Вегетарианска мусака

Вегетарианска мусака

3146 | 9 окт. 2017 | 16:03


Необходими продукти

  • 250 г моркови
  • 1 глава (около 100 г) целина
  • 2 ситно нарязани глави лук
  • 3/4 ч.ч. мазнина
  • 4-5 бр. картофи
  • 500 г грах
  • 1/2 ч.ч. ориз
  • 500 г зелен фасул

За заливката:

  • 4 бр. яйца
  • 2 и 1/2 - 3 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне

Морковите и целината се нарязват на ситно, след което се задушават до омекване заедно снарязания лук.

Картофите се сваряват, обелват и настъргват.

Грахът, оризът и фасулът се варят заедно.

Сместа се разбърква и разстила в намаслена тавичка. Пече се на 180 градуса.

Готовата мусака се полива със заливката.


От категорията

Какво да сготвим на Еньовден - традиционни рецепти с полезни билки

-1435143946.jpg

22 юни 2018 | 16:38

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.