Заканата "ще режа до дъно" отеква като предстоящ залп по всички етажи на властта

Валерия Велева: Прочистване...

33987 | 2 юни 2019 | 22:55

Нинова няма алтернатива като лидер на опозицията. Да, направи грешки, но хейтърството срещу нея доби такива грозни измерения, че вече я превръщат в мъченик. И не я поклащат. Атаките не я сломяват. Колкото повече - толкова повече!


Кадровите следизборни трусове в двете най-големи партии изненадаха всички - и самите партии, и обществото, и анализатори.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се раздели с най-верния си съратник и най-добрия партиен функционер, когото доскоро наричаше "моторът на партията"- Цветан Цветанов, лишавайки го от възможността да се наслади на победата, за която бе работил. Цветанов хвърли оставка с изгарящото чувство за недооцененост.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пое вината за загубата и също хвърли оставка - нещо, което тази партия не познаваше, въпреки 11-те загуби, които бяха инкасирали предшествениците й в годините. И за още по-голяма изненада, поиска пряк избор на нов лидер, заявявайки, че ще участва в състезанието наравно с конкурентите си.

 

ОСТАВКИТЕ

предизвикаха разломи и в двете партии, които вещаят пренареждане на политическите пластове у нас и отключване на обществени процеси с дългосрочен ефект.

 

И пред Борисов, и пред Нинова изникват много неизвестни. Срещу тях ще се изправят явни и скрити сили, които ще се опитват да оспорват или лидерството им, или решенията, които са взимали или ще взимат.

В този смисъл - предстоят им тежки изпитания.

 

ОПАСНОСТИТЕ

Колкото и да изглежда необичайно, Борисов е в по-тежка ситуация. Цветанов си тръгва със сълзи, но не с примирение.

Съботното му интервю пред БТВ показа три неща, които трябва да светят като червена лампа на Борисов.

 

Първо, Цветанов се опита да оспори лидерството на Борисов, изтъквайки, че "една партия не може един човек да я управлява". Това е удар по Его-то на Борисов, който е убеден, че има неоспоримо влияние в ГЕРБ, което му позволява "и магаре да вържа, ще го изберат".

 

Второ, бившият вече Втори предупреди Борисов, че не е в състояние да му запуши устата и дори като редови член той ще коментира политически решения, които смята за грешни или ще бъдат грешни с оглед на събития, които предстоят.  Признанието му "Смятате ли, че ако имах поне някакъв запис, нямаше да го пусна в публичното пространство?" издава отвратителното в Цветанов. Това може да се приема като  директна заплаха, че той не би се поколебал да се превърне в своеобразна вътрешна опозиция - такава, каквато в момента има Нинова в БСП. Ако това наистина се случи, то на Борисов му предстои да пие от онази горчива чаша, с която три години вече на "Позитано" обливат своя непокорен председател.

 

Трето, Цветанов намекна, че опцията "нова партия" не е изключена за него и че всичко зависи от това, как ще се развива ГЕРБ. А ГЕРБ няма да се развива по досегашните "закони на Цветанов", а по образа на Борисов. "Ще режа до дъно", "искам да изградя партията наново", са закани за разформироване на партийните ядки и властови механизми, чрез които Цветанов беше изградил своята империя вътре в ГЕРБ, а чрез корупцията в структурите се разпределяше огромен финансов ресурс и пълно подчинение на бизнеси и администрация. Той бе създал своя партийна аристокрация, която Борисов сега иска да подмени.

 

ВОЙНА СЪС СТРУКТУРИТЕ

 

Обобщено - Борисов тръгва срещу "партията на Цветанов" с абсолютната амбиция да я превземе, ако трябва с "огън и меч", колкото и силно да звучи това. И няма как да не се сблъска с отпор. И няма как да не направи грешки. Случи ли се,  това може да се превърне в мини "гражданска война", защото ГЕРБ се е срастнала с държавата. Партийните кадри на Цветанов са внедрени в министерства, агенции, областни управи, кметства и общински съвети. Можем да си представим какво брожение ще настъпи, какви батални чиновнически сражения ще се развихрят в администрацията. 

 

Заканата "ще режа до дъно" отеква като предстоящ залп по всички етажи на властта. Страхът за мястото и службата сега е накарал всички "калинки" да се пазят от сянката си, а партийните функционери да приведат в действие прословутата препоръка на Живков от годините на перестройката "да се снишим, докато отмени бурята".

Пред себе са Борисов има една послушна, безлична и неефективна  Изпълнителна комисия (както той призна) и една авторитарна партия, която бе създал лично, но доверчиво бе преотстъпил на консигнация на "сина си" Цветанов. И сега през тази Комисия ще иска да си върне собствеността върху партията, лишавайки "мотора" й от каквото и да е наследство. Трябва му нов образ, чист имидж. Това ще засегне всички. Предстои битка с неизвестен край и в ГЕРБ осъзнават това. Защото не е ясно Борисов само кадрово ли ще чисти или ще промени философията на правене на политика в ГЕРБ. Ще замени ли отвратителната партизанщина с демократични механизми? 

 

В БСП - КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ

 

Нинова също има проблем, но той не е толкова всеобхватен. Тя трябва да финализира една битка, която започна преди три години, и която, поне за просветените, е с ясен финал. Партията е с нея и при пряк избор това ще бъде потвърдено. Нинова няма алтернатива като лидер на опозицията - признават го дори най-върлите й противници. Нещо повече, тя е лидер на левицата в България. И изборите доказаха това. Да, направи грешки, но хейтърството срещу нея доби такива грозни измерения, че вече я превръщат в мъченик. И не я поклащат. Атаките не я сломяват. Точно обратното. Колкото повече - толкова повече! Нинова преглътна загубата с достойнство, загърби критиците с пълното съзнание, че това е част от играта и каза: "Който е по-добър от мен, да заповяда пред партията!".

Няма по-демократичен вот от този. Тя знае кой зад кого стои, кой как иска да се домогне до властта, кой в какви договорки е влязъл с ГЕРБ и е наясно със себе си и с опонентите си. Това още повече я амбицира за промяна. Затова и никой от критиците й, поне засега, не смее да се позиционира като нейн противник в състезанието, което предстои. А и самата вътрешна опозиция е толкова нехомогенна, че не може да излъчи свой водач. Нинова се оказа костелив орех, труден противник, рисков играч, който прокарва път за изход от всяка критична ситуация. В нея има нюх за намиране на печеливши решения, дори когато сбърка. Има пионерски плам, който едни не разбират, други подиграват, трети подминават с пренебрежение, а това всъщност е силата на лидерството. А когато е уверена в себе си, борбеността й взима върхови измерения. Тя е изтъкана от мисълта за промяна, от идеята за нова държава. Нинова няма проблем с редовите членове на БСП, тя има проблем с Националния съвет и с петдесетина яростни критици, малка част от които са медийно гласовити, но всички без реална тежест в партията. Но и прочистването, което трябва да направи, ще е болезнено за мнозина. И за нея самата.

 

Нейната битка ще се разрази в БСП.

Неговата - в цялата държава.

Тя иска смяна на модела.

Той иска смяна на лицата.

 

ПРОТИВНИЦИТЕ

 

Тандемът "Борисов-Цветанов" бе най-силният екип в годините на Прехода. Той завоюва победи, които никоя друга политическа сила не успя да реализира. Изникна от нулата, "цъфна" като гербер, избуя като майски трендафил и изгоря в своята нарцистична същност.
"Когато един гербер стане нарцис, идва краят" - с това определение Борисов обяснява причините за раздялата си с Цветанов. Удивително точно и много поучително.
Когато Вторият застраши властта на Първия, неизменно си отива. Този урок Борисов е научил от Живков - 35 години бившият Първи местеше пешките из държавата, но никога не допусна Вторият или Третият да го засенчат.
Борисов прекалено дълго време остави Цветанов да изкласява до степен, че да си помисли, че може да стане Първи. В един момент той просто иззе функциите му - прокарваше вътрешна политика, с която Борисов не винаги бе съгласен; правеше външна политика, която често Борисов не одобряваше; посрещане и изпращаше посланици; режеше ленти; откриваше обекти; целуваше дечица; обгради се със свои медии;  създаде свои бизнесмени; наложи свои кметове; изгради връзки навън и докладваше на когото трябва и за каквото трябва. Същото правеше Луканов за Живков.

Борисов разбра какво расте под крилото му, едва когато чу в "Панорама" репликата: "Мен няма кой да ме накаже!". Осъзна, че с този Цветанов ГЕРБ полита към дъното. И стовари юмрука си. Ударът беше наказателен, публичен, и назидателен, а Цветанов зае позата на жертва. Това не  омилостиви Вожда - беше прозрял, че компрометираният в общественото съзнание Цветанов ще е воденичен камък, който ще дърпа партията надолу. Между Цветанов и партията, Борисов избра партията. И, разбира се, Его-то си. Така се отвори разломът по между им.

 

РАЗДЯЛАТА и ПОСЛЕДИЦИТЕ

 

През 1999 година след местните избори Костов по същия безпардонен начин се раздели с Бакърджиев. От най-близки идейни съратници двамата станаха смъртни врагове, които и до днес не могат да дишат въздух в една стая. СДС се разцепи и тръгна голямото роене в дясно, което заличи синята партия от политическата карта на България. Сривът на СДС прекърши политическата кариера и на Костов, и на Бакърджиев - само няколко години по-късно и двамата бяха изхвърлени от голямата политика. Това имаше сериозни последици за развитието на държавата и за битието на много седесари.

 

През 2015 година Ахмед Доган изгони безкомпромисно, с един замах Лютви Местан. Смразяването е толкова силно, че оттогава Доган нито веднъж не е споменал името на Местан - сякаш е мъртав. Такава е съдбата на предателите в неговите очи. Развихрилата се партийна битка се отрази на десетки човешки съдби в ДПС и цената бе електорален отлив, който още не е преодолян.
Четири години по-рано, през 2011-а, същата съдба на отритнат от ДПС споходи Касим Дал. При Доган прошка няма, когато доверието е загубено и когато партията е застрашена. Раздялата между двамата - съкилийници и съидейници в тежки времена - мина като червена нишка през цялото ДПС и нанесе рани и на двете страни.

 

През 2014 година Първанов се раздели със Станишев - двамата публично късаха ризи в подмолно съревнование за уж леви идеи и принципи с предизвестен край.

 

ПОЛИТИЧЕСКИ НЕСРЕТНИЦИ

 

Всички те: и Костов, и Бакърджиев, и Дал, и Местан, и Първанов създадоха свои дублетни партии. Нито една от тях не прокопса в политиката.

От авторитети се превърнаха в политически несретници. Поведението им бе като под индиго: първо бяха обидени, после откриваха огън един срещу друг, след това стремглаво се впускаха в самостоятелно бягане по партийната писта, за да покажат колко са незаменими и накрая драматично катастрофираха. До един!

В българската политиката е така - излезеш ли от гнездото на партията-майка - загубен си!

Лошото е, че политиците ни не научиха този урок.


Тепърва Цветанов ще разбира колко е бил заблуден в усещането си, че е незаменим фактор в ГЕРБ и че без него партията ще спре да функционира. Тепърва ще разбира колко предателства ще му се стоварят на главата и колко врати ще останат затворени пред него.

 

Историята обаче показва, че щети понасят не само изгонените, но и самите лидери, често също заблудени в усещането си, че историята им е отредила ролята на месии.

Костов изгони Бакърджиев, но след това съдбата изхвърли и него от голямата политика, при това натоварвайки го с обществено унижение и неистова омраза.

Станишев прогони Първанов, но БСП не успя да спечели с него нито една битка и днес председателят на ПЕС има толкова врагове в партията и извън нея, че му стигат за цял живот.
Единствено Доган оцеля на върха - защото усети кога да се оттегли. И сега наблюдава с философско спокойствие боричканията в низините, защото знае, че никой не може да претендира за мястото му.

 

ИМА ЛИ ЖИВОТ ИЗВЪН ГЕРБ

 

Какъв път за в бъдеще ще изберат Цветанов и Борисов - предстои да видим. Но ако следваме политическата логика, можем да предположим, че ако Цветанов напусне ГЕРБ по формулата на петимата, които споменах, очаква го тъжно политическо номадство. Ще разбере, че за него "политически живот извън ГЕРБ наистина няма". Ако пък се разприказва - сам ще си отреже главата, както написа Кеворкян. Ако пък остане безгласна буква в ГЕРБ - няма да е той. Така че, ще е драма!

 

За разлика от Цветанов, Борисов не показва никаква емоция от раздялата си с досегашния верен съратник - в държавата има много по-важни неща от обидата на когото и да било. Действа на сталинския принцип: има човек-има проблем, няма човек-няма проблем. Цветанов плаче в ефир, показвайки, че е болезнено наранен, Борисов се подиграва с Веско Маринов. И всички в ГЕРБ твърдят, че той има право на това, защото е лидерът. Ако нещо подобно си беше позволила Нинова, в БСП щяха да я разкъсат. За да успее, Борисов трябва да изглежда все по-чист и все по-принципен. А това е непосилно занимание за човек, който 15 години е по върховете на държавата.

 

КОШМАРИТЕ

 

И в двете партии предстоят решаващи конгреси - на 16 юни червеният форум трябва да реши правилата за лидерската битка, на 7 юли ГЕРБ трябва да отключи рестарта си така, както го вижда Борисов.
Месец по-късно БСП ще има лидер, когото партията е посочила и това би трябвало да сложи край на раздорите и боричканията. А резултатите да послужат като основа за помирение. Е, няма да стане като с магическа пръчка, пак ще има обидени, но поне ще има формално основание победените да приберат шпагите. Ако не го направят, самата партия постепенно ще ги изхвърли. Не за първи път в БСП се е случвало това.

 

Пред ГЕРБ обновителните процеси ще са с по-дълъг хоризонт и с по-голям трус. И тук има разлики.

Нинова няма намерение да слиза от сцената. Напротив!

А Борисов си отива. Предупреди своите, че вече мисли за оттеглянето си и от партията, и от държавата. И търси наследници. Кой, кои ще са - мнозина вече загряват, но никой не знае какво мисли Борисов. Кога ще е - вероятно най-рано след края на този мандат. А дотогава времето ще го притиска - трябва да преформатира партията така, че тя да може да функционира и без него. Не успее ли - ГЕРБ ще продължи да се свива, докато тотално се износи във властта. Това ще е кошмарът за Борисов - пред очите му ГЕРБ да се разпадне. Това ще бъде и най-големият удар по самочувствието му. Пък и не всичко зависи от него. Трябват му хора - силни, енергични, визионери, а не послушковци. 

 

Ако Нинова спечели - тя ще се сблъска със същия проблем - липсата на хора с мислене, адекватно на новите политически реалности. Но има хоризонт. А ако не успее да превърне БСП в истинска алтернатива, кошмарите й няма да бъдат по-малки от тези на Борисов.

 

Е, двама лидери - пред изпит, който предстои. С голям залог!

И който ще се отрази върху съдбата на България. 


От категорията

Мая Манолова „разтваря ветрилото" в София

Мая Манолова „разтваря ветрилото" в София-1566389417.jpg

Омбудсманът има сериозен шанс да обере гласовете на тези, които смятат модела ...

21 авг. 2019 | 15:05

Д-р Калоян Методиев – консерваторът-бунтар, който се гмурна в реалната политика

-1566212206.jpg

Политологът пое щафетата от Иво Христов и ще бяга бързо. Категорична е ...

19 авг. 2019 | 20:23

Джордж Фридман: 1989-1992 – глобален поврат

-1454251001.jpg

Русия вече не беше това, което беше. Нито пък Европа беше, пише анализаторът в ...

22 авг. 2019 | 13:04

"Дойче веле": Как се преодоляват 45 години комунизъм?

-1509638635.jpg

Журналистът Райнхолд Фетер търси отговор на въпроса какво остана от надеждите ...

22 авг. 2019 | 12:23

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


5 юни 2019 | 10:44Изборите свършиха, на вратата чукат следващите. Бойко Борисов свали от джипа най близкия си в партията Цветан Цветанов, въпреки успеха ГЕРБ на евровота. Веднага след това яхна пак автомобила, за да продължи със стягането и укрепването на поразхлабилите се структури в страната. Къпейки се в народната любов по градове и села, чак и барелеф му измайсториха, Борисов отлага обаче решаването на други проблеми с кого и как ще управлява през оставащите две години от мандата. Кризата в коалиционния му партньор Патриотичния съюз, се задълбочава все повече и не е ясно коя от трите партии ще остане да се вози в премиерския джип докрай, при положение че в багажника е ДПС.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


3 юни 2019 | 21:54Отключването на обществени процеси с дългосрочен ефект в България е същото като дълготрайното разстройство, изтощително и причиняващо много неудобства.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гарван Гарванов


3 юни 2019 | 17:20Режи, режи баце, клона на който седиш скоро ще падне!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


3 юни 2019 | 16:52Боko не се качи на Околчица, не oтиде във Враца да се поклони пред Паметта и Подвига на Ботев, но Индивида отиде при избирателите си, Мангалите които вече Десет години твърдо гласуват за него срещу заплащане!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Watchdog


3 юни 2019 | 15:43Профанизирането на иначе сериозното занимание наречено политика е неизбежно в условия на силно ограничен суверенитет, където липсва дебат по политики, тъй като същите се определят в чужбина. В такива условия на местния политически терен остават еднакво мислещи политически субекти, с претенции свеждащи се до въпроса кой може да служи по добре. По тази причина и състезанието става леко долнопробно, сведено до персоналности и отношенията между тях, с дъх на чесън, пот и евтин алкохол. В такива условия тълпите неминуемо се радикализират. Това е рефлекса на футболните агитки търкалящи се в калта на своята комична кауза за определяне на безсмислено надмощие.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Луд гидия


3 юни 2019 | 14:54PANTA REI Какво се случи с корифея Цецо по изборните магарии спецО, домогнал се чевръсто, с честни менти, до кавалкада от апартаменти? Нали ни убеждаваше, че даже и Господ няма как да го накаже. Нали издигна се със асансьора далеч над всички нас нищожни хора, и тънеше във лукс без капка срам, като да бе херцог от Бъкингам. Но казано е Panta rei . И ето, че асансьорът смъкна го в мазето, където скръбно псува се на майка на обществото грешната утайка. Дали пък Кьовеши не се подготвя по правните рецепти да го сготви, защото ясна сметка не е дал, отде натрупа толкоз капитал? Тя няма, бедната, сърце широко, та прошки да раздава като Боко. И току виж потеглил асансьора по Via dolorosa към затвора.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Барбара


3 юни 2019 | 14:28Прочистване може да извъшва някой, който сам е чист. Да не би г жа Велева да си представя в сънищата си премиера като такъв? Другото е обаче разчистване на сметки, и на това сме свидетели. Този анализ, както и редица други, предлагани тези дни, се съсредоточава върху конфликтите на гербаджийски персони, които по стечение на обстоятелствата са изплували на повърхността на политическото ни блато. А важното е друго, има ли някакви идеологии, партийни позиции, стратегия за развитие на загиващата ни нация. Ама къде по любопитно е да се обсъждат какво е казала стрина Цура за стрина Мара. Също такива екземпляри мътят и водите на Нинова, просто защото не могат да се изхранват без партийна софра.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Барбара


3 юни 2019 | 14:33... и да добавя, че тоталното видиотяване, което Герб причини на българите, е един от най тежките му грехове, който едва ли може да бъде заличен и изкупен.


proksima


3 юни 2019 | 13:45Тони Филипов: Невежеството на Борисов и Цветанов е страшно, но много по страшно ще е това, което ще дойде след тях. След полуидиотите винаги идват пълните идиоти! Защото след като се легитимира веднъж правото на публична изява на простотията, няма сила, която да я спре! https: offnews.bg


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Манчев


3 юни 2019 | 16:43Този аристократ, когото цитирате не ви казва друго, освен перифразата на Борисов от началото на премиерстването му, че у нас всички сме материал. Или ония професори подмазвачи, които за негов кеф ни определиха в болшинство като дебили. Странно, че по време преди НАЧАЛНИЦИТЕ му да ни "защитават", се нареждахме след евреите. Явно сте съгласен с тях, съдейки, може би по себе си...


Dimitrina Ivanova


3 юни 2019 | 12:36Вероятно сте в някаква грешка. На Епицентър.бг не се трият коментари и постинги!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


г-н Никой


3 юни 2019 | 12:10Кой даде права на мадам В. да трие постинги? Не ни стига че пише, ами и трие. Да не се взе вече за ББ? Или даже по горе от него?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лора Борисова


3 юни 2019 | 12:43Всички постове са видими без приложена, каквато и да било редакторска намеса


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


3 юни 2019 | 12:03Дааа. Борисов усети, че партията му се изплъзва от дейността на ЦЪРВУЛА и сега тръгна да обикаля вилаета, да плаши структурите на ЦЪРВУЛА и да ги превзема, защото иначе, лошо му се пише. дали ще успее, е въпрос на време. Най_вероятно ще загуби. Само с пачки и плашене не става. ГЕРБ си отива и то безвъзвратно !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Херодот


3 юни 2019 | 11:50Между б.б и Нинова има огромна разлика,те са на светлинни години във всяко отношение!!!б.б има килийно образование,завършено в пожарникарската школа в Симеонова,а Нинова е завършила Класическата гимназия , а после Право в най престижният Университет"Св.Кл.Охридски"


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Херодот


3 юни 2019 | 11:45Защо два пъти изтривате поста ми бе идиоти?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лора Борисова


3 юни 2019 | 12:42Никой не трие постовете Ви! Всички коментари под статията са видими!


Незабравка


3 юни 2019 | 11:31Велевааа..., Жалка си в желанието си да рисуваш образ на стратег от една... бокомутра лъжец и Предател!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


3 юни 2019 | 11:10Има голяма разлика между двамата и тя е в полза на Нинова!!!През своето 10 год."успешно управление" борисов доведе страната до последните места по всички позитивни показатели в ЕС, докато Нинова работи за промяна в полза на хората и България!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.