Великденска рецепта: Агнешко със зрял фасул и зелен лук

2184 | 8 апр. 2018 | 10:50


Необходими продукти

1 цяло агне с дреболиите

1 кг зрял боб

3 връзки пресен лук

1 ч.ч. олио

1 с.л. червен пипер

2 връзки магданоз

100 г масло

2-3 клонки дивисил

черен пипер и сол

 

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер, а на сутринта го сложете с нова вода да се свари, отцедете го и го посолете. Агнето, добре почистено, натъркайте отвътре и отвън със сол и малко черен пипер. Накълцайте лука и го задушете в сгорещеното олио. Добавете червения пипер, сварените и нарязани на ситно дреболии, боба, черен пипер, сол и накълцания магданоз.

 

Напълненото агне зашийте и намажете обилно с маслото. Полепете по него стръкчета дивисил. Сложете в намазнена тава, долейте малко вода, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загрята фурна.


От категорията

Лек пролетен десерт с ягоди

Лек пролетен десерт с ягоди-1524573507.jpg

24 апр. 2018 | 15:37

Пролетна крем супа с киселец

Пролетна крем супа с киселец-1524045327.jpg

18 апр. 2018 | 12:54

Джуркана коприва със сирене

Джуркана коприва със сирене-1523368355.jpg

10 апр. 2018 | 16:49

Печива със салам, гофретни рула и козуначени торти - част от Великденската трапеза по света

Печива със салам, гофретни рула и козуначени торти - част от Великденската трапеза по света-1522845103.jpg

9 апр. 2018 | 20:44

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018