Веска Ненчева: Преизчисляването на пенсиите трябваше да се случи много отдавна

Ще продължим да го отстояваме и в 47-я парламент, каза депутатът от БСП

Веска Ненчева: Преизчисляването на пенсиите трябваше да се случи много отдавна

1946 | 13 септ. 2021 | 12:01

Тя постави акцент и върху майчинството за втората година, което от 380 лв. ще стане на 650 лв.


„И в този парламент не се случи това, което трябваше да случи, това, което беше полезно и за държавата, и за хората. Не се сформира редовно правителство, с чието съдействие трябваше да се влезе и в ковид кризата, и в предстоящата мигрантска вълна и всичко, което дава стабилност и усещане в хората, че държавата съществува.“ Това заяви депутатът от ПГ на “БСП за България“ Веска Ненчева в ефира на Бг он еър.


В предаването “България сутрин“ тя потвърди позицията на левицата, че по-добрият вариант са избори 2 в 1: „Най-напред този вариант улеснява финансовия ресурс, който би се похабил за 3 или 4 дати в избори. Кампанията ще бъде по-тежка, защото ще вървят съвместно президентска и парламентарна, но това е решението на хората“, обясни тя като допълни, че е важно да се работи в полза на обществото.


Темата с актуализацията на пенсиите Веска Ненчева коментира така: „Това, което защитихме за пореден път при тази актуализация е всъщност нещо, за което се борим от 5 години. Актуализацията, преизчисляването на пенсиите е нещо, което трябваше да се случи много по-назад във времето. Ние ще продължим да отстояваме актуализацията и в 47-я парламент, но и тези 120 лв. до края на годината също са важни.“ Тя постави акцент и върху майчинството за втората година, което от 380 лв. ще стане на 650 лв.


По думите й за 47-я парламент левицата е предвидила еднократна помощ за второ и трето дете в размер на 6500 лв. при осигурена и работеща майка. „Това е част от последователната политика на левицата в защита на младите и малките деца“, каза още тя.


„Когато в парламентарните групи попадат случайни хора, когато институционалната култура, общата култура и възпитание не са на ниво, се стига до тази показност на ниско ниво на елементарно човешко възпитание.“ Така Веска Ненчева коментира последните парламентарни заседания.


На въпроса какви приоритети ще заложи в програмата си левицата за следващите избори, депутатът от БСП отговори: „Ние сме спокойни и тръгваме към избори с това, за което говорим, което вършим и за което се борим от  5 години. Нашата “Визия за България“ придоби огромна популярност, защото тя е актуална с проблемите на хората - и за майките, за пенсионерите, за хората на културата, за бизнеса, за туризма - неща, с които хората пряко са ни запознавали с проблемите и ние сме откликвали. Нашата “Визия за Бълария“ дори беше преписана и отчасти от други политически партии“, завърши Веска Ненчева.


От категорията

Нинова: Нямам проблем с Крум Зарков!Той има проблем с БСП, яростно подкрепя Истанбулската конвенция!
(Видео)

Снимка Нова нюз-1638030247.jpg

Все повече сме оптимисти, че ще се състави редовен кабинет, посочи тя. Голямото ...

27 ноем. 2021 | 18:21

Преговорите за кабинет: България запазва "единната си позиция" по отношение на РС Македония
(Видео)

 Кирил Петков заяви, че е обнадежден, че след 4 години България няма да изглежда по този начин.-1638051554.jpg

На практика решението означава, че и занапред България ще се придържа към ...

27 ноем. 2021 | 23:55

Преговорите по финансите: Бюджет 2022 ще бъде приет до края на януари, актуализация - през юли
(Видео)

Преговорите по финансите: Бюджет 2022 ще бъде приет до края на януари-1638051413.png

От "БСП за Бъглария" предложиха още въвеждане на семейно подоходно ...

28 ноем. 2021 | 00:12

Румен Гечев: Политиците сме притиснати до стената. Трябва да взезем в 2022 г. с правителство
(Видео)

-1633069402.png

Преговорите не са театър. Най-важният ефект е, че се опознаваме, посочва той

27 ноем. 2021 | 20:51