Вегетарианска мусака

Вегетарианска мусака

2551 | 9 окт. 2017 | 16:03


Необходими продукти

  • 250 г моркови
  • 1 глава (около 100 г) целина
  • 2 ситно нарязани глави лук
  • 3/4 ч.ч. мазнина
  • 4-5 бр. картофи
  • 500 г грах
  • 1/2 ч.ч. ориз
  • 500 г зелен фасул

За заливката:

  • 4 бр. яйца
  • 2 и 1/2 - 3 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне

Морковите и целината се нарязват на ситно, след което се задушават до омекване заедно снарязания лук.

Картофите се сваряват, обелват и настъргват.

Грахът, оризът и фасулът се варят заедно.

Сместа се разбърква и разстила в намаслена тавичка. Пече се на 180 градуса.

Готовата мусака се полива със заливката.


От категорията

Коледни джинджифилови бисквити от Швеция

Коледни джинджифилови бисквити от Швеция-1513072692.jpg

12 дек. 2017 | 11:55

Панфорте с шоколад

Панфорте с шоколад-1512993865.jpg

11 дек. 2017 | 14:03

Пълнен шаран с орехи и ориз

Пълнен шаран -1512557981.jpg

6 дек. 2017 | 12:57

Какво да сготвим на Никулден – вкусни рецепти

-1480947865.jpg

5 дек. 2017 | 10:38

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.