Общият брой на жертвите в страната от началото на пандемията достигна 71 567

Великобритания с нов рекорд от над 53 хиляди заразени с COVID-19 за денонощие

2291 | 29 дек. 2020 | 20:47

По-рано водещият епидемиолог, който съветва правителството, Андрю Хейуърд, предупреди, че Обединеното кралство се е запътило към "катастрофа" през следващите седмици, ако не предприеме по-строги действия


Британското правителство отчете 53 135 нови случая на COVID-19 във вторник, най-големият брой от началото на масовите тестове в средата на 2020 г. и рязко увеличение спрямо предишния рекорд от 41 385, поставен в понеделник, съобщават Ройтерс и БНР.

Броят на новите смъртни случаи, регистрирани в рамките на 28 дни след положителен тест за COVID-19, също се е увеличил до 414 от 357 в понеделник, като общият брой от началото на пандемията достигна 71 567.

Великобритания се надпреварва с Италия за най-висок брой на починали от коронавирус в Европа, като сега страната се бори с новия вариант на вируса, който според учените може да се разпространява по-бързо.

"Продължаваме да наблюдаваме безпрецедентни нива на инфекция с COVID-19 в Обединеното кралство, което е от изключителна загриженост, особено в момент, когато нашите болници са най-уязвими“, каза Сюзън Хопкинс, старши медицински съветник в Public Health England.

Хопкинс добави, че част от ежедневното нарастване на случаите отразява закъсненията в отчитането поради изминалите коледни празници, но числата са "до голяма степен отражение на реално увеличение на заразените".

В сряда министърът на здравеопазването Мат Ханкок ще представи актуална информация за регионалните ограничения за коронавирус.

По-рано във вторник водещият епидемиолог, който съветва правителството, Андрю Хейуърд, предупреди, че Великобритания се е насочила към "катастрофа" през следващите седмици, ако не предприеме по-строги действия срещу по-инфекциозния вариант на коронавируса.

В момента малко под половината от населението на Англия, съсредоточено около Лондон и съседните региони, е под най-строгата форма на противоепидемични ограничения. Съгласно тези правила магазини от несъществено значение и повечето други бизнеси са затворени за обществеността, като са забранени и почти всички лични общувания.

Въпреки това повечето британски рестриктивни мерки бяха облекчени, за да позволят на семействата да се срещат на Коледа, което според много здравни служители рискува да доведе до скок на инфекциите на COVID-19.

 


От категорията

Forbes: Морски дуел – НАТО и Русия демонстрираха един на друг на какво са способни в Крайния Север

Изстрелване на ракети от руския крайцер "Маршал Устинов"-1614711309.jpg

Докато пактът задейства мощни въздушни и морски сили на западното крайбрежие на ...

2 март 2021 | 20:54

САЩ ще наложат санкции срещу 7 руски представители заради Навални

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен-1606241809.jpg

Междувременно държавният секретар Антъни Блинкен заяви, че Вашингтон търси ...

2 март 2021 | 17:40

Зам.-председателят на ЕК: Да сме наясно – ваксинационният паспорт няма да е пожелателен

-1457962501.jpg

Документът ще бъде задължителен за пътуване, подчертава Маргаритис Схинас

2 март 2021 | 17:44

Според Бучковски възгледите на Любчо Георгиевски заслужават обсъждане и внимание

Владо Бучковски-1606915248.jpg

"Трябва да подготвим местната общественост за темите, които ще бъдат ...

2 март 2021 | 12:34