Александър Урумов се превърна във флагман на битката срещу Истанбулската конвенция

Валерия Велева: Томислав Дончев да каже коя леля му шепне в ухото

84981 | 9 окт. 2019 | 22:48

От това следва изводът - Томислав Дончев набеждава държавен служител в извършване на изключително сериозно престъпление, само защото прочел нещо си във Фейсбук.


Вицепремиерът Томислав Дончев все повече започва да прилича на Цветан Цветанов. И това не предвещава нищо добро. Нито за него, нито за Борисов, нито за кабинета.

Също като Цветанов, който си беше присвоил правото да говори като от последна инстанция, Дончев вече си позволява с тон, нетърпящ възражение, да раздава правосъдиие от тв екрана.

Днес това го видяхме с изумление от уж умния, интелигентния интелектуалец в кабинета Дончев. Чак не е за вярване.

Ролята обаче май му хареса.

Изправи се Дончев на брифинг в Министерски съвет по повод паниката в Сливен и Ямбол, при която родители опразниха три училища от страх, че ще им бъдат отнети децата, и директно посочи виновника: „Служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е сред хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им”.

 

Преди да влезе в ролята на публичен обвинител Дончев ни осветли, че е говорил с „колегата Каракачанов”, който от своя страна „обеща да провери и да вземе мерки”.

От това изречение става ясно, че преди Каракачанов да е направил проверката и да е взел мерки, Дончев вече ни е съобщил виновника.

Каракачанов прави проверка – вика посочения „виновник” Александър Урумов. Който пък преди това бил посочен като такъв в пост във Фейсбук на една дама, свързана с организацията „Правосъдие за всеки“. Тя написала нещо от от рода на: „Ето го, вижте го  Урумов, разследвайте го, може би той е човекът, който прави това...”

От това следва изводът - Томислав Дончев набеждава държавен служител в извършване на изключително сериозно престъпление, само защото прочел нещо си във Фейсбук. Създаването на масова психоза, каквато бе изтеглянето на 500 деца от училище, може да се определи като вид тероризъм.

 

Дончев не е глупав да не съзнава какво прави.

Тогава защо го прави?

И тук отговорите са прости, но те никак не говорят добре за него.

Открай време се знае, че вицепремиерът Томислав Дончев е свързан с т.нар. протестърска мрежа, със соросоидите, с „Отворено общество”, чиито идеи изповядва и организацията „Правосъдие за всеки“.

 

На другия полюс е Александър Урумов – върл противник на соросоидите, отявлен критик на всякакви джендър идеолигии, писател и драматург, председател на фондация "Българска организация на родителите и децата", която поведе битката срещу Истанбулската конвенция.

 

И тук ще разкрия нещо, което не е известно на широката публика – Александър Урумов беше ПЪРВИЯТ човек в България, който вникна в дълбочина в скрития замисъл на Истанбулската конвенция (ИК), разкри това пред своя пряк ръководител – министъра на отбраната Красимир Каракачанов и едва тогава започна разяснителната кампания в страната, която показа какво се крие зад благородния замисъл на т.н. Конвенция срещу домашното насилие.

 

Ако Урумов не беше прочел както трябва между редовете на ИК, ако не беше вдигнал вой до Бога каква опасност всъщност прозира зад текстовете й, тази Конвеция щеше да мине без никакъв проблем на онова заседание на МС в първите дни на 2018 година - както я бяха подготвили вицепремиерът Екатерина Захариева, министърът на правосъдието Цецка Цачева и началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова. Ако си спомняте, Цачева дори рапортува пред Брюксел, че ИК ще бъде приета до края на февруари 2018, преди още да беше разгледана в парламента.

 

Александър Урумов се превърна във флагман на битката срещу Истанбулската конвенция. Пламенен публицист, той написа огромен брой статии, в които разкри замисъла на този документ, който соросоидните кръгове в ЕС и в САЩ и сега продължават да настояват да го приемем. Консерваторът Урумов е въздействащ защитник на християнството, на семейните ценности, на децата, отглеждани в семейната среда. Той е пламенен оратор, когато трябва да обоснове защо е античовешка тезата за третия пол, защо джендър-идеологията е против нормалността и т.н.

Той е против и Стратегията за децата, която същите тези кръгове се опитаха да внедрят у нас и която беше отхърлена не без неговата помощ.

 

Всичко това му създаде врагове.

Лошото е, че сред тези врагове се оказва и Томислав Дончев.

Лошото е, че Дончев го набеди в грях, без да има доказателства за това.

И сега пред  Дончев има два пътя – или да докаже, че Урумов е злосторникът, „който има съпричастност” към истерията, която граничи с държавен тероризъм, или да се оттегли, ако това не е вярно.

 

Или Урумов, или Дончев.

Изборът е един!

 

Ако Урумов остане на поста си в МО, тогава Дончев трябва да напусне вицепремиерското си кресло. И обратното.

 

Урумов декларира, че „предоставя всички свои комуникационни средства и канали от рода на социални мрежи, два профила във фейсбук, WhatsApp и във Viber, телефонни разговори - всичко, което може да бъде проследено”. Готов е на пълна проверка  и е „напълно спокоен”. Защото неговата позиция е, че „мястото на учениците е в училище.

 

Още нещо – Александър Урумов е човек на честта, има изключително отговорно отношение към държава, нация, ред и законност.

 

Срещу това Томислав Дончев засега ни казва само: „Доколкото знам, това не е единственият служител на държавна служба, който има съпричастност, което е недопустимо”. Само че преди да каже тези думи, един вицепремиер трябва да стъпи върху проверката на ДАНС, МВР, МО.

Иначе излиза, че някаква леля му шепне в ухото, той ѝ вярва и публично сипе обвинения!

 

И сега се връщам на началото – в условията на ожесточена предизборна кампания един вицепремиер да създава интрига на друг вицепремиер под носа на премиера – говори твърде зле за този кабинет. Това вече не е отбор. Това прилича на глутница, където всеки може да захапе другия за врата, без да му мигне окото и без да държи сметка за последиците.

"Това е лична атака срещу мен и ВМРО заради позициите ни по Истанбулската конвенция и цели да се създаде интрига в управляващото мнозинство", заяви Каракачанов.

Обясненията „Дончев е подведен от тази дама, той се е объркал" звучат неадекватно, защото публиката вижда, че става въпрос за жестока вътрешна война в правителството. Война между защитниците на соросоидите и на консервативните християнски ценности.

 

Каракачанов допуска, че скандалът може да цели "да се създава и интрижка между партиите в управляващата коалиция", но тук изниква въпросът - кой създава тази интрижка и каква полза иска да извлече от нея. 

Заради такова поведение на "интрижки" между управляващите в държавата вече започна да се води една подмолна война – Цветанов срещу Борисов и обратно. И нейните последици тепърва ще се виждат.

 

Сега пламва и друга – Дончев срещу Каракачанов.

 

Вероятно ще сме свидетели и на трета – Дончев срещу Борисов и обратно. Защото желанието на Дончев да стане новия Втори в държавата предвещава точно това.

 

Впрочем с какво точно се занимава вицепремиерът Дончев? Взеха му електронното правителство, защото не можа да го въведе, НАП го пробиха, Търговският регистър се срина, взеха му еврофондовете, защото се провалихме, големите инвестиции ни подминават. Написа някаква Нова икономическа политика, която също нейде потъна...

Вместо да му търси сметка за тези провали, премиерът демонстративно го облече в нова роля - на заместител...

Да си новият любимец на Борисов обаче е опасно.

Късно го разбират самозабравилите се...

 

Най-страшното обаче е задълбочаващият се социален разпад на обществото, който може буквално да ни унищожи. И властта, потънала в ежбите си и опитите за лично оцеляване, се оказа тотално неспособна да спре тези процеси на тотална деградация.

Това е нейният исторически провал, пред който всички други драми губят своя смисъл.

 

ПП. Десет часа след написването на тази статия главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че "Няма данни за участие на човек от МО в истерията за отнемане на деца". Е ,питам сега - какво ще прави  Томислав Дончев?

 


От категорията

Веселин Данев: Можем да отделим рисковата група в хотели, а другите да се върнат на работа

Идеята е всички в рискова възраст или здравословно състояни да си „спестят“ срещата с вируса, казва Веселин Данев-1585815200.jpg

Всичко това ще излезе на държавата в най-лошия случай 40 милиона лева на ден, ...

2 апр. 2020 | 11:21

"Полет с балон над Белоградчишките скали"- едно спиращо дъха видео с иновативен поглед към природата

"Полет с балон над Белоградчишките скали"-1585909140.png

Режисьорът и идеолог на видеото арх. Пламен Мирянов умело използва ...

3 апр. 2020 | 15:43

Тихомир Димитров: Пикът ще е по Великден, когато в България ще има 1200 заразени с Ковид-19

Тихомир Димитров: Пикът ще е по Великден, когато в България ще има 1200 заразени с Ковид-19-1585938159.jpg

Ако България не беше взела мерките, които взе още когато имахме само 31 ...

3 апр. 2020 | 20:10

Георги Марков: Безсрамие по време на коронавирус

-1561186598.jpg

Вижте с какво се занимава европейският елит в разгара на кризата: с ...

3 апр. 2020 | 19:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


12 окт. 2019 | 09:03" Е ,питам сега какво ще прави Томислав Дончев? "..............Трябва ли да ни вълнува по някакъв начин, живота на всеки примат?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


г-н Никой


11 окт. 2019 | 05:13Въпреки махленско клюкарския тон на статията фактът че г н Урумов е умен и борбен мъж е неоспорим. Един от малцината в България, способни да поведат битка срещу ЗЛОТО, а не за да станат общински съветник или кмет (примерно) или да чопнат грантче. Разбира се от пъкъла се развоня на сяра и екскременти, анонимни нападки (вестника на Сашо Дончев) и истерични неконтролируеми телодвижения.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


10 окт. 2019 | 17:43Т.Дончев направи поредният си провал с тези обвинения !По добре да отговори за поредицата от несполуки на кабинета движени от него вместо да се опитва да подрива колегата си в момент когато се решават важни външнополитически проблеми със С.Македония!Вече не само неговите габровци са разочаровани от него ,но и много български грждани ,защото с каквото се е захванал ,нищо няма налице!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


10 окт. 2019 | 15:28Както са казали древните шумери преди 8000 г. "Рибата се вмирисва откъм главата". У нас главата в момента е борисов. Оперативно интересно лице с взривен джип. И вицепремиерите са само фон.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мирослав


10 окт. 2019 | 11:52кой на какво се е превърнал не знам,но почерка ти е на една селска клюкарка....кой какво,къде! а въпросите защо се прави,до кога ще продължава няма кой да зададе от тази подплатена трибуна!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Велюб


10 окт. 2019 | 11:18Апропо : Дончев привлича вниманието върху себе си и симулира активност , защото може би усеща ,че в последно време Борисов като че ли подготвя Владислав Горанов да го замести ,когато той се оттегли, колкото и условно да звучи това от неговите уста , от политиката . Горанов непрекъснато е с него и у нас и в чужбина , дори когато не е необходимо присъствието на финансовия министър , защото всички финансови проблеми са вече уредени . Оставаме с впечатлението ,че Горанов е на обучение и запознаване в детайли със стила и методите на управление и общуване с раята от страна на шефа. И с хората по места .Вярно или не в медиите се прокрадна информация ,че е предупредил подчинените си в МФ да внимават за да не спънат развитието му . А НАД НЕГО : КЪДЕ ? Ако е така " интелектуалецът" от Габрово угасва в надеждите си. И другарчетата му също.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Велюб


10 окт. 2019 | 10:58Стига с тези приказки ,че Дончев бил интелектуалецът на Г главанаци ЕРБ. Той просто е един габровски хитрец , соросоид , който една работа не е свършил за държавата , а години наред получава заплата и привилегии. И понеже аз съм завършил философия и съм специализирал социология като него , само че в СУ , мога да заявя, че Дончев дори не употребява правилно понятийния апарат на социологията , с което се стреми да си създаде образ на високопросветен управленец . А когато си позволи да "философства " някак си не му се получава, защото това не е празнословие , а фундаментална наука и изисква сериозни познания. Вгледайте се и вижте ,че той никога не говори конкретно за управлението , а се опитва да развива някакви общи теории за философията и социологията на управлението . И вижте в кои моменти се появява и в кои в кои се потапя? Това ще ви бъде достатъчно за да го премерите.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Николай Попколев


10 окт. 2019 | 10:38Няма как да не се съглася с част от тезите на г жа Велева за Дончев.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


10 окт. 2019 | 10:08На вниманието на министър председателя Бойко Борисов: Във вчерашното интервю по БНТ Вие казахте, че деца от училище не се крадат и държавата няма какво да ги прави. Това твърдение, господин Министър председател, означава, че или Вие съзнателно ЛЪЖЕТЕ българския народ или Вас Ви ЛЪЖАТ по най безобразен начин. На фейсбук страницата на Министерството на труда и социалната политика на България широко беше дискутиран случаят с трите деца от село Балша. Най голямото от тях, на дванадесет години, е било изведено с полиция и социални служители от час по физическо възпитание. Извеждането става БЕЗ СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ, само със заповед на чиновничка от социалните служби, тази заповед е разпространена в нета от адвоката на семейството. Сред официалните основания за извеждането на детето е записано: ЛИПСА НА ДЖОБНИ ПАРИ, с тази си заповед Социалното министерство официално признава, че смята БЕДНОСТТА за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, поради което трябва да бъде открадна


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


10 окт. 2019 | 10:10ЛИПСА НА ДЖОБНИ ПАРИ, с тази си заповед Социалното министерство официално признава, че смята БЕДНОСТТА за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, поради което трябва да бъде откраднато дете. Сред другите основания за извеждане няма нито едно от дискутираните като ЕДИНСТВЕНИ за извеждане на дете (принуждаване към просия, проституция, физически наранявания, причинени умишлено, изнасилване). Този факт е ДОКАЗАТЕЛСТВО, че социалните служби упражняват административен произвол и че формулировката за ??риск ?? в законите се тълкува своеволно и злонамерено. Най ужасяващото в тази история е, че Министерството на труда и социалните грижи даде този случай като пример за добре свършена работа, вместо да се срамува от него и да накаже въвлечените служители. Разбира се всички знайни и незнайни НПО та също подкрепиха този административен произвол над децата и семействата. А със законите, които Парламентът единодушно на първо четене и при празна зала на второ четене приемат и


сара


10 окт. 2019 | 09:53Е, който си го може, може си го! Браво, госпожо Велева! Трябва по често да пишете.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Шефа


10 окт. 2019 | 09:12Вън БРЪСНАТИЯ КАПУТ от властта заедно с ПРОДАЖНИЦИТЕ от ГРУПИРОВКАТА на БАЙ ХУЙ ПРОСТИЯ УЙ ОТ БАНКЯ С ДЖИПКАТА с ЧЕРНИЯ КОЛАН С ДЕВЕТИЯ ДАН. Вън да си ВЗЕМАТ партакешите и в ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ЗАТВОР ...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Манчев


10 окт. 2019 | 07:57Редакторският коментар с позицията, че ни управлява пасмина от главанаци и това е вредно за обществото ни ОТДАВНА вече не може да бъде новина. Скандал след скандал във всяка сфера на държавността го доказват ежечасно. Изхода е в предсрочни избори.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Kai


10 окт. 2019 | 06:57Томето е далеч по мазен и рафиниран интригант от Цвъки и Бай Х ще бере повече ядове с него.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Muto


10 окт. 2019 | 10:47В това е обучаван интригантство и празнословие.


wass


10 окт. 2019 | 00:42Велева, та нали вие, медиите, изкарахте Дончев интелктуалеца на ГЕРБ? Толкова няма за кой да се хванете, че направихте единствения човек с що годе нормално мислене в тая партия интелектуално острие. Той никога не е бил и не може да бъде нещо подобно, а и не е претендирал, че е такъв. Затова хората ненавиждат гербаджиите, които се мислят за по умни, а всъщност са по прости от болшинството хора. Само че, Велева, не казваш нищо за Боко. Направи му една баница и лягай да спиш да не изтървеш някоя обидна фраза по негов адрес. Или по адрес на ДПС.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Петър Петров


10 окт. 2019 | 00:19Изправени сме пред ужасен социален разпад на обществото!Както казва г н Валентин Вацев скоро няма да можем да живеем заедно!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


12 окт. 2019 | 09:01Виждам доста голям оптимизъм във вас, щом смятате, че има общество.