Снимка Кадър Нова телевизия

Анна Заркова: Не съм и сънувала, че е възможно да се случи това, което видях днес в ефира на Нова телевизия!

Вълна от гняв срещу поведението на Антон Тодоров и Валери Симеонов към Виктор Николаев (ВИДЕО)

46210 | 6 окт. 2017 | 11:43

Полина Паунова: Антон Тодоров трябва да подаде оставка. Мигом. Защото той е прислуга на избирателя, не негов началник!


Поведението на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера Валери Симеонов към водещия на предаването „Здравей, България!“ по Нова телевизия Виктор Николаев отприщи вълна от гняв във фейсбук.

 

Двамата поотделно бяха събеседници на Николаев, но използваха един и същ менторски-заплашителен тон към журналиста.

Който отприщи лавина от коментари в социалните мрежи. След близо два часа партия ГЕРБ се разграничи от Антон Тодоров - изказванията му били лично мнение. Което също "дабави съчки" в интернет-огъня.

 

Анна Заркова, журналист:

Като журналист за 25 години, при всички власти, които са се сменили, 3 пъти съм заплашвана с уволнение за това, което пиша: веднъж в кабинета на един министър, втори път - в кръчмата от един зам.-главен редактор, подпийнал, трети път - в коридора от един от предпоследните издатели на вестник "Труд".

Но през всичкото това време не съм и сънувала, че е възможно да се случи това, което видях днес в ефира на Нова телевизия: двама депутати от управляващата коалиция общо три пъти в едно предаване да плашат водещия, че ще му изстине мястото! И да му напомнят саркастично, докато той ги интервюира, че столът на колежката му до него е празен, понеже и тя много питала!.. Докато гасях телевизора, за да не гледам унижението на Виктор, бях сигурна, че след правителство на Борисов -3, държавата трябва да се закрие с всичките си институции - от парламента до съюза на журналистите. И след туй, ако остане по тия земи някой човек под 80 години, отново да я изгради.

 

Страхил Делийски, политолог:
...Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение..." Публични изказвания на народен представител са си лично мнение?! Това не може да бъде позиция на политическа партия. Да очакваме ли, че Борисов ще каже същото за своя заместник? Ако ГЕРБ беше политическа партия трябваше незабавно да свали доверие и поиска #оставка на А.Т.

 

Велина Димова:
Като журналист и член на СБЖ, (каквото й да означава това за някои колеги), НАСТОЯВАМ ЗА ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ НА СБЖ, КОЯТО ДА СЕ ИЗПРАТИ ДО НС, в която да се обясни, че т.н. народни представители НЯМАТ ПРАВО ДА ОТПРАВЯТ ЗАПЛАХИ от какъвто й да е род към журналистите. Работата на журналиста е да задава въпроси. И колкото по-неудобни са те за управляващите, толкова по-добре е за избирателите им. (правило във всички демократични страни - за сведение на някакъв си Антон Тодоров).

 

Полина Паунова, журналист:

Три пъти писах от 7.30 досега. И три пъти трих, защото не успявам да се побера в кожата си.

Някакъв човечец, със силно съмнителни професионални и лични качества (с оглед поведението, което демонстрира - щом ме е срам да цитирам думите му - смятайте), станал депутат. Озовал се с управляващата партия. Дотук добре - той Борисов сам каза, че "това е материалът". Но този персонал на избирателя (той е това) си позволява да плаши журналист в частна медия с уволнение. В ефир.

Това дъно, обаче не беше всичко.

Вицепремиер, си позволи, в същата частна медия, да казва за какво да се говори и кои "глупости" не са за приказване. "не стига че сте без конкурс назначен, ами и сам останахте да водите", каза Симеонов на Виктор Николаев. След което заключи, че лесно се прави "Викторейт"....

Първо - не знам защо Виктор не изгони тия двама "управленци", заради наглото им поведение. Второ - часът е 10 ... Нова телевизия още мълчат.

Антон Тодоров трябва да подаде оставка. Мигом. Защото той е прислуга на избирателя, не негов началник. И на Шайката (по собствените му думи) е прислуга, но това е тема отделна.

Валери Симеонов трябва да каже как лесно се прави гейт, заплаха ли беше това? А къде му е оставката?
И не, така няма да стане. Всъщност, дали ще стане зависи от нас.

Впрочем, още ли няма официално изявление от Нова? Или са си взели бележка от оня с Шайката?!

 

Найо Тицин, журналист:

Антон Тодоров е много по-вреден за ГЕРБ като депутат на ГЕРБ, отколкото когато издаваше книги срещу Борисов. Тогава беше просто поредния графоман, на който никой не му обръщаше внимание. Сега е депутат от управляващото мнозинство и фокусира много повече внимание. Известно е, че някой хора, когато попаднат под прожекторите не могат да заситят глада си за изява и падат жертва на собствената си маниакалност. Но това да кажем е личен проблем. Въпросът е може ли една управляваща партия да си позволи от нейно име да се изявява един маниакален човек.
Бойко Борисов винаги е държал да е в добри отношения с Четвъртата власт. Днес Антон Тодоров взриви тези отнощения. На ход е Борисов.

 

Радан Кънев, бивш лидер на ДСБ:

Борисов си мисли, че е направил гениален ход с Антон Тодоров (прочее, още чакам този последният да ме запознае с братовчедите от леля ми партизанката...).

Хем заплашва открито журналисти, хем човекът, според значителна част от общественото мнение, не "притежава способността както да разбира свойството и значението на постъпките си, така и да ги ръководи". И е съответно юридически неуязвим.

Но е точно обратното. Бойко, вкарал си в парламента или човек, който съзнателно заплашва журналисти, или човек с тежко душевно заболяване, който трябва спешно да се лекува. Не знам кое е, но не е добре... И топката е в теб, не в него.

 

Любомир Аламанов, медиен специалист:

Антон Тодоров, представител на ГЕРБ към Виктор Николаев, водещ в Нова ТВ: "За такива въпроси уволнявам."

Десет минути по-късно. Валери Симеонов, представител на Патриотите към Виткор Николаев, същия водещ: "Нещо сам останахте да водите, а, как е сега? Искате ли да Ви спретна един Викторгейт?"

Ужасно е, когато представящи се за про-европейско настроени политици заплашват журналисти в ефир. Позорно е."

 

Александък Симов, депутат от БСП:

Днес Антон Тодоров - Мумията и Валери Симеонов - Шегаджията от Бухенвалд в пряк ефир си позволиха да плашат журнарист с уволнение. Нагло и безцеременно. Синдромът "Бетина Жотева" вече става заразен и плъзва като психическо заболяване из коридорите на властта. Поведението и на Мумията, и на Шегаджията е недопустимо и цинично. Тези двамата нямат място в парламента, правителството, а дори и в България. Нека да бъдат така добри да си вземат куфарите и да се върнат в 1933 година от която са изпълзели...

 

Ето как изглеждаха събитията, които предизвикаха „бурята“ в социалните мрежи.

 

Пръв в студиото на Нова гостуваше Антон Тодоров. Той с хъс защитаваше тезата си срещу президента Румен Радев и ролята му в сделката за нов изтребител за българската армия. Виктор Николаев попита дали не става дума за „шайка“. Тодоров е автор на книга с името „Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите“, написана преди да припознае ГЕРБ като политическа формация, на която да симпатизира.

„Много силни думи. Ще ви изядат хляба. Тя и вашата колежка беше тръгнала в такава посока, ама гледам - липсва столчето ѝ. За такъв въпрос, аз ако съм шеф в телевизията, уволнявам“, обърна се Тодоров към Виктор Николаев.

След Тодоров в стола на госта в студиото седна вицепремиерът Валери Симеонов. Виктор Николаев припомни негови критични изказвания за назначаването на „калинки“ на видни постове във властта. След което зададе въпроси, свързани със скандала, станал известен като Кумгейт. На което лидерът на НФСБ реагира мигновено с предупреждение към водещия: „Не се опитвайте да клатите държавата!“

Николаев попита "Аз клатя държавата или Вие?"

"Нека не влизаме в жълтини и да превръщаме темата от "Кумгейт" в не знам и аз какво. За мен виновен е кметът на Хасково. Той е назначил хора на временен договор и после не е провел конкурс, а им е направил договора постоянен. Вие, например, също сте били назначен на временен договор, после са ви го направили постоянен. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си сам", прояви остроумие Симеонов.

После той добави:

"Аз, ако бях злонамерен, сега щях да направя един "Викторгейт" за Вас утре и да го обявя например, същото е", каза вицепремиерът.

 

 Целият разговор на Виктор Николаев с Антон Тодоров

Полина Паунова: Антон Тодоров трябва да подаде оставка. Мигом. Защото той е прислуга на избирателя, не негов началник!

Вълна от гняв срещу поведението на Антон Тодоров и Валери Симеонов към Виктор Николаев

Полина Паунова: Антон Тодоров трябва да подаде оставка. Мигом. Защото той е прислуга на избирателя, не негов началник!

От категорията

ГЕРБ и СДС отиват заедно на евроизборите, Сините получават сигурно избираемо място в листата

Борисов след преговорите със СДС-1553065877.jpg

Борисов след преговорите със СДС: Партията, която е нанесла най-много поражения ...

20 март 2019 | 09:07

Фандъкова за градинката до парламента: Очаквам строителят да отстрани всички забележки!

Снимка Кадър Нова телевизия-1553061856.png

Санкциите за забавяне са огромни, предупреди кметът на София

20 март 2019 | 08:00

Лукарски се обади от Калифорния: По-голям срам и унижение в историята на СДС не съм виждал!

Божидар Лукарски-1468339007.jpg

"Не смятам обаче, че по мое време и за част от секундата СДС е било в ...

21 март 2019 | 01:35

Цветанов оценил мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм, твърдят от "Артекс"

Кадър: Нова тв-1553115454.jpg

„Той заменя два негови стари апартамента с много луксозно обзавеждане. И ...

20 март 2019 | 22:54

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борислав Георгиев


7 окт. 2017 | 04:50Дааа. Не бях се замислял защо Ани Цолова я няма в сутрешния ефир на нова телевизия? А сега ми стана ЯСНО. БИЛА ЗАДАВАЛА НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ И СА И СПРЕТНАЛИ АНИГЕЙТ. ВЕЧЕ ВСИЧКО МИ Е ЯСНО...ЖИВЕЕМ В УСЛОВИЯТА НА ДЕМОКРАЦИЯ! А ВИЕ ВЕЧЕ НАЯСНО ЛИ СТЕ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ivan Goranov


6 окт. 2017 | 21:06Сега ако ръководството на НОВА наистина подкрепя своя работник, би следвало Симеонов и А.Тодоров да не се появяват повече по нова. Ако в рамките на десет дена някой от "борците за свободно слово" се появи, то тогава да пожелая на Виктор успешна реализация на новото поприще


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


6 окт. 2017 | 17:56Поведението на водещите на предавания от НОВА и БТВ към депутатите и политиците от ГЕРБ беше досега роболепно . Нищо чудно Тончо Тодоров и В.Симеонов да са си повярвали, че са техни господари, че журналистите трябва да пълзят пред тях и да им ближат обувките. Е, пресолиха супата и сега в отговор получиха воят на робите: Ние ви правим комфорт, а вие ни ритате! Бива ли така? Покрай тези водещи скочиха и истинските журналисти. Не е ли късно, господа журналисти? Вижте поведението на Ива Николова в Пик.бг, на Крачунов и журналисти в Блиц.бг, на някои журналисти в Труд! Засрамете се и бъдете независими! Не си позволявайте да бъдете маши и слуги на ББ и ЦЦ. Видяхте, че и техни слуги ви обидиха и наритаха!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


6 окт. 2017 | 17:01Краят на един "полезен идиот"......................... Автор: Анастас Добрев ........................................................................... ГЕРБ се разграничава от Антон Тодоров! Вече? Партията възложител се отдръпва от станалия й неудобен глашатай. Но мисията му и бездруго е изпълнена. Да се плюе по БСП и Радев може. Но по журналисти, при това в наши медии не. Докато Тодоров разхвърляше слюнки от парламентарната трибуна и правеше долнопробни внушения за БСП и президента, телевизиите го отразяваха охотно. Канеха го по два пъти на ден в студиата си, предоставяха му широка трибуна, от която да произнася присъди, слушаха го с неприкрито злорадство. Той беше мечтаният телевизионен скандалджия, развяващ папки. Пи(а)р за евтината журналистика! И сега изведнъж същите тия медии, които отгледаха и насърчиха явлението Тодоров , са в потрес от нападките му срещу журналисти. Да не бяхте го канили, драги, нямаше да ви спох


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Георги Александров Атанасов


6 окт. 2017 | 14:31Всеки коментар е слаб по отношение на, не само на тези герои , а изцяло на упражняващите се във власт. Хайде всички на улиците и площадите, както преди три години. Много, много по си заслужава!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борко Димитров


6 окт. 2017 | 13:40Журналята, проблемът не е в това, което се случва, а в това, че вие твърде дълго мълчахте, лигавехте се с властта и подлизурствахте. И сега най накрая ще си сърбате попарите...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мм


6 окт. 2017 | 13:36Какво ли би станало, ако тази "вълна от гняв" се беше изляла на площада пред НС, но... това е само една мечта...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.