Великденска рецепта: Агнешко със зрял фасул и зелен лук

4290 | 8 апр. 2018 | 10:50


Необходими продукти

1 цяло агне с дреболиите

1 кг зрял боб

3 връзки пресен лук

1 ч.ч. олио

1 с.л. червен пипер

2 връзки магданоз

100 г масло

2-3 клонки дивисил

черен пипер и сол

 

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер, а на сутринта го сложете с нова вода да се свари, отцедете го и го посолете. Агнето, добре почистено, натъркайте отвътре и отвън със сол и малко черен пипер. Накълцайте лука и го задушете в сгорещеното олио. Добавете червения пипер, сварените и нарязани на ситно дреболии, боба, черен пипер, сол и накълцания магданоз.

 

Напълненото агне зашийте и намажете обилно с маслото. Полепете по него стръкчета дивисил. Сложете в намазнена тава, долейте малко вода, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загрята фурна.


От категорията

Постна мусака от тиквички и ориз

Постна мусака от тиквички и ориз-1553597088.jpg

26 март 2019 | 12:41

На Благовещение се ядат риба и спанак: Вкусни рецепти за празника

-1505314994.jpg

25 март 2019 | 10:57

Мързелива баница със спанак и сирене

Мързелива баница със спанак и сирене-1553179772.jpg

21 март 2019 | 16:47

Какво да сготвим на Тодоровден - традиционни рецепти

-1543834129.jpg

15 март 2019 | 11:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.