Ако Ердоган поиска да прави агитация у нас за референдума си в Турция, каква ще е нашата позиция, г-н Радев?

Валерия Велева: Защо мълчите, г-н Президент? (допълнение)

39174 | 17 март 2017 | 15:07

Знаем ли какво ще правим, каква ще бъде нашата външна политика и отбранителна доктрина, когато само след месец - на 16 април 2017 година България се събуди като държава, граничеща със Султанат?


Европа е изправена пред най-голямото си изпитание след края на Втората световна война. Съюзът се взривява от (без)действията на импотентни политици и се разпада под напора на центробежни сили. Един самозабравил се диктатор, вживял се в ролята на Сюлейман Великолепни, посяга към чужди земи и се опитва да налага на Европа законите на шериата.

 

Времето е драматично, защото става въпрос не само за оцеляване на християнската същност на европейската демокрация, част от която сме и ние, но и за съществуването на правовия ред в Европа, в който мюсюлмани и християни могат да живеят като равни.

Времето е тревожно, страхът започва да пълзи като невидима мъгла и да уляга в съзнанието на хората, защото истеричните крясъци, които идват от Капалъ чарши, са стряскащи със своето безумие.

 

Какво правим ние, чувайки ехото на Босфора?

Най-общо казано – ОСЛУШВАМЕ СЕ.

 Наблюдаваме набезите спрямо националното ни достойнство, кършим ръце и се УМИЛКВАМЕ около диктатора, за да не го разсърдим.

УВЪРТАМЕ го за директната, брутална намеса на Високата порта във вътрешните работи на страната в условията на избори и НЕ СМЕЕМ да изгоним един посланик, който демонстративно, провокативно, с явното желание да ни унижи като нация, нарушава Виенската конвенция.

СНИШАВАМЕ СЕ по Живковски, слушайки как оттатък Одрин не само се внушава, а със заплахи се нарежда на българските изселници да гласуват за една партия, с която Ердоган иска да цъфне на пъпа на София.

 

Премиерът Огнян Герджиков хем признава, че имало „някакви опити за намеса във вътрешните работи, които не ни харесват“, хем увърта, че сме щели да вземем „някакви мерки“, незнайно какви, защото дасегашните не дадоха резултат.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов предупреждава, че вотът в Турция е рисков, заради големия наплив от гласуващи, а силовият вицепремиер Стефан Янев обявява великодушно, че България отваря широко границите си за всички автобуси, идващи откъм Босфора.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов бие камбаната, че избори под натиск в Турция може да изкривят резултата от вота у нас, а пък лидерът на ГЕРБ Борисов ни съветва да не говорим против Ердоган, за да не го ядосаме.

ВМРО настоява за изгонване на посланик Гьокче.

БСП иска да бъде гарантиран прозрачен и демократичен избор зад граница, а РБ настоява да бъдат затворени изборните секции в Турция...

Главният прокурор не реагира на провокациите на ДОСТ. 

ДАНС гони някакъв турчин, който уж заплашвал националната сигурност, защото разпростанявал антибългарски настроения, но пък премиерът не знаел за това.

 

В цялата тази объркана, хаотична и изпълнена със страхове ситуция, в която явно властта не е на себе си, какво правите Вие, г-н Президент?

Защо мълчите?

Българите ви избраха, защото видяха във Вас Силата на патриота, Честта на пагона, Сигурността на човека, бранил Родината.

Избраха ви, за да бъдете Пазител на достойнството на нацията.

 

Откакто станахте президент, г-н Радев, Вие мълчите по всички тези въпроси, които са от Вашата компетентност и които тресат нацията.

 

Мълчахте, когато съдът регистрира заченатата в турското посолство партия на Ердоган у нас.

Мълчахте, когато турски министри се изправиха и на висок глас наредиха да се гласува за тази партия.

Мълчите за турската пропаганда в България, която нанася непоправими поражения в смесените райони.

Мълчите и за призива на турския кмет, който поиска турският език да стане официален в България.

 

Г-н Президент! Вие много закъсняхте.

Дори и сега да проговорите, дори и да дадете спешно интервю, Вие вече ще бъдете ехото на Ахмед Доган, за съжаление! Защото той Ви изпревари, посочвайки ясно не само опасностите за страната, региона и Европа, но и пътя за отпор. Ще бъдете ехо на патриотите, на експертите, на хилядите българи, които многократно настояваха за адекватна реакцията на българската власт.

Само с една дума, г-н Президент, вие можехте досега да елиминирате страховете на хората, само с един телефон Вие можехте да покажете, че сте държавен глава на нация с достойнство.

И тук не става въпрос за емоция, а за национален отпор на една неоимперска стратегия, прокарвана от официалните турски власти, която стигна до там, че да заплашва Холандия, Германия, Европейския съюз и САЩ дори. Процесите не се развиват в наша полза и ние не трябва да си затваряме очите, а ясно да назоваваме проблемите и да търсим тяхното решение.

 

Вие, г-н Президент, бяхте приет радушно в НАТО. А какво ще стане с България, ако Турция излезе от НАТО? Ще можем ли да разчитаме на НАТО в условията на заплаха от Турция? Боеспособна ли е армията ни, изградена ли е отбраната ни, доколко укрепена е границата ни, след като всички казват че от Турция идва заплаха към нас?

На тези въпроси българите искат да чуят Вашите отговори, г-н Президент!

 

В своето политическо послание Ахмед Доган говори за „трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа“. Готовили сме да реагираме? Как? Имаме ли нужда от помощ? Къде ще я търсим?

За пръв път сме свидетели на геополитическо сближаване между Турция и Русия. България се е възстановила като държава в резултат на този вековен геополитически сблъсък по време на деветата от общо десет войни между тези две империи. Русия и Турция днес се сближават, а ние къде сме?

 

Знаем ли какво ще правим, каква ще бъде нашата външна политика и отбранителна доктрина, когато само след месец - на 16 април 2017 година България се събуди като държава граничеща със Султанат?

А ако преди това Ердоган поиска да прави агитация у нас за референдума си в Турция, каква ще е нашата позиция? Като на Холандия, или като на Франция? Ще проявим ли характер, ще покажем ли достойнство? Или ще го пуснем? Днес държавата е във Ваши ръце, Вие поехте кормилото ѝ в тежко време - може би това е знакът на Съдбата. Хората Ви вярват и ще Ви следват. Бъдете им водач!

 

Политиците не успяха да разчетат правилно посланието на Ахмед Доган. Едни видяха в него само „отворена врата за патриотична коалиция“, други не успяват да вникнат в идеята му за обединяващия патриотизъм, трети не осмислиха, защо ни припомня, че сме наследници на Аспарух и какво ни казва с понятието „Национално Самосъзнаниие“. На тях им е простено, защото те не могат да излязат от черупките на своята партийност. И това е драмата на 25-годишния ни Преход. Българските политици не могат да намерят баланса както вътре в страната, така и в междусъседските отношения.

Да, не ни трябва конфликт с Турция, но трябва да отстояваме суверенитета си. Не със снишаване, не с кротуване, не с умилкване! Това няма да ни гарантира спокойствие, само ще жертваме националното си достойнство.

 

Днес сме в условията на изострена предизборна конфронтация. Тя ще продължи и след 26-ти март с ожесточена битка за властта. Омразата, противопоставянето и разединението четвърт век вече изсмукват силите на нацията.

 

Г-н Президент, това е Вашето време да станете водач на народа си. Да, дошло е време разделно! Времето на истинските лидери. На силните. На умните. На прозорливите. На онези, които могат да провидят в бъдещето и на посочат пътя на рода си. Пред опасността Вие трябва да наложите общата воля и общата сила, с която да отстояваме националното си самосъзнание, единство на нацията и цялост на държавата.

 

Не е време за мълчание, г-н Президент!

 

 

(П.П. Шест часа след публикуването на тази статия президентът Радев даде интервю на запис за "Панорама", в което той призна, че има намеса на Турция в изборния процес у нас, което е абсолютно недопустимо, увери че службите и правителството работят за пресичането на чуждото влияние у нас и призова за спокойствие. Въпросите, които му зададох тук, не намериха отговор.)


От категорията

Симеон Николов: Капаните за България на предстоящите разговори по мигрантската политика на ЕС

-1526669786.jpg

Съвсем не е вярно, че имаме "нулев" мигрантски поток. Прогнозите са, ...

23 юни 2018 | 18:31

Дъглас Мъри: Никой не е дал право на НПО-та да решават бъдещето на Европа!

Дъглас Мъри-1529826477.jpg

Аферата “Акуариус” разкрива отговорността на про-мигрантските неправителствени ...

24 юни 2018 | 10:46

Операция "Спасяването на Меркел"

-1526478278.jpg

Натискът от страна на десните популисти в Европа се засили до такава степен, че ...

24 юни 2018 | 11:17

Д-р Калоян Методиев: Европа никога не е била толкова застрашена

-1515932751.jpg

Решението на Меркел през 2015 година да покани и пусне безконтролно мигрантите ...

24 юни 2018 | 13:29

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


галя


20 март 2017 | 09:07До ТИКВЕНИК Има такива журналисти и те са в телевизия " Алфа".Те многократно са излъчвали филм за мощта на БА,сегашното й състояние и виновниците за него.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ТИКВЕНИК


18 март 2017 | 09:33Преди да се сипят разни думи по адрес на президента Радев, всеки от нас следва да се замисли по въпроса кой ни докара до тук, че да не можем да се противопоставяме на явните провокации от страна на Турция. Може да се противопоставя страна, която има съответната сила да се противопостави не само на думи, но и на дела. А ние, какво имаме???? Само сопи и голо .... Защо никой журналист няма смелостта да направи реален анализ на всичко, което се случи от настъпването на т.н. "демокрация" до този момент и чак тогава да зове Радев да отговаря на въпроси, на които той и да иска няма да може да отговори така, както им се иска на "журналистите". Радев каза това, което може единствено да бъде казано в прав текст. Не може да се зъбиш някому, който държи здрава сопа, а ти си с голи ръце. Така стоят нещата госпожо Велева.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


галя


20 март 2017 | 09:01отговор


галя


20 март 2017 | 09:01Има такива журналисти и те са в телевизия "Алфа".Те многократно са излъчвали филм,показващ мощта на БА,безсилието й сега и виновниците и причините за сегашното положение.


галя


20 март 2017 | 09:01Има такива журналисти и те са в телевизия "Алфа".Те многократно са излъчвали филм,показващ мощта на БА,безсилието й сега и виновниците и причините за сегашното положение.


галя


20 март 2017 | 08:53Има такива журналисти и те са в телевизия "Алфа". Те многократно са излъчвали филм,показващ мощта на БА , безсилието й сега и причините и виновниците за сегашното положение.


Николай колев


18 март 2017 | 00:40Браво на обективните и незавиаими български медии. АШКОЛСУМ, МАШАЛЛАХ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Николай колев


18 март 2017 | 00:37След като не ми беше публикуван предишния коментар, относно ибрикчийството ще напиша: Браво Ахмед, ти си единствения достоен последовател на делото на Апостола.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Slavomir


17 март 2017 | 16:46Ако бб все още управляваше и ако земеделецът все още командваше отбраната, сега турските изтребители щяха да кръжат над общото ни небе с майка Турция. Можеше в деня на изборите да ни устроят и безплатни фойерверки... В него ден можеше да посрещаме турските военни моряци по градове и села... Сега бб предлага снишение... С извинение силно навеждане напред и хващане за големите пръсти на краката... Така щеше да бъде... И така ще бъде, ако големите, ненадминатите в историята ни мислители и политици бб и цц отново яхнат нашата нещастна Родина.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Slavomir


17 март 2017 | 16:37Моите надежди са в герп и бб. През миналата година той провел мъжки разговор с Вл. Путин и хоп, докарал 40% повече руски туристи... Ей това е манипулация.... Само дето не си приписа свалянето на руския боен самолет от Турция. Само дето не спомена изострянето на отношенията между Турция и Русия. Увеличил туристическия поток от Турция. Той го увеличил... С Путин бил голям приятел, но Путин не го покани, а и бб не го покани. БСПто имат сливи в устата си. Обикновените хора поглъщат ежедневните лъжи на герп, на бб и цц. Да. бб увеличил руските туристи с 40%... Тиха, подла, мръсна лъжа. А БСП то си бъркат в носовете и се хвалят, че печелят изборите... Ха дано, ама надали... Сега пък бб предлага да се снишаваме... Да се навеждаме още и още... Иначе за президента ще видим тази вечер в панорама.... Тогава ще говорим...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Манчев


17 март 2017 | 16:35Поредното истерично обръщение на главният редактор. Нима е забравила визионерския призив на същия д р Доган, че европейското ни бъдеще, вече настояще минава и е зависимо от през Босфора. И още нещо да си спомни, че НЕ сме президентска република, като Турция, а премиерска с НАЗНАЧЕН временен изпълнител.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


17 март 2017 | 16:19Велева говорите за :"за съществуването на правовия ред в Европа, в който мюсюлмани и християни могат да живеят като равни.".Теориите Велева не са лошо нещо , хеле пък и ако вземат ,че да се реализират на практика сме направо малък връх.Само,че аз виждам само две страни в Европа където християни и мюсулмани живеят като равноправни не равни Това са Албания и България изповядващи традиционно православие и традиционен а не радикален ислям..За Руската Федерация не говоря защото те имат и азиатска територия,Макар,че днешна Европа говоря за ценности и дух се намира на изток от белоруско руската и укро руската граница.Тъжно ми е ама ние дето сме на запад от тези граници живеем в Педерасолесбоевротолерастия.Тук вече не е Европа благодарение и на твоите спонсори.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


17 март 2017 | 16:07Не е време за мълчание ,г н Президент,така смятаме и ние ,които гласувахме за Вас ! Не винаги от мълчанието се печели !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


17 март 2017 | 16:04Велева, не се заяждам, но наистина не ми е приятнокогато ми се налага да ви пояснявам някой пасажи на написаното от вас и да вкарвам смисъл в използваните от вас понятия.Казвате:"защото става въпрос не само за оцеляване на християнската същност на европейската демокрация,". А разбирате ли що е то демокрация?И каква е християнската същност на демокрацията?А има ли мюсулманска същност на демокрацията?А класическата атинска демокрация, каква същност имаше?Будистка ли?Демокрацията или я има ,или я няма!Демокрацията изисква наличието на остракизъм.Да си чувала за такова нещо днес?Такова животно като "Демокрация" няма!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ефект 13


17 март 2017 | 16:03какво очаквате г жо Велева?Какво трябва да каже г н Президент? Г н Доган написа една статия и всички ахнахте. Тази " заедност" преди беше за българските турци, но дойде техен "опонент" и ето. Но и той има голяма " заслуга " за " успешния " демократичен преход в България.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Terminator


17 март 2017 | 15:36Велева, Велева отправи въпросите си към др. Първанов бивш президент, Бойко Ноев бивш военен министър, към Б. Борисов и Ненчев военния му министър! Президента Радев е най малко човека който трябва да отговаря на наистина важни въпроси които поставяш! Нещата изглеждат като на камион закаран за скраб и питаш шефа на вторичните суровини защо камиона не се движи! Е няма да се движи!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.