Най-срамното нещо, което се видя в тази кампания, беше вотът, даден от страх да не загубиш хляба

Валерия Велева: Защо ГЕРБ получи вот, даден от омраза

23473 | 6 ноем. 2019 | 14:01

Дерибеите на ГЕРБ не са от вчера. Тяхната арогатност и алчност да грабят още и още и да натикват в миша дупка всеки, който не е от софрата им и това да става със съдействието на всички властови фактори в държавата, пося омразата към ГЕРБ


"Имаше места, особено в София, където вотът беше даден от омраза към ГЕРБ. Голяма част от младите хора дадоха своя вот за Мая Манолова и го направиха от омраза".
Това прозрение направи вчера Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ, председател на бюджетната комисия в парламента.


В просветлението си тя продължи да търси обяснение на феномена "да гласуваш от омраза към ГЕРБ": "Ние винаги сме се съсредоточавали върху това да градим инфраструктура, да градим култура… но явно имаме много пропуски, които дразнят".

Сега да се опитаме да раздиплим този феномен на фона на поредната изборна победа на ГЕРБ.
Всъщност ГЕРБ изобщо не трябва да надуват фанфари след тези местни избори.

 

Защото този път в огромната си част вотът беше "против", а не "за" ГЕРБ. Въпреки "градежа на инфраструктура и градежа на култура". Хората се умориха да им набиват в главите, че някой им прави пътищата, че им увеличава с по 50 лева пенсиите, когато онези, горе във властта си лепят петдесетолевки по челата, потънали във властови разгул и безнаказаност.

Всяка власт ражда недоволство, а то - съпротива. И колкото повече една партия се окопава във властта, толкова повече нейните кадри се превръщат в местни феодали (Борисов ги нарече дерибеи), които преразпределят финансови потоци, раздават бизнеси, подаряват постове, устройват своите за сметка на чуждите.


За десет години във властта ГЕРБ усвои тези практики до съвършенство и самозабрава. И това ставаше с виртуозното организационно майсторство на Цветанов под погледа на Борисов. Така се роди мощната клиентела, от която няма сякаш отърване. И колкото Цветанов е виновен, толкова и Борисов е отговорен.

В изборната кампания за местна власт тези порочни практики лъснаха с реални примери и реални хора. Имало ги е и в други кампании. Имало е и купуване на гласове, имало е и корпоративен, и ромски вот, който е бил решаващ на някои места.

Най-срамното нещо обаче, което се видя в тази кампания, беше вотът, даден от страх да не си загубиш хляба, работата, да не изгонят детето ти от градина, или да не погнат бизнеса ти. Перманентният страх от властта създава онова чувство на безнадеждност, което ражда вота от омраза. Това няма нищо общо с демокрацията и свободата. Ако в едно населено място всичко ти зависи от кмета - и заплатата, и дървата; ако той раздава обществени поръчки по партийна принадлежност, това ражда роби. А робите винаги живеят с омраза към онзи, който властва над тях. Ще имаш покорство, но ще те мразят.  И това ще е до време.

ГЕРБ видяха това в урните, но не могат, не искат, или не им изнася да видят причините.

Власт, крепена със страх, няма бъдеще. Все някога ще дойде онзи миг, в който трупаната омраза ще се превърне в разрушителна стихия.

Дерибеите на ГЕРБ не са от вчера. И не са само там, където управляващите загубиха изборите. Те са във всеки град, даже и в София. Тяхната арогатност и алчност да грабят още и още и да натикват в миша дупка всеки, който не е от софрата им и това да става със съдействието на всички властови фактори в държавата, пося омразата към ГЕРБ.

Едва в навечерието на предизбораната кампания Борисов видя имиджовите поражения, които, например, му нанесоха през годините верните "орлета" в Столичната община (както ги нарече Мая Манолова, но странно защо в кампанията не извади далаверите им) и бързо се освободи от тях, за да разчисти терена пред Фандъкова. Ходът беше правилен, за да може да проработи онази част от стратегията ѝ, заложена във формулата "ние се чистим, промяната започва от нас".
Но това не е достатъчно. Отстранените "орлета" не са били сами. В общината остават техните съмишленици, другари по въртенето на схеми. Чистенето трябва да продължи до корен. Не става изведнъж, болезнено е, ще има ответни удари, но Фандъкова трябва да го направи, ако иска да оживее в четвъртия си мандат.

А четвъртият ще е най-трудният.
Заради именно омразата към ГЕРБ, заради недоверието, че партията може да се очисти и заради достигнатото критично ниво на търпимост към безобразията на нейни кадри. Заради разнородния общински съвет, в който всеки ще дебне другия, за да извлече полза за себе си.
И защото всяко безобразие на новата местна власт вече ще има ефект на бомба.  

Всяко самохвалство на ГЕРБ в сегашния момент е убийствено.

Всяко показване на синята карта с печата на ГЕРБ ще има обратен ефект.
Глупаво е ГЕРБ да демонстрират самодоволство, когато с този изборен успех за тях започна обратното броене. Не знам дали в партията ще сработят онези механизми на контрол и самоконтрол, които да стопират процесите на властови разгул, така че структурите да се яват обновени в навечерието на парламентарните избори след година и половина.

Позволявам си да изряза съмнение в ефективността на Изпълнителната комисия в процеса на пречистване. След последния партиен конгрес през юли тази година Борисов ѝ даде всички права и отговорности да лидира този процес. Към комисията заваляха сигнали, от които нищо не последва, поне публично. Сега след балотажа с партийните си постове се разделят само неколцина от загубилите вота. Огромната част от партийците в ГЕРБ са в поза "снишаване", докато премине бурята, разбирай гнева на Борисов. Така е след всяка негова закана за сини лампи и "рязане до дъно" - няколко глави изхвърчат, но масата си остава да дерибейства. Защото тази партия има рефлексите като кучето на Павлов - реагира само на Борисов. Няма собствените механизми за адекватни реакции. Иначе Котев в Сандански, например, отдавна трябваше да е изхвърчал, а не след като избирателят го наказа. Същото трябваше да е и в Банско, и в Благоевград и на още поне на няколко места в страната.

Промяната във функциониренето на ГЕРБ трябва да дойде от промяната във философията на тази партия. Капсулирането ѝ, пренавиването на бурмите "наш човек за всеки пост" са онези партийни бацили, които ще продължат да обезсилват ГЕРБ. Издигането на калинки, само защото са верни партийци, ражда властови безумия, които отвращават хората.
ГЕРБ трябва коренно да променят отношението си към онези, които не носят членска книжка с нейния печат, ако искат да продължат да се развиват като нормална европейска партия. Защото това, което се случи на тези избори, премина всички допустими норми на партийно противопоставяне и е позор за демокрацията. 

 

Ако са го разбрали!

 


От категорията

Боян Чуков: Промените в Русия - етап от възраждането на Хартланда

-1542196322.jpg

Ходовете на Путин се осмислят трудно от тези, които нямат интелектуалната сила ...

26 ян. 2020 | 13:27

АФИС: Близо 30% от пълнолетните граждани смятат, че въздухът в България става все по-мръсен

-1579330539.jpg

Повече от 50% не виждат промяна в качеството на въздуха, най-засегнати са ...

26 ян. 2020 | 10:38

“Взгляд“: В стремежа си към регионално лидерство Полша достигна до глупост

-1566993955.jpg

Въпросът за обезщетенията за Втората световна война се преувеличава от Варшава ...

26 ян. 2020 | 19:51

Владимир Костов: ???

-1469249999.jpg

Никое посолство не е прието където и да е, с идеята, че то ще хвали или ще ...

25 ян. 2020 | 23:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Благовест Илиев


9 ноем. 2019 | 00:15Стигнах до ТУК "Най срамното нещо обаче, което се видя в тази кампания, беше вотът, даден от страх да не си загубиш хляба," и спрях . То бива обиди и хули като на Мая за подземният свят ... Както казваше за НЕЯ Тошо Тошев "Аха журналиската от стаичката под стълбищата ... младок отби ли се и т.н. " Защо бе ... толкова ли е трудно да кажеш Е НАПРАВИ НЕЩО . Млати ги бате Бойко на избори ... и веднага ла.на до насита . отврат. Виж когато синът на Сеикретаря на ЦК на БКП таваришчЪЪЪ Станишева издигна ЕДНА кандитатура на внука на Секретаря на на ЦК на БКП Борис Велчев за Гл. Прокурор ... ЛЕЛИ каква мъдрост на ПАРТИЯТА ... отврат ... Кибик Блаже


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


11 ноем. 2019 | 17:05Хайде скрий се някъде в хралупата. Внукът на Борис Велчев бе с класи над Цацара и Гешев.


Георги


8 ноем. 2019 | 09:34Диктатурата на Бойко Борисов.... Когато правото се превърне във безправие, съпротивата е задължителна!!! ТОЗИ човек е болен, САМОВЛЮБЕН ЕГОЦЕНТРИК,ИЗБИВАЩ КОМПЛЕКСИ???


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър


7 ноем. 2019 | 09:46Провокациите на Трифонов и бандата му започнаха. Чета току що бодро прессъобщение от кабеларката учиндолска, че снощи ударили всички телевизии в праймтайма. Вечерното шоу на Слави Трифонов регистрирало 1 036 милиона зрители, докато "Фермата" по БТВ 909 хиляди... Данните идвали от някоя си фирма "Би Медия Консултант . Бря! На първо четене веднага си казах, че официално тв метриката в България е поверена на две чуждестранни компании ГАРБ и "Нилсен". Друг не е инсталирал устройства за измерване на аудиторията. После си казах, че чисто технически е напълно невъзможно една кабелна телевизия, която не се разпространява от всички оператори, да удари по рейтинг ефирните и с национален обхват БТВ, Нова и БНТ. Накрая се разрових да видя каква е тая фирма "Би Медия Консултант". Оказа се, че собственик е Милкана Димитрова Николова. Неизвестно за мен лице, което обаче е съдружник във фирмите "Дистънс" и &q


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


8 ноем. 2019 | 02:10Убеден съм,че БСТВ се гледа много повече от много телевизии, защото електоратът на БСП надхвърля 1 милион, а тази телевизия е безплатна и качена на спътник и се гледа в цял свят. Тя има предавания и филми, които други телевизии не излъчват. Щом Дачков , Велизар Енчев, известни историци имат предавания, значи наистина е свободна телевизия.


г-н Никой


7 ноем. 2019 | 03:32Доколкото може да се разбере нещо от това фатално послание на Мадам В. тя е против частните партийни бардаци, а за създаване на един общ укрупнен бардак, нещо като колхоз, но със старите к.рви, само че вече подбрани, за да се пишат не магистралки, а "елитни", да? И как го вижда това? Като при "случаят Каназирева" ли?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


6 ноем. 2019 | 22:03Ние обикновените хора отдавна знаем за дерибейството на ОПГ герб и ,че това става със съдействието на всички важни фактори в държавата, а вие защо не смеете да обвините главния виновник за това главатаря на шайката борисов?!?!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


6 ноем. 2019 | 21:47България и...съпротива? Това е нереално!!! Даже и антифашистката съпротива в България е започнала по указания от чужда държава.Така ли е, Степанов?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


11 ноем. 2019 | 17:10Не ми разбра метафората. Не те карам никакъв да ставаш. Просто исках да ти кажа, че тези социалисти по идейни убеждения, които не измениха на тях са подложени на репресия в държавни институции, но не се отказват от убежденията си, за което се иска много смелост и воля.


Лулчев


9 ноем. 2019 | 13:23Не ми трябва да ставам нито социалист, нито гербаджия или да участвам в някаква друга партия. Моралните ми устои са много по_високо от тези на Борисов, Нинова или на други властолюбци, приватизатори или мафиоти.Работя си моята частна работа, плащам си данъците и имам право да им се надсмивам на всичките тези измекяри, чиято единствена цел е да се мумифицират в политиката, само и само да им падат пари за нищоправене.Мене поне 2000 души ще ме запомнят с добро, заради това, което съм им направил и ще остане в къщите им за деца и внуци.прав си за това, че в тези времена се иска здраво и палаво дупе, а силните морални и идейни основи са много относителни и размити, като почнеш от тези на С. Станишев и свършиш с тези на Цв. Цветанов.За тях е важна показността и демагогията, а какво се случва на хората в реалния живот, майната им.


Димитър Степанов


8 ноем. 2019 | 01:13За да разбереш положението на социалист, обявил че е член на БСП ще ти предложа следното. Стани член на БСП, обяви го и работи в собствен бизнес или държавно учреждение и ще разбереш какво ще ти се случи. За да си социалист в тези времена се иска много здраво дупе и силни морслни и идейни основи


Димитър Степанов


8 ноем. 2019 | 01:10Не е така. Антифашистката съпротива започва на 9.9.1923 спонтанно от земеделци и комунисти, въпреки инструкциите от центъра на БКП т.с. , че се бие селската и градска буржоазия, което е описано отлично от Емилиян Станев и екранизирано в Иван Кондарев. И продължава до 30 те години . Що се отнася до немощта на БСП слуховете са силно преувеличени. Разликата с ГЕРБ на парл. и евро избори е около 5 до 6%. Писал съм подробно за слабостите и проблемите на БСП, като главният проблем е , че не може да убеди електората си, че всички избори са еднакво важни. Като се има предвид платените от капитала и държавата на Герб медии с европари, административния и корпоративен натиск, купените цигански и турски, а може и български лумпенски гласове, направените фалшиви бюлетини, това което прави БСП е непостижимо за друга партия. За да разбереш положението на социалист, обявил че е член на БСП ще ти предложа следното. Стани член на БСП, обяви го и работи в соб


Лулчев


7 ноем. 2019 | 18:04Много съм точен, когато пиша за антифашистката съпротива.По време на ПСВ т.с. не провеждат антифашистка борба, а антимонархическа.Докато Германия не напада СССР, българските антифашисти не знаят какво да правят и чакат указания.Степанов, започва да ми става смешно, виждайки опитите да се оправдае немощта на БСП с всякакви обяснения. Само за влиянието на магнитни бури върху състоянието на БСП не си писал досега.


Димитър Степанов


7 ноем. 2019 | 00:32Не си много точен. Съпротивата в България започва от тесните социалисти по време на първата световна война още в окопите, после избухва Войнишкото въстание в 2018. Фашизираната десница започва гражданската война на 9.9.1923 и комунисти и земеделци се вдигат на съпротива, която на приливи и отливи продължава до 9.9.1944. Ако имаш предвид съпротивата от 1941 то решението за въоръжена борба се взема съвместно от вътрешното и задгранично ръководство веднага след нападението на хитлеристка Германия над СССР. Разбира се има решение на Коминтерна. А сега ЕС дори кривите краставици регилира.


zahari savov


6 ноем. 2019 | 20:01Платена журналистика! И слънчогледът не се върти така спрямо слънцето!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


BiGman1


6 ноем. 2019 | 18:47Една омраза им остана на позитанци...без злъчка останаха...докато не изпукат старите комунисти и БСП не стане модерна лява европейска партия, отворена и припозната от младите хора до тогава само злобата ще ви държи главите да не потънат в клоаката в която сте се превърнали...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


8 ноем. 2019 | 02:00Тези модерни леви партии на Запад не са пример за подражание. Те се провалиха, като одобриха двете световни войни и сега са клиентели на едрия квоитал. Много по достойно е британското движение за модерен автоматизиран, луксозен комунизъм, колкото и да звучи за някои далечно. Но ще поживеем и ще видим.


Димитър Степанов


8 ноем. 2019 | 01:58Айнщайн, най великият физик, на чиято теория, като фундамент се крепи съвременната наука е бил социалист и пише уводната статия в първото социалистическо списание в САЩ. Омразата не е при социалистите, а срещу социалистите вече 30 години. И на какво се дължи? На страха, че социализмът на новия век ще помете фараоните на съвременния капитализъм с всичките им еснафски привилегии, както ги помете в 1917 и 1944. Това не им дава покой и затова е омразата им. Тива са дребни еснафи, които не разбират колко кратък е човешкия живот и ако недай боже животът ги изненада жестоко, тогава започват да изтрезняват. На човек му трябва едно легло, парче хляб и творческа работа. Всичко останало е жалко еснафско благополучие и точно затова социализмът на новия век ще победи. Досега на нашата планета Земя никое общество не е било вечно, винаги е имало следващо, освен ако не се самоунищожим или ни затрие глобална космическа катастрофа. Тези модерни леви партии н


Димитър Степанов


8 ноем. 2019 | 01:42Никога няма да се примиря с експлоатацията, неравенствата между хората, деиндустриализацията на България, еснафското самодоволство от финикийските знаци, ганьовщината, простащината, моралната деградация и докато дишам ще се боря срещу това за един по дправедлив свят и развита, културна, морална България.


Димитър Степанов


8 ноем. 2019 | 01:39"Една омраза им остана на позитанци...без злъчка останаха...докато не изпукат старите комунисти и БСП не стане модерна лява европейска партия, отворена и припозната от младите хора до тогава само злобата ще ви държи главите да не потънат в клоаката в която сте се превърнали" . Тази простотия ти бигманче си написало. Тпва Цветанов не би го написа, драги. Аз не съм позитанец, бигманче, а убеден социалист и не си сменям идейните убеждения никога. Аз съм образован марксист, антисталинист, имам всички важни съчинения в своите осем секции библиотеки. Винаги съм бил програмист на сложни системи в повечето отрасли и такъв съм в момента. Направил съм за България това, което малко хора са направили. Мои програми обработиха телеметричната информация на българската апаратура от спътника България 1300. Никога няма да се примиря с експлоатацията, неравенствата между хората, деиндустриализацията на България, еснафското самодоволство от финикийск


Димитър Степанов


8 ноем. 2019 | 01:21Или това което съм виждал и чувал от Цветанов в сравнение с теб говори, че Цветанов е голям лицемер. Цветанов все пак е говорил с респект и уважително за БСП. Неее.. драги , не си Цветанов. Ти си едно циментирано мозъче, с дребнаво заяждане, без широка подготовка и задълбочени знания. Аз мога отлично да различавам подготвени хора и достойни противници. Ти си дребнав, слабо образован, малко си чел, нямаш задълбочена логика, плитко стъпваш и нямаш най важното стратегическото мислене напред във времето.


Димитър Степанов


8 ноем. 2019 | 00:48Не ти вярвам, Цветанов не би писал подобни простотии, колкото и да не ми е фен не съм го чул и видял в такъв стил. Аз все пак уважавам силните противници. Ако си наистина Цветанов, значи много ниско си паднал.


BiGman1


7 ноем. 2019 | 08:12Истинското ми име Степанов е Цветан Цветанов...отвори уикипедия и ми прочети биографията...:)


Димитър Степанов


7 ноем. 2019 | 00:16Ами хайде де, чакам да напишеш какво работиш, какво си направил за родината ни България. Аз написах подробно на един твой съмишленик Анани Ананиев какво образование имам, каква професия, какви системи съм написал и в кой отрасли. Но той отказа да отговори за себе си, защото явно нищо не е направил за България, просто е нереализиран некадърник от социализма и жалък страхливец, въпреки, че е подлога на управниците. Хайде сега теб да те видя колко ти е куража!


Димитър Степанов


7 ноем. 2019 | 00:08Бля, бля, бля, бигманчето. Ами ти драго герберастче, още със псевдонима си си се олял и изсилил. Първо си го написал да звучиш англосакски, демек вижте ме зная английски и второ съм голям мъж. Ами ти в повечето си коментари се представяш като елементарен циментиран мозък, без сериозно философско образование, а после се обиждаш как те оценят.


Димитър Степанов


7 ноем. 2019 | 00:00Лулчев, ти четеш ли какво ти написах? Твоите модерни леви в изброените от мен държави се поминаха като нашите СДС и НДСВ, а "старата мастия" БСП стои здраво и стабилно , като основен опозиционен фактор на ГЕРБ и тя ще го довърши. Запомни какво ти пиша.


Димитър Степанов


6 ноем. 2019 | 23:55Тези 151000 са от 2017 г и техния възрастов профил е същия както в момента за София. Този профил няма как да е много различен преди 2 години. И забравете за възрастните от БСП и младите от ГЕРБ. Тази мантра се изтърка за 30 години. И запомни, че колкото повече живеем при капитализма, толкова повече млади хора ще гласуват за БСП, защото младите са по принцип леви. Къде са сега младите в СДС, а в НДСВ? Преди 30 години сегашните стари са били млади и какво излиза? Сегашните проценти стари тогава преди 30 години бяха млади, а сега тези бивши млади сега гласуват масово за БСП.


BiGman1


6 ноем. 2019 | 23:11OFFche Welle...овча вълно, ти не си човека който можеш да знаеш аз какъв съм...точно заради такива като теб дебили се принизявам да пиша по някога глупости за да ти падна нивото и да разбереш че вашето време безвъзвратно е минало...виж със Лулчев на по една ракия съм сигурен че ще се разберем...


Лулчев


6 ноем. 2019 | 21:53Има ли някаква справка за тези 151000 гласа на БСП в София на парламентарните избори по възрастови групи?


Лулчев


6 ноем. 2019 | 21:50А кой е казал, че БСП е модерна лява европейска партия като тези в като в Полша, Франция, Чехия, Гърция, Унгария ? БСП е като БКП, т.е. като стара мастия с пластична операция.


Димитър Степанов


6 ноем. 2019 | 21:39Много модерни леви европейски партии, като в Полша, Франция, Чехия, Гърция, Унгария и т.н. изчезнаха от хиризонта, а БСП си е основна политическа сила, с която щат не щат се съобразяват. Младите гласуващи за БСПчще стават все повече. Преди 30 години основна опорна точка на СДС бе, че младите са при тях, а БСП си отива, защото измирали старите комунисти. зе да де ама минаха 30 години, а пак онези млади са сега над 50 и много над 50 гласуват за БСП, а нови млади пак гласуват за БСП. Значи тезата ви не се връзва, "философе". Клоаката сте вие миризливите поддъжници на мутрите, левите изкараха 8 кметски места на десните в София срещу вас мутрите, затова сте злобни и тъпи мутренски задници.


OFFche Welle


6 ноем. 2019 | 19:02Пръдле, ти си като Тиква. Тъп, без гънки и дрънкаш на кухо.


Манчев


6 ноем. 2019 | 18:31Вчера г жа Велева нахока М. Манолова затова, че изгуби изборите в столицата. Днес изобличава управляващите и дава БЕЗПОЛЕЗНИ съвети на ГЕРБ. Чакаме с нетърпение да разберем грешките на БСП затова, че не бяха разпознати като алтернатива. Но най интересна е реакцията на ДПС, която този път напълно съвпадна с тази на БСП и неодобряващите назначаването на Гешев за глав. прокурор. И още нещо, не страхът, а ЛЪЖИТЕ пораждат омразата!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


6 ноем. 2019 | 21:28Лъжите и наглите кражби. Анализите на Велева са верни, но без грешки не може да се мине. Но не те са причината за тези загуби, а това, че БСП не може да си мобилизира електората на макс за европейски и местни избори, което посочвам с числа. А иначе , анализите на Велева са наистина излишни и няма нужда да отваря очите на мутрите и да им помага с тях.


Димитър Степанов


6 ноем. 2019 | 21:22Ще посоча числа. На парламентарните избори БСП в София изкара към 151000 гласа. Сега на първи тур бяха около 78000, а на втори около 98000. Подобно е и за страната. Ако само две трети от хората за БСП от тези на парламентарните избори бяха излезли, то с Герб бе свършено. Значи не е грешката в избора на Манолова за кандидат на БСП, а защо БСП не може да си мобилизира потенциала на местни и европейски избори. Тук трябва да работят и никакви коалиции не им трябват.


Петър Петров


6 ноем. 2019 | 17:49Баси, какво доживяхме това да го говори Малария В! Уж се измятали само суровите дъски! Не е вярно! Оказа се, че проядените дърти талпи също се измятат!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


6 ноем. 2019 | 17:47Групировката ГЕРБ печели изборите, защото е създала огромна и тежка 720.ООО администрация от хранени и верни на Борисоф хора. Те, треперейки за далаверите и кражбите си, заедно с роднини и близки, както и купените на килограм цигански гета са общо около 1.2ОО ООО които винаги твърдо гласуват за престъпниците от ГЕРБ !!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


6 ноем. 2019 | 21:12Съгласен, но тази схема започна да се пропуква. На тези избори и ГЕРБ не бяха повече от 600000. А гласувалите за БСП на парламентарните избори бяха около 1 милион. Ако бяха излезли с згерб бе свършено, но както казва законът от марксистката диалектика съзнанието изостава от битието. Трявбва да се работи за ускоряване на съзнанието и ГЕРБ ще падне.


Димитър Степанов


6 ноем. 2019 | 16:42Не зная защо госпожа Велева им прави анализи , показва им грешките. Госпожо Велева, ако искате България да оцелее не им помагайте и народът скоро ще ги сложи там където им е мястото!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


6 ноем. 2019 | 16:01Мадам В, се опитва да измие "срама" от пътуването до Южна Корея...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иванов


6 ноем. 2019 | 15:51Какво са разбрали бе ВЕЛЕВА, Бойчето продължава със същия ТЪПАШКИ ЕНТУСИАЗЪМ. Него БОГ и народът го избраха наново, въпреки, че Цецо биде изхвърлен от играта. Нека не си въобразяваме, че Фандъчката е истинския кмет на София и че нещо подлежи на оправяне. Психологията на българина е ПОРОЧНА. Думата ДАЙ е неговата връзка с живота. Бедните викат ДАЙ БОЖЕ, останалите дай Бойко, и всичко върви по една пъртина. Промяна няма да има, ако ще инзвънземни да слязат да ни управляват. При соца само всички тези пороци бяха заглушени и потиснати.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


6 ноем. 2019 | 15:48Имаме такъв нагъл,арогантен и самозабравил се гербав кмет на Община Ветрино. Общината е препълнена от "служители" калинки...те не Служат. Те изнудват и всеки инако мислещ е пресиран с всички възможни средства и начини! На кой да се оплачеш?! На портних другарчето му?!на паунов, или на "кметицата" Бокова?! Неее! От никой Не е възможно да получиш разбиране, те са бандитска,дерибейска , мутренска банда. Остава да чакаме да се самоизядат.... защото са проЗди, като този дето ги настървява да ръфат от оглозганата от тях България!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.