Победителят през март е предизвестен

Васил Василев: Путин се кандидатира за президент. Сега ще видим що е то намеса на САЩ в чужди избори

4698 | 7 дек. 2017 | 11:54

От днес американската машина за манипулации, инсинуации, лъжи и клевети ще може да се пусне на пълни обороти, казва анализаторът


Васил Василев, Фейсбук

Путин обяви кандидатурата си. Настана моментът, който в Съединените щати очакваха, за да покажат на Русия какво значи да се месиш в чужди президентски избори. От днес американската машина за манипулации, инсинуации, лъжи и клевети ще може да се пусне на пълни обороти. Ако не успее да предотврати, тя трябва поне да опорочи преизбирането на руския президент.

Всъщност, цялата гръмогласна операция около т.нар. подкрепа на Путин за Тръмп съвсем не беше да се раздаде справедливост или Хилари да може да оспорва поражението си. Целта беше да се подготви почвата за подготвяната американска намеса в предстоящите руски избори. Те ни се бъркаха, ще видят сега какво значи бъркане - това е лайтмотивът зад няколкомесечната оглушителна кампания за руско вмешателство в американския вот. Не случайно шумът стихна така внезапно, както и започна. Изпълни си задачата, подготви общественото мнение и вече няма нужда от него.

Малцина знаят дали и в каква степен руснаците са се опитали да повлияят на изборите в САЩ. Моето мнение е, че ако са могли, надали биха стояли с ръце в джобовете. Американците да не са света вода ненапита. Горбачов да не би да не беше техен човек? Не скача ли Клинтън на Червения площад, само за да привлече към Елцин още от гласовете на тези, които тогава вярваха в чистотата на руско-американската дружба?

Нравите обаче се менят с времената. Сега е различно. Между Русия при Путин и Русия при Елцин има огромна разлика. В оценките на руснаците - също. Американското момиче Ксения Собчак има шансове, сравними с тези на Кире Либерало у нас. Жириновски и Зюганов ще имат проценти, но то ще е колкото да направят палитрата да изглежда многоцветна.

Победителят през март е предизвестен. И ако ние не можем да кажем на американците да се бъркат или не и как да го правят, трябва да предупредим нашите да не се заиграват в чужди игри, а да гледат на президентските избори в Русия през призмата първо на националните интереси и да реагират в съответствие с тях.

 


От категорията

Валерия Велева: Защо ДПС натисна червения бутон

-1448546816.jpg

Карадайъ е последователен. От своето създаване ДПС носи ценности, които никога ...

14 дек. 2017 | 17:23

На инат! ГЕРБ, патриотите и „Воля“ продадоха надеждата на тежко болни българи

-1509550517.jpg

126 депутати отхвърлиха и четвъртото вето на президента. Въпросите обаче ...

14 дек. 2017 | 14:31

Патриарх Неофит изпрати представител на празника на Струмица. Среща го Зоран Заев

Премиерът Зоран Заев посреща епископ Сионий.

Снимка БГНЕС-1512995193.jpg

Дядо Сионий седи на владишкия трон на литургията по случай "Св. петнадесет ...

11 дек. 2017 | 14:25

Ген.-майор Стоимен Стоименов: Трябва ни нова стратегия за национална сигурност

Ген.-майор д-р о.з. Стоимен Стоименов-1513236471.jpg

Не може да има стратегически документ без стратегически цели

14 дек. 2017 | 09:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Красимир


7 дек. 2017 | 19:44Между в прочем г н Василев е прав, ама много прав и както казва Русия и Путин са готови за намесата на САЩ в руските избори. Да припомним, че напоследък Путин няколко пъти предупреждава по различни поводи за предстоящата намеса а щом го е казал той не се и съмнявам, че САЩ ще ядът от тук нататък много звучни шамари а след изборите ще бъдат направо ритани! Между впрочем Тръмп ама така умело се простреля в кракът си, че САЩ от тук нататък в този регион освен да куцат не им остава нищо друго! Тръмп си навлече гнева на целия арабски свят и направи така, че всички араби ще се обединят срещу САЩ!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.