Сн. Pixabay

Добре е да планираме празника отрано и, декорирайки дома си, да се настроим на щастлива вълна

Великденска украса за дома и трапезата - естествени материали и светли тонове

2144 | 28 апр. 2021 | 13:41

И тази година акцент са нежните пастели, естествените цветя и клони и неочакваните акценти. В съзвучие с все по-активната позиция на хората за опазване на природата при декорацията се наблюдава тенденция да не се залага на еднократна употреба


Много от нас отново ще пропуснат по-големите събирания със семейството и приятелите си тази година, но пък има други чудесни начини да превърнем Великден 2021 в приятна емоция. От избора на празничната декорация до ръчно изработените аксесоари, от идеите как да подредим красиво трапезата до вдъхновението за празничното меню, всичко е призвано да даде глътка свеж въздух след дългата зима.   

 

И тази година, както и през предходната, акцент във великденската украса са нежните пастели, естествените цветя и клони и неочакваните акценти. В съзвучие с все по-активната позиция на хората за опазване на природата при декорацията се наблюдава тенденцията да не се залага на аксесоари за еднократна употреба, които след края на празненствата обикновено отиват в кофата за боклук, а на неща, които ще ни радват целогодишно, а защо не и в продължение на години.

 

Избирайки красив предмет в магазините, е добре да се замислим от какво и как е произведен, колко време можем да го съхраним и какво би се случило с него, след като вече ни е омръзнал.

 

Затова и производителите от няколко години насам залагат на стоки, изработени от естествени материали. На интериорната сцена най-неочаквано се появяват декоративни яйца от мрамор, от стъкло или папиемаше (слепена на слоеве хартия).

 

Декоративните великденски венци пък са идеалното поле за изява на творческите импулси в стил „Направи си сам“. Клоните на дървета и храсти са добра основа за развихряне на художествения усет и сръчността. Идеи и начини за изработването им има в изобилие в социалните платформи.

 

При украсата на трапезата излизат на преден план подложките от естествени материали, керамичните съдове, тишлайферите от лен или памук. Новост в декорацията е вместо ваза с цветя да разположите небрежно около сервировката гирлянд от пролетни цветя. Визуални идеи отново може да бъдат открити в Инстаграм.    

 

Така че, ако наистина искате да се възползвате от всичко, което този пролетен празник може да предложи, украсете къщата си – на закрито и на открито – с комбинация от традиционното и неочакваното.

 

Никога не е било по-лесно да създадете перфектната обстановка за Великден в дома си и след като празничният дух вече витае в пространството, да се съсредоточите върху боядисването на яйцата и приготвянето на козунаците.

 

Източник: EVA


От категорията

Мечтата на Кристо е изпълнена: Триумфалната арка е опакована (СНИМКИ)

Снимка: Туитър-1631798284.jpg

Проектът беше представен в четвъртък от неговия племенник Владимир Яваишев и ...

16 септ. 2021 | 16:17

Неиздаван запис на Джон Ленън отива на търг

Сн. Туитър-1631707993.png

Той представлява 33-минутен разговор с него в неофициална обстановка. Ленън ...

15 септ. 2021 | 15:12

Дъщерята на Зуека Девина няма да емигрира с баща си

Дъщерята на Зуека Девина няма да емигрира с баща си-1632071106.jpg

Родителите ми винаги са пътували много, а моето място беше в мазетата, където ...

19 септ. 2021 | 20:03

Нострадамус предсказва края на Путин

-1609152436.jpg

Стихът на Нострадамус гласи, че астероиден дъжд ще сполети планетата. Ако ...

19 септ. 2021 | 10:13