Снимка Кадър Нова телевизия

БСП категорично се върна в местната власт и това е добра основа за надграждане, категоричен е зам.-председателят на парламента

Вигенин: ГЕРБ се износва, ситуацията в България вече е различна

4163 | 4 ноем. 2019 | 16:47

В последните години Манолова изживя еволюция, която я отдалечи от БСП. Не съм сигурен, че ще се върне при нас, смята червеният депутатът


„Целите, които си поставихме бяха изпълнени и смятам, че се справихме много добре на тези избори, въпреки средата, в която бяхме поставени. БСП категорично се върна в местната власт и това е добра основа за надграждане за следващи избори“.

 

Това коментира зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин пред Нова телевизия. Той добави, че България вече е различна, а БСП има едно последователно развитие в последните години.

 

„Справяме се все по-добре на избори и разширяваме влиянието си – първо на президентските избори, след това в парламента и Европейския парламент, а сега на местните избори. Усеща се един прилив, който изтласква партията все по-нагоре. Само преди четири години нямахме нито един областен кмет, имахме около 30 общински кметове, под 40 депутати в Народното събрание, и постигнатото на тези местни избори показва повишеното доверие към БСП“, каза още Вигенин. Той коментира още, че в местната власт се получава сериозно окопаване на действащите кметове от управляващото мнозинство, които се ползват с подкрепата на централната власт, а когато дойде време, те държат ГЕРБ във властта. „Това е една система, която е много трудно да бъде разбита, особено в малките общини. Там най-големият работодател е общината, а в нея работят само хора на управляващите, има сериозен натиск и страх към техните семейства, купуването на гласове също е проблем. Имаше немалко сигнали в общините и на двата тура за купуване на гласове. Там, където има много ромско население виждаме, че те в огромното си мнозинство предпочитат определен кандидат. Няма как някой да ме убеди, че това става без натиск, заплашване и купуване на гласове“, категоричен бе Кристиян Вигенин.

„Мая Манолова и инициативния й комитет обявиха намерението си за касиране на изборите, но нека да видим, какво ще направят. Резултатите показват, че Йорданка Фандъкова е изключително популярна в секциите с ромско население. Там тя печели с 80% - 90%, но не искаме да поставяме под съмнение резултатите от изборите преди да сме видели сигнала на щаба на Мая Манолова“, коментира още Кристиян Вигенин във връзка с искането на кандидата за кмет на София, подкрепен от БСП – Мая Манолова за касиране на изборите в столицата.

 

В последните години Манолова изживя еволюция, която я отдалечи от БСП. Не съм сигурен, че ще се върне при нас, смята червеният депутатът.

 

 


От категорията

Нинова: Безсилието ражда безумия! ГЕРБ и ОП не дошли на работа заради прекия избор на лидер в БСП!

Нинова: Безсилието ражда безумия! ГЕРБ и ОП не дошли на работа заради прекия избор на лидер в БСП!-1597343137.jpg

Според ГЕРБ и ОП парламентът не трябва да работи, защото дава трибуна на ...

13 авг. 2020 | 21:25

Протестиращи замерят сградата на НС с домати и яйца, направиха жива верига

Снимка БГНЕС-1597303149.jpg

Има и уцелен журналист. Те очакват пристигането на премиера на Бойко Борисов. ...

13 авг. 2020 | 08:08

Нова блокада в София - този път при румънското посолство (ВИДЕО, СНИМКИ)

Снимка: бТВ-1597345453.jpg

Исканията им са непроменени - оставките на правителството и на главния ...

13 авг. 2020 | 22:03

Криза на барикадите, раздори между лагерите. Блокирано е кръстовището и на бул. Ситняково

Криза на барикадите: При Ректората няма желаещи да бранят палатките, раздори между лагерите -1597344166.jpg

Николай Хаджигенов от Отровното трие вече два дни поред зове във фейсбук да ...

13 авг. 2020 | 21:41