Руснаците разбират ангажиментите ни към НАТО и ЕС, но не разбират отявленото антируско говорене у нас

Валерия Велева: Когато Радев срещна Путин... И какво си говориха 40 минути на 4 очи

68253 | 23 май 2018 | 05:20

Сянката на миналото, на отровните думи, на „недалновидното говорене”, на поникналото недоверие кара руският президент да е обран и предпазлив, както в оценките, така и в очакванията

-1448546816.jpgКогато Радев срещна Путин...-1527043422.jpgКогато Радев срещна Путин... -1527043402.jpg Когато Радев срещна Путин...-1527043367.jpg  Когато Радев срещна Путин... -1527043347.jpgРадев и Путин
Резиденция "Бочаров ручей" Сочи.-1527042970.jpgРадев и Путин
Резиденция "Бочаров ручей" Сочи.-1527042945.jpgРадев и Путин
Резиденция "Бочаров ручей" Сочи.-1527042928.jpgРадев и Путин
Резиденция "Бочаров ручей" Сочи.-1527042909.jpgРадев и Путин
Резиденция "Бочаров ручей" Сочи.-1527042891.jpgРадев и Путин
Резиденция "Бочаров ручей" Сочи.-1527042872.jpgРадев и Путин
Резиденция "Бочаров ручей" Сочи.-1527042853.jpg

Първа визита в Русия като държавен глава.

Първа среща с Путин.

Първо гостуване в лятната резиденция „Бочаров ручей” в Сочи.  

Престой три часа и половина, в рамките на който - три срещи с Путин в различен формат.

Последната - извън протокола – 40 минути на четири очи без преводач.

Начални встъпителни слова пред медиите. Путин - 1 минута. Радев – 4.

Финален брифинг на крак - 6 минути на терасата на резиденцията.

Путин - пак 1 минута. Радев – 5.

Радев - напрегнат.

Путин - оттегчен.

Радев -  със скръстени отпред ръце.

Путин - с отпуснати ръце покрай бедрата

                                      (Виж снимките и изражението на лицето на Путин)

 

КОЕ Е ЗНАКОВОТО?

 

Какви знаци да търсим зад тази суха статистика, за да разгадаем посещението на президента Радев при президента Путин, което и двамата определиха като „знаково”.

Между Москва и София лежи дълга пауза, в която контактите на високо ниво бяха прекъснати. Путин е идвал в България три пъти, но за последно през 2010 г. в качеството си на премиер. Български президент пък не е посещавал Русия от втория мандат на Първанов през 2009-та.

С избирането на Плевнелиев за държавен глава през 2011-а между двете страни настъпиха невиждани до тогава „ястребски времена”. Русофилството стана порок, русофобията - знаме, братушките се превърнаха поробители, а ние за тях- в предатели. Отнесе го бизнесът. Енергийните проекти оттекоха в канала, „тройният шлем” на Първанов замина в историята, санкциите пък ни затвориха пазарите.

 

До идването на Радев. Едно от първите обещания, които даде като новоизбран президент бе, че ще работи за подобряване на отношенията с Русия при спазване на ангажиментите ни към ЕС и НАТО. И покани Путин да дойде в България. За ужас на ястребите!

Честването на Дните на българската просвета и култура и славянската писменост пък се оказа поводът първо Радев да бъде поканен в Русия.

 

ФОРМАТИТЕ НА СРЕЩАТА И СЪСТАВЪТ НА ДЕЛЕГАЦИТЕ

 

Така се стигна до срещата в Сочи – знакова наистина, но която поставя въпроси, на които все още няма отговори и в която, въпреки приятелския тон, проличаха и ръждивите натрупвания.

По първоначална програма срещата трябваше да се състои в два формата.

През първите 45 минути делегациите са в състав 1+3. До президента Путин се наредиха помощникът му Ушаков, министърът на промишлеността и търговията Мантуров, министърът на енергетиката Новак и зам.-външнят министър Грушко. Все акули.

Радев застана срещу тях в компатията на началника на кабинета си Иво Христов, главния секретар Димитър Стоянов и външнополитическия си секретар Атанас Кръстин. Видя се, че делегациите са неравностойни. При подготовката на посещението си Радев е отправил чрез премиера Борисов покани към министри да участват в делегацията му. Получил отказ. Това снижи нивото на представителността на визитата на президента. И ограничи възможността за конкретни икономически договорки.

 

РАЗГОВОР В УСЛОВИЯТА НА СТУДЕН МИР

 

Затова още в приветствените си думи в началото на разговора Путин заяви, че "сега няма да засяга темите на икономиката, защото по тези въпроси ще говори с премиера Борисов, когото очаква с нетърпение в близките дни”.

Въпреки това обаче и икономиката, и енергетиката са извадени на масата пред Радев. Разговорът е тежък. Сянката на миналото, на отровните думи, на „недалновидното политическо говорене”, на трите спрени руски проекта, на избуялото недоверие кара руският президент да е обран и предпазлив, както в оценките, така и в очакванията. Налага се на Радев да разчупва ледовете, да припомня за приятелството и духовните връзки, да уверява, че България има интерес да работи за ускоряване на диалога и за разбирателство с Русия.

Путин приема с разбиране, но лицето му не променя каменното си изражение. В душата му е горчивият спомен.

Въпреки това Радев настоява за откровен диалог, който да изчисти негативните наслоенния от миналото. Влизат в детайли. И двамата са прями. Не заобикалят болните теми.

 

ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ И ГРУБАТА ГРЕШКА НА БЪЛГАРИЯ

 

Радев подчертава, че България иска да възобнови някои от спрените енергийни проекти, говори за директна газова връзка между България и Русия, даже я нарича "Български поток", но руският министър на енергетиката е скептичен и категоричен – „Русия е готова да разгледа съвместните газови проекти с България при условние, че те бъдат гарантирани от българското правителство и от ЕС”. За да не се повтори сагата „Южен поток”! Този "Южен поток" вече ни виси като проклятие!

Става дума и за газовия хъб „Балкан”, „който няма с какво да се пълни”, подиграват се руснаците, и за АЕЦ „Белене”, към която „Росатом” проявява интерес.

Путин е прав. България няколко пъти се отказва от договорките и доверието е счупено. А дипломати под сурдинка цитират думите му „на българите не може да се вярва”. Същия ден членът на Съвета на Федерацията и известен тв коментатор  Алексей Пушков написа в своя „Туитър“: Отказът на България от „Южен поток“ беше груба грешка. Турция веднага се възползва от своя шанс, а Германия строи „Северен поток 2“. Добър урок за София“. Думите му бяха  широко отразени от руските медии и най-точно отразяват отношението на руснаците към нас сега.

 

Този първи разговор с Путин продължава 50 минути и преминава в пленарно заседание с разширяване състава на екипите. Към съветниците на Радев се присъединяват и двамата депутати: Красимир Велчев, единственият член на делегацията от страна на управляващите, и Петър Кънев от БСП. Тонът на диалога като че ли леко се променя, но не съществено. Час и половина продължава тази среща. В която всичко е в пожелателно бъдеще. А Путин е все така с каменно лице.

 

ШЕСТМИНУТЕН БРИФИНГ НА КРАК

 

След пленарното заседание, което би трябвало да е финалът на визитата, двамата президенти дават предварително обявен заключителен брифинг. Но не в зала, а на терасата на резиденцията. Явно ще е кратък, но никой от журналистите не очаква, че ще трае само 6 минути, в които новината ще е, че руснаците чакат с нетърпение Борисов да пристигне в Москва, а пък Радев отново поканил Путин да дойде в България. Той  обещал... когато намери време.

И двамата обаче дават висока оценка на завършилата среща.

Защо? Заради възстановения диалог. Заради излизането от мъртвата точка на контактите. Зарадии някакви надежди...

За Радев срещата е „пробив и положителен импулс за българското правителство, което се зае по-сериозно с българо-руските отношения”.

За Путин -  „добър сигнал за възобновяване на пълноформатните руско-български отношения”.

Радев е по-обнадежден. Путин - обран. Лицето му не трепва. Сините му очи са стъклени. Скулите - като восъчни. Стои изправен в безупречно сако, което подчертава фигурата му, леко разкрачен, с панталони по-дълги от допустимото, които правят видима чупка над обувките, но с изражение на повелител на света, пред който са дошли някави просители... Радев - с глава по-висок, притеснен, но точен в изказа си. 

Въпреки изопнатите физиономи двамата дават да се разбере, че очакват ново начало.

Поне на думи.

 

За журналистите обаче това се оказва недостатъчно. Няма документ, няма подписи, няма даже обещания. За какво тогава е тази визита? Дори новината за идването на Борисов излезе от срещата на Радев с Медведев предишния ден, Путин само я подпечата в Сочи и задълбочи интригата, защото София мълчеше. Възобновяването на енергийните проекти е в обозримото бъдеще, с много условности и е от компетенцията на изпълнителната власт – затова и Путин, и Медведев чакат с отворени обятия Борисов.

 

Къде тогава е станал пробивът в подобряването на българо-руските отношения?

 

НА ТРЕТАТА СРЕЩА.

Извън регламента. Извън протокола.

 

Оказа се, че след 6-минутния брифинг, на който лицето на Путин изразяваше по-скоро досада, отколкото задоволство, двамата с Радев се оттеглят в една от залите на резиденцията. Освобождават преводачите. И вместо да си кажат довиждане, започват отново разговор. Прави. Един срещу друг. Разхождат се. Ръкомахат. Спорят. И се допълват...

За този динамичен разговор разказа в самолета президентът Радев, след като журналистите го предизвикаха...

Путин се оживил след брифинга, тогава диалогът им станал истински, задушевен. Двамата започнали приказката си от духовните връзки между двата народа, минали през Достоевски и стигнали до днешните глобални отношения. Без да влиза в детайли, за да запази създаденото доверие и да не нарушава искреността на споделеното, президентът Радев все пак очерта някои аспекти от разменените мисли, които са от съществено значение и за българската политика.

Според Путин ситуацията на Западните Балкани се усложнява, нещата не стоят добре. Софийската среща не е коментирана, но на евроразширяването се гледа със скептицизъм.

Руският президент изразил опасения за влиянието на Турция в Европа. Специално го подчертал.

По отношение на енергийните проекти Путин заявил, че няма яснота откъде ще мине „Турски поток” и откъде ще се пълни хъбът „Балкан”. Споделил проблемите, които има със САЩ, говорили за Китай, за военните проекти на Русия, за общата несигурност в света и растящото противопоставяне. Радев поставил въпроса за премахванетоо на лицензионните режими, които са от времето на СССР и пречат на търговските ни отношение с други страни, което каза и на Медведев. Путин не бил склонен. Отговорил, че ще мисли. И пак за енергетиката...

Без да се споменава името, в този разговор витаела сянката на онзи човек, който „с каска и шмайзер ще освобождава Крим” и чиито заклинания срещу Русия вгорчиха отношенията ни в последните години.

Руски дипломати няколко пъти подчертаха и пред Епицентър.бг, че те разбират ангажиментите ни към НАТО и ЕС, но не разбират отявленото антируско говорене у нас. Същото казал и Путин.

Даже в магазини, когато продавачките разбирали, че обслужват българин, сбръчквали вежди и изсъсквали:"Предател!", разказват наши дипломати. След всяка медийна изява на "човека с каската и шмайзера" в Русия настръхвали срещу нас. Няколко пъти Лавров викал посланика ни. за обяснения. След което отношенията ни тръгвали пак от нулата. Така поне четири пъти за пет години.

 

ВИЗИТАТА НА БОРИСОВ - ТАЙНА, РАЗГАДАНА В МОСКВА

 

За медиите остана необяснимо защо от Москва трябваше да научим, че отдавна се готви визита на премиера Борисов по негово настояване и че тя ще се състои в края на месеца. Ако това е тактика на българската дипломация – президентът да трасира пътя на премиера, би било много добре. Но самият Радев призна, че не е очаквал да чуе от Медведев тази новина, която в София се е носела като слух. На всичкото отгоре и българският посланик в Москва Бойко Коцев остана изключително смутен от факта, че чува тази информация първо от руснаците, а не от българския премиер. Това говори не само за липсата на координация между българските власти на най-високо ниво, но и за някакво ревностно пазене на международни територии, което изглежда странно в очите на чужденците.

 

Някакси не звучеше добре и от устата на Медведев, и от пестеливете изявления на Путин пред медиите Радев да чуе: Добре дошъл си, но ние чакаме с нетърпение Борисов!  Радев запази самообладание, но коментарите плъзнаха веднага. А и не беше измислено обяснението защо президентът идва седмица преди премиера, пък на хартия нищо не остава. Вероятно заради това е и отсъствието на министри в делегацията на Радев. Нито едно посещение на президента обаче не би имало ефект, ако то не продължи на ниво изпълнителна власт. Може да му го каже и Стоянов, и Първанов. Последната визита на Първанов в Москва като президент бе в компанията на четирима министри!

Това първо посещение на Радев наистина е разчупване на ледовете и вероятно, ако той не бе станал президент, сега и Борисов нямаше да има път към Москва. Но може би трябваше да има някакъв базисен документ, върху който да стъпят новите отношения.

А сега за протокола остава клишето, че „Путин е информирал президента Радев за приоритетите на Русия по отношение на двустранните сътрудничества и подхода на Русия към международните проблеми и въпроси”, както съобщава лаконично ТАСС. И добавя новината, че „Путин е отбелязал, че след няколко дни Русия ще има удоволствието да приеме министър-председателя на България. И с него ще продължим тази дискусия".

От което излиза, че ако Радев е отворил вратата и е направил първата стъпка, то важният гостенин е Борисов. Приемаме оценката на президента, че това е „признак на реализм и отговорно поведение, от което се нуждаят нашите две страни”, но на Радев като че ли беше отредена неблагодатната роля, а за Борисов са фанфарите.

Ако така са се разбрали – добре. Все пак от премиера зависят и проектите, и парите, и отговорността.

Ако обаче не са – противоборството ще продължи.

Създаде се впечатлението, че руснаците са дирижирали и двете посещения, но защо са ги направили толкова близо едно до друго – не е ясно. Визитата на Борисов изглежда като спешна. Дали е заради отприщваннето на проекта АЕЦ „Белене” или заради идеята за пряка газова връзка – тепърва ще разберем. В Москва обаче не пропускат да отбележат задоволството си от позицията на правителството по скандала "Скрипал".

 

Има още един детайл, който се заслужава да му обърнем внимание. Путин казва: „Ние ще отбелязваме Деня на славянската писменост”. 

Радев е коректен: „Честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост”. Някакси трудно се преглъща БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА в Москва.

 

След срещата с Радев, Путин си тръгва от Сочи. Заминава за Петербург, на икономическия форум, където ще бъде разговорът му с Макрон.

А в средата на другата седмица – ще посрещне Борисов в Кремъл.

 

Радев прие тази роля – да понесе негативите от  „неблагоразумното” поведение на българските политици спрямо Русия в последните 5-6 години. И с много такт да трасира новия път. Дали от тази първа стъпка ще стане пътека – зависи от разума ни. Защото не пътека, а магистрали към Путин са направили и Меркел, и Макрон, и други европейски лидери, минавайки през същите двери, през които влезе и Радев. И които гласуват за санкциите срещу Русия, но уреждат чрез Путин бизнес за милиарди за своите страни.

А ние? Верноподаниците на ЕС?  Опитваме се да заслужим „газовата прошка“ на Русия”, както написа „Рамблер/новости“, защото  направихме „изключително груба газова грешка и изпуснахме своя шанс”, според „НСН“.

Е, дали ще научим най-после урока си?

Поне като гледаме другите. По-умните от нас!

 


От категорията

Д-р Антон Панчев: За Вучич би било самоубийство да приеме размяна на територии с Косово

-1516176612.jpg

Добрата воля на Скопие спрямо България реално не съществува. Македония схваща ...

10 авг. 2018 | 14:55

„Иван Хаджийски“: България след председателството - липса на цел, социалните проблеми взимат реванш

-1479297140.jpg

Докато САЩ, Китай и Русия са изключително активни, Европа запазва относителна ...

10 авг. 2018 | 11:23

„Вашингтон пост“: Ердоган води загубена битка срещу Тръмп

-1530077256.jpg

Турският президент хвърли вината за срива на лирата върху чуждестранен жертвен ...

14 авг. 2018 | 08:26

Буря в чаша вода на границата ни с Македония

Костадин Филипов-1456927707.jpg

Зоран Заев се чуди как хем да спечели референдума за новото име на страната си, ...

13 авг. 2018 | 13:49

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Илчо Георгиев Илиев


26 май 2018 | 13:14Дааа, сериозна грешка. Г н Радев трябва сериозно да се замисли, и за екипа си, и за осведомеността си. Такова унижение не се преглъща. Такива недооценки проличаха още при определянето на служебното правителство. В подробности няма да влизам. Нещо което трябваше да му е обеца. Такъв саботаж от страна на правителството е равен на национално предателство и ако това не се вземе в предвид от опозицията, значи липсва такава, но и президента е крайно време да стане политик, със всичките плюсове и минуси. Но по принцип си е чисто губене на време и пари президентската институция. Ако остане с тези пълномощия избор от народното събрание с квалифицирано мнозинство. За да има смисъл самия избор. Ако след два опита не успеят да изберат президент нови парламентарни избори, иначе няма смисъл.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борис


24 май 2018 | 08:46Анализа за посещението е добър.Само не знам какъв е този страх да се спомене името на този който доведе до това да се влошат толкова отношенията ни с Русия.Името на това човече, предател,престъпник е Росен Плевнелиев и трябва да ни е срам че това нищожество беше президент!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Георги Александров Атанасов


23 май 2018 | 22:57Спасе, оди бричи комари! У Русия нещата буксуват, както у нас тъкмо поради управлението на либерастите: Медведев, Силуанов, Нибиулина, а сега и Кудрин. А да си продават енергоносителите и други значими стоки за рубли! Ще плава ли? Откъсване главите на олигархичната финансова ламя, създадена единствено в интерес на чичо САМ!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Visitor


23 май 2018 | 19:47Благодаря, госпожо Велева за това че ни информирахте за събитията зад кадър!!! Смятам, че президента открехна вратата на отношенията ни, която предшественика му _ идиот _ бе затръшнал яко!!! Сега ще видим Оня, който се хвалеше, че "три руски стратегически проекта провалих!!!" _ с какви очи ще застане пред Путин и ще го моли за газова тръба към България, че и за Белене!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Visitor


24 май 2018 | 01:09Между другото: тази вечер при Соловьов, докато обсъждаха Украйна, Яков Кедми им каза: "Не знам какво още чакате, та не започнете икономическа блокада на Киев?" И един от останалите потвърди, наистина защо не? И даде пример: Северен поток 1 и 2; Турски поток; Български поток... Мисълта ми е, че не беше в никакъв случай изказано с насмешка или подобно!!! Тоест, може би посещението на Президента Радев все пак е имало успех и на тази идея би се погледнало сериозно! Дано!!!


ддд


24 май 2018 | 00:49Още повече след посещение в Киев!


Гошко


23 май 2018 | 17:04Валерия Велева: "За какво са си говорили Путин и Радев 40 минути на четири очи?" За жени, г жо Велева, за млади жени. За такива неща винаги се говори насаме. Вие все пак се ограничихте с този въпрос, а заместникът на Тончо Тодоров се изръби, че президентът Радев си е превишил пълномощията: не е говорил в присъствието на човек на Бойко и не е направил запис на разговора, нито са водили протокол за него.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


23 май 2018 | 13:53Козарникът се размеца.________Надникът требе да се заработи.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Спас


23 май 2018 | 13:47Путинова Русия се обяви срещу либерално демократичния световен ред, поддържан от Запада, в който тя не може да се впише. Защото за това се изисква демокрация, правов ред, мир и упорит труд за постигане на икономически просперитет все чужди и непонятни неща за Русия и управляващата в Кремъл върхушка. И Путин си постави за цел да го разруши и го замени с нов, разбойнически световен ред, в който значение има само грубата сила. В това е силна Русия, в разбойничеството. Това предлага Путин на света. А тукашните руски подлоги като националния предател (п)Резидента Радев се надяват да прислугват на разбойника срещу трохи от трапезата му.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ддд


24 май 2018 | 00:47А бе Спасе,погледай малко руска телевизия!И по специално какви гости канят!


Visitor


23 май 2018 | 19:41Дрънкаш глупости!!! Медведев какъв е? Либерал! Шефката на Госсбанк Набиулина и тя! Силуанов, 1ви вицепремиер тоже! Всички в икономическия сектор са от либералите от времената на Кудрин, Собчак и Гайдар!!!


Спас


23 май 2018 | 13:45Путинова Русия се обяви срещу либерално демократичния световен ред, поддържан от Запада, в който тя не може да се впише. Защото за това се изисква демокрация, правов ред, мир и упорит труд за постигане на икономически просперитет все чужди и непонятни неща за Русия и управляващата в Кремъл върхушка. И Путин си постави за цел да го разруши и го замени с нов, разбойнически световен ред, в който значение има само грубата сила. В това е силна Русия, в разбойничеството. Това предлага Путин на света. А тукашните руски подлоги се надяват да прислугват на разбойника срещу трохи от трапезата му.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ruth


23 май 2018 | 16:26Паскоооо, ей селяко, не си дорасъл да ни държиш лекция, яснооо!Хахаха! Фани си некои от твойто психарско обкръжение да ги баламосваш и да им промиваш мозъците! Ейййй, жива досада!!!


Спас


23 май 2018 | 13:45Някой нещо добро да е видял от Русия в последните 100 години? Няма такова. Тъпо е след всички злини, които е причинила Русия на България да се очаква нещо добро да дойде от Москва.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ruth


23 май 2018 | 16:26Паско, затваряй смърделника, че се носи страшна воня!!! То бива извращения, ама чак пък толкоз!!!


Тодор Ботев


23 май 2018 | 15:08Прав си! Всичкото "добро" през последните 100 години ни е дошло от нашите господари разбойници от САЩ и Западна Европа.....


някой си там


23 май 2018 | 12:36Борисов, на крака в Кремъл няма по голямо унижение за него копел... ;) Ако познавахте Путин, щяхте да видите, че при срещата му с Радев липсваше онзи надменен, подигравателен поглед... това означава, че не е безразличен към България, но и липсва доверието, а то много пъти беше изритано ;)


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


23 май 2018 | 12:01Картина от бъдещата среща:____________________________________________________________________________ Виден еднакво от всички страни индивид е застанал в стойка "партер", с гола глава, опряна в килимчето. Пред главата МУ, лачен черен чипик, 41 номер, покрит със следи от устни. Много на брой.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


23 май 2018 | 11:19Вишеградската четворка вече стана шестица и действа съгласувано, а в Балканския п в Б.Б. иска да действа сам. Ще си счупи зъбите. И сега, щом се натовари сам да преговаря за икономиката и енергетиката на БГ с Путин, ще усети, че така не става и не бива да се водят преговори. Той нито е политик от кариерата, нито пълноценен държавник, нито е вещ в икономическите дела. Дано отново не поддаде на двустранния натиск. А и е почти сигурно, че в скоро време ще изникнат 1 2 млади партии. Със своята вече скапала се таралясница ГЕРБ Б.Б. няма дълго да противодейства на политическия натиск не само в БГ, но и на онези над 2 млн. млади хора навън. А от близкото му обкръжение само двама са мислещи и съобразителни хора. Останалите са на неговото ниво...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


23 май 2018 | 11:17Президентът Радев преди посещението си в Москва иска министри от кабинета, които да го придружават в преговорите с президента на Русия. Падишахът пожарникар от Банкя високомерно отказва Б.Б. все още не е свикнал и не желае да проумее, че времето на герберските владетели вече е отминало и при растящата неприязън между ЕС и лично на Меркел и президент Тръмп той трябва да бъде гъвкав, да не се подлага непрекъснато на ударите и натиска от Козяк 16, а да разпределят усилията си с ген.Радев и да действат гъвкаво, в полза на БГ. Но Б.Б. иска навсякъде да бъде пълновластен Падишах. Независимо че той, Б.Б., лично спря Южен поток и строежа на АЕЦ Белене. Сега се опитва да ги съживява.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Севтопол


23 май 2018 | 13:48Я пак си помисли кой ги спря и чий подпис стои отдолу. Това е съвсем близка история, само от преди четири години.


Иван Иво Иванов


23 май 2018 | 10:41Много го дъвче Велева, защо не каже направо същността на разговора с Путин? ВВП почти сигурно е казал на Радев, доведи ми го тоя дришльо, дето осра проекти за милиарди да му набия каската...па може и да намажете нещо дребно след това.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Анани Ананиев


23 май 2018 | 16:56Ама и аз го харесвам. Много ми е забавен как се върти на лостчето като маймунка, с часове мога да го гледам...


ruth


23 май 2018 | 16:33Нани наниев пак се изпърдя звучно и смръдливо! 60% от нас пък си го харесваме Президента и сме доволни как ни представя пред света, за разлика от портиера бай ти мек Хмуй! Хахаха!


Анани Ананиев


23 май 2018 | 14:04Путин "почти сигурно" му е казал "Вижте там, поразходете се с твоята и не ми губете времето повече, от тебе нищо не зависи. Но ако ми се прииска да погледам някой да се върти на висилка, пак ще те извикам."


Tania Pesheva


23 май 2018 | 10:38Дано руските дипломати и особено Президентът Путин е наясно, че на МУТРА не бива да има никакво, ама никакво доверие! Дано следят политическите процеси в България и черпят информация от извора (от своите хора в посолството, а не от пресата) и знаят, че Борисов сутрин каже едно, на обяд друго, а до вечерта вече се е отказал от всичко, което е говорил през деня. ДАНО МУ НАПРАВЯТ НЯКАКВА КЛОПКА И ГО СРАВНЯТ СЪС ЗЕМЯТА ТОЗИ СЛУЧАЙНИК В ПОЛИТИКАТА НИ!!!!!!!!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.