Георг Спартанански, Петя Василева, Владислав Николов

От Плевен е и Цецка Цачева, чиято безславна кариера сложи петно върху ГЕРБ

Върху кого ще се стовари гневът на Борисов в Плевен?

22591 | 8 юли 2019 | 11:42

ГЕРБ губи и на последните избори за Европейски парламент, когато БСП взе 29,94 % от гласовете на избирателите, а ГЕРБ - 25, 93. Като избиратели съотношението е 16 592 срещу 18 833 в полза на БСП.


След вчерашния конгрес на ГЕРБ синият кмет на Плевен Георг Спартански, областният координатор на партията депутатът Владислав Николов, чийто глас в парламента не сме чували, и новоизбраният общински лидер Петя Василева сигурно сън не ги хваща.

 

В Плевен ще се "реже до дъно", обяви Борисов пред съпартийците си, стоварвайки гнева си върху местната структура и ръководството на града.

Другите двама представители на региона в Народното събрание от ГЕРБ са Пламен Петров и Ралица Добрева - и те от групата на мълчаливците в законодателния храм. Гневът на Борисов като нищо може да застигне и тях. 


Защо Борисов реши именно в Плевен да чисти до дъно партията си?

ГЕРБ губи в Плевен не само на местните избори през 2015 г.

Губи на президентските през 2016 г., губи на предсрочните парламентарни избори през март 2017 г., губи и на последните избори за Европейски парламент, когато БСП взе 29,94 % от гласовете на избирателите, а ГЕРБ - 25, 93. Като избиратели съотношението е 16 592 срещу 18 833 в полза на БСП.

Ясно се вижда, че червените възстановяват доверие, за сметка на загубено влияние на ГЕРБ. "При всичките инфраструктурни проекти, които им направихме", не сдържа раздразнението си вчера Борисов.

Плевен открай време е проблемен град за ГЕРБ. Борисов още не може да си прости, че на предишните местни избори го "преотстъпи" на Реформаторския блок и Спартански му отмъкна победата.

Доскорошният му заместник Цветан Цветанов бе за последно в града през 2016 година, за да направи смени в партийната структура и да назначи временно общинско ръководство. По-късно то подаде оставка и година и половина ГЕРБ бе без ръководител в града.

Едва през март т.г. за общински лидер бе избрана Петя Василева, която е и зам.-председател на Общинския съвет. Василева не смята, че ГЕРБ е загубил евроизборите в Плевен, защото в община Плевен ГЕРБ печели. Не така мисли обаче Борисов.

 

 От Плевен е и Цецка Цачева, която в последните парламентарни избори не успя да се пребори за депутатско място, а преди това не стана и президент. Кариерата ѝ завърши безславно с оставка заради "Апартаментгейт" и това сложи петно върху ГЕРБ. 

 

Вероятно заради всичко това Борисов не обича Плевен и винаги го заобикаля, когато е в региона.

В същото време премиерът направи не малко за града - през 2017 година европейските проекти за областта възлизат на близо 300 млн. лева, а на 17 май т.г обеща на плевенчани магистрала "Хемус" да стигне до града през 2020 година.

И очаква, че когато е дал на един град, той ще се отблагодари като гласува за ГЕРБ. В Плевен обаче тази максима май не важи. Или плевенчани "глава не свеждат" или структурата на ГЕРБ в града пет пари не струва.

"Някои организации или ще ги разформировам, или наново ще ги правя. В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен. Там можете да бъдете сигурни", е заканата Борисов.

Остава да видим как ще я изпълни.


От категорията

Протестни автошествия опитват да блокират границите със Сърбия и Гърция (ВИДЕО)

Снимка: БНТ-1596976262.jpg

Засега няма блокада на пътя към Сърбия, но има дълга колона от автомобили и ...

9 авг. 2020 | 12:46

Каракачанов: Някои от организаторите искат да опорочат и окървавят протестите

-1596190225.jpg

"Няма нормална държава в света, в която някой атакува органите на реда и ...

9 авг. 2020 | 12:06

Иван Бакалов: Мечтата на Борисов е коалиция с БСП. Само тая... Нинова се дърпа

Иван Бакалов-1596976985.jpg

И в БСП мнозина вече са си стиснали с Борисов ръцете под масата, личи си по ...

9 авг. 2020 | 15:42

Kурсантите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ получиха днес своите дипломи и първи офицерски пагони

Снимки: Министерство на отбраната-1596977733.jpg

По традиция връчването на първите офицерски пагони на випускниците на Морското ...

9 авг. 2020 | 15:51