание или език на омразата!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.