С появата на новата партия, шансовете на БСП да има хубав резултат на вота, намаляха, каза Вигенин

Вигенин: Част от вътрешната опозиция в БСП е на различни постове в служебното правителство

15387 | 17 ноем. 2021 | 08:27

Противници на Ниинова се превърнаха и в говорители на служебното правителство. Когато си на този пост, не може да даваш лични оценки и именно това провокира емоционалната реакция на Нинова. Все пак трябва да подхождаме разумно“, смята Вигенин.


Работим Радев и Йотова да победят на изборите в неделя. Социалистите масово подкрепиха именно тази двойка.

Това заяви в ефира на Нова телевизия и предаването "Здравей, България" Кристиан Вигенин от БСП, който подаде оставка като шеф на предизборния щаб на БСП.

„Нинова изрично заяви, че това е личното й мнение, с което не ангажира партията. Ние имаме решение на Националния съвет да ги подкрепяме“, каза той.

По думите му БСП е участвала в инициативите на Радев, включително и госпожа Нинова: „Разбирам, че сега се търси драма, но ви уверявам, че социалистите не са разединени и подкрепяме Радев“, каза той.

„Не мога да преценя доколко това, което беше казано вчера на брифинга, се базира на конкретни факти. Те трябва да бъдат изложени. Има усещане, че с появата на новата партия, шансовете на БСП да има хубав резултат на вота, намаляха“, каза Вигенин. 

 

 "Истината е, че имаше случаи в предишни периоди, когато конкретни обществени поръчки някакси стигаха до определени хора, които бяха противници на Нинова. Може би това е била цената да бъдат противници на Нинова. Начинът да се ерозира БСП беше най-разнообразен - и външни удари, и вътрешни. Това, което видяхме в последните месеци е, че част от същите тези хора се оказаха назначени на различни позиции в служебното правителство. Те се превърнаха в говорители освен на правителството и на т. нар. опозиция. Все пак, когато си говорител на служебното правителство, е добре да се въздържаш от партийни оценки", коментира той. 


По думите му трябва да се отчете и факта, че благодарение на победата на ПП сега има шанс да има едно правителство, в което БСП да участва и разговорите вече са започнали.

„Нека в негативното да видим и позитивното. Освен това в това НС има само една лява партия и това е БСП. Ако подходим умно, ще може да прокараме и нашите идеи. Беше сложна година, но трябва да подходим с разум“, призова той.

Вигенин коментира и думите на Нинова за вътрешната опозиция, хранена от Борисов, която сега се прехвърлила при Радев:

„Трябва да видим конкретните факти. Истината е, че е имало такива случаи и ние сме ги обсъждали в предишни периоди. Противници на Нинова са получавали обществени поръчки“, каза той.

„Част от тези хора се оказаха назначени на различни позиции в служебното правителство. Те се превърнаха и в говорители на служебното правителство. Сигурно Радев е видял качества в тези хора, че да си ги назначи. Сигурно не е усетил и достатъчно подкрепа в ръководството на партията и затова си е потърсил подобен вид подкрепа от други хора в структурата“, каза социалистът.

 


От категорията

Премиерът: Твърденията, че след мораториума цените ще скочат, са "чиста пропаганда и глупости"

-1641972526.jpg

„Темата се използва, за да се предизвика чувство, че правителството не си върши ...

16 ян. 2022 | 12:19

Бучковски: Първият негативен сигнал беше отказът на БПЦ да бъде призната за църква-майка на МПЦ

Владо Бучковски Кадър: БНТ-1642355066.jpg

За да се решат проблемите на българите в РСМ, трябва да се смени съзнанието, не ...

16 ян. 2022 | 19:42

От 1 февруари: Зелените сертификати над 9 месеца без трета доза са невалидни за пътуване в Европа

-1641405740.jpg

Засега серификатите, издадени след поставяне на трета доза, няма да имат срок ...

16 ян. 2022 | 20:40

Титаничен сблъсък! Д-р Симидчиев и доц. Мангъров в остър спор за зелените сертификати
(Видео)

Д-р Симидчиев и доц. Мангъров влязоха в остър спор за зелените сертификати Кадър: Нова тв-1642357016.jpg

"Зелените сертификати са опасни и ненужни. Този, който има сертификат и е ...

16 ян. 2022 | 20:16