Левицата години наред се бори за преизчисляване на пенсиите, подчерта соцдепутатът

Виолета Желева, БСП, към управляващите: Предлагате пенсионерите да живеят с 8,33 лева на ден!

9361 | 3 дек. 2019 | 18:10

Според червените умишлено се занижават приходите в приходната част, за да се каже после, че няма средства


„Днес разглеждаме бюджета на ДОО, ще взема отношение по фонд „Пенсии“. Нашето предложение е да се завиши приходната част там. Колегите преди мен коментираха, че вие умишлено занижавате приходите в приходната част, за да кажете после, че няма средства за преизчисляването на пенсиите“.

 

Това заяви от трибуната на Народното събрание народният представител Виолета Желева. Тя отбеляза, че от левицата години наред са се борили за преизчисляването на пенсиите и много пъти са коментирали тази тема.
„Изключително важно е за пенсионерите да бъдат преизчислени пенсиите им. Не е нормално половината пенсионери в една държава да живеят под нормалния стандарт. Управляващите предпочитат да мълчат по тази тема през последните години, вместо да решават проблеми“, подчерта депутатът. По думите й в социалната и  пенсионната система са се натрупали много мълчания и тези проблеми ще избухнат много скоро. „Когато не можем да се справим с един проблем, ние се опитваме да го неглижираме или да хвърлим прах в очите на хората. Предлагате минималната пенсия да бъде 250 лева. Това прави 8,33 лева на ден за възрастните хора. Какво решавате с това? Как може да живеят възрастните хора така?“, попита Желева.
 
Георги Гьоков: Когато възрастният човек отвори хладилника и види, че няма нищо вътре, ще се принудите да преизчислите пенсиите


„Ако продължавате да карате възрастните хора да живеят с тези пари, не знам докъде ще стигнете. Сигурно можеш да купуваш избори, но не можеш до безкрай. Защото по-силен от телевизора и парите по избори е хладилникът. Когато възрастният човек отвори хладилника и види, че няма нищо вътре, ще се принудите да преизчислите пенсиите“, заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Георги Гьоков. Той заяви, че ще връчи на министъра подписката на протестиращите пенсионери в страната.

Надя Клисурска: С вашето предложение осигурявате на около 200 хиляди увеличение на пенсиите, а останалите 2 милиона излизат извън обхвата му


„Какво правим с вашата управленска програма, в която обещавате, че ще преизчислите пенсиите? Каква адекватност има във вашето предложение за увеличение само на минималните размери с 14 процента, а на останалите пенсионери – с 6,7 процента. С вашето предложение осигурявате на около 200 хиляди увеличение на пенсиите, а останалите 2 милиона излизат извън обхвата му“. С тези думи се обърна народният представител от ПГ на „БСП за България“ Надя Клисурска към управляващите.

 


От категорията

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом. Моля ви, не проливайте кръв! (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом-1594497380.png

И какво? Искат сега да строшат Министерски съвет. Да го трошат, да трошат и ...

11 юли 2020 | 22:40

Борисов нареди на МВР и на ДАНС да свалят още днес охраната на Доган и Пеевски

-1593499740.jpg

Министър-председателят разпореди главният секретар на МВР и председателят на ...

11 юли 2020 | 13:50

Орбан поздрави Борисов за ERM II: Европа оценява усилията ти да поставиш страната си в нова посока

-1572949630.jpg

Министър-председателят е категоричен, че повече от всякога Европейският съюз ...

12 юли 2020 | 00:08

Каракачанов към протестиращите: Не провокирайте полицаите! Не си играйте с огъня!

-1591275039.png

Президентът излезе от ролята, която му е отредена. Той трябва да е глава на ...

11 юли 2020 | 23:46